Sanningen om Zikaviruset

Myndigheter, organisationer och medier över hela världen arbetar hårt för att världens befolkning ska tro att den stora ökningen av antalet brasilianska barn som den senaste tiden har fötts med för små huvuden beror på Zikaviruset. Ingenting nämns om att den verkliga orsaken till missbildningarna kan vara att samtliga gravida i Brasilien sedan början av 2015 har injicerats med Tdap-vaccin.

Text: Tobias Lindberg 2016-02-06

zika-mygga-001Den pågående skrämselkampanjen, där internationella organisationer, nationella myndigheter och en stor andel av världens mainstreammedier kopplar ihop den stora ökningen av antalet brasilianska barn som den senaste tiden har fötts med för små huvuden med zikaviruset, har varit väldigt effektiv. [1] Folket i Brasilien är nu tillräckligt uppskrämd för att acceptera besprutning med kemikalier för att bekämpa myggen som sprider viruset och människor över hela världen ropar på att myndigheterna ska rädda dem med ett nytt vaccin. Frågan är bara om Zikaviruset verkligen kan vara orsak till missbildningarna eller finns det andra orsaker?

I maj 2015 upptäcktes Zikaviruset för första gången i Brasilien [2], under september började rapporter komma in om en ökning av antalet missbildningar i Brasilien och i oktober bekräftades detta av Brasiliens hälsodepartement [3].

Barnen som föds med för små huvuden har en missbildning som heter mikrocefali, där hjärnan inte har utvecklats och växt på rätt sätt. [4][5]

zika-virus-spridning-1947-2016-001zika-virus-spridning-2016-002Det som har fått myndigheter och medier att koppla Zikaviruset till missbildningarna är såklart att zikaviruset som tidigare aldrig har funnits i Sydamerika dök upp i maj och att den stora ökningen av missbildningarna började synas bara 4–5 månader senare. Ett uppenbart tidsmässigt samband kan tyckas. Problemet  är bara att Zikaviruset som upptäcktes första gången 1947 och finns över stora delar av världen [6] aldrig tidigare har visats orsaka missbildningar av det här slaget. Ändå menar myndigheterna, utan att komma med några bra argument eller vetenskapliga bevis för att viruset ska ha förändrats på något sätt, att viruset nu helt plötsligt, just i Brasilien, har börjat orsaka dessa missbildningar. Den övre bilden till höger visar Zikavirusets spridning i världen fram till 2007 och den nedre bilden hur det ser ut 2016 då det även har spritt sig till Sydamerika .

I Brasiliens grannländer är spridningen av Zikaviruset omfattande, men orsakar inga missbildningar. Många myndigheter och medier säger visserligen att de förväntar sig att antalet missbildningar kommer att öka i dessa länder, men vad som är viktigt att förstå är att det inte har skett någon ökning, utan att det bara är spridningen av viruset som är lika stor i dessa länder som i Brasilien.

Det man måste fråga sig är vad det är som skulle göra att Zikaviruset har börjat orsaka missbildningar enbart i Brasilien, virus brukar normalt inte bry sig mycket om nationsgränser?

stod-000

Något som däremot har förändrats i Brasilien, som har ett tydligt tidsmässigt samband med ökningen av missbildningarna och som inte har förändrats i Brasiliens grannländer, är att Brasilien med början i januari 2015 införde obligatorisk Tdap-vaccinering mot stelkramp, difteri och kikhosta av samtliga gravida kvinnor [7]. Tdap är en booster-dos som innehåller stelkrampsvaccin samt en liten mängd difteri- och kikhostvaccin och det är inte fastslaget i forskningen om det är ofarligt att ge det till gravida kvinnor. [8] Vaccineringen av de gravida sker före vecka 22 i graviditeten, alltså ungefär halvvägs in i graviditeten eller tidigare, vilket innebär en väldigt känslig period för ett foster att utsättas för de skadliga kemikalier och bioaktiva kroppsfrämmande cellrester [9] som finns i alla vacciner.

Skadliga kemikalier av alla de slag i mat, vatten och miljö i kombination med fattigdom, dålig kost och näringsbrist gör foster och barn känsliga för sjukdomar och skador. Lägg sedan på kemikalier i vaccin som ges till samtliga gravida mödrar under ett känsligt skede i graviditeten så är det lätt att förstå att skadorna blir ännu fler. Helt klart så är kemikalierna en mycket troligare orsak till missbildningarna än Zikaviruset.

Än en gång verkar det som att skador som med största sannolikhet har orsakats av kemikalier skylls på ett oskyldigt virus som inte har något med saken att göra. [10][11] Historien upprepar sig. Tidigare skylldes skadorna från DDT och andra bekämpningsmedel framgångsrikt på polioviruset, ett harmlöst tarmvirus utan förmåga att orsaka de skador de beskylls för, vilket gjorde att industrin slapp de enorma skadeståndsanspråk som bekämpningsmedelsskadorna borde ha genererat, att försäljningen av skadliga bekämpningsmedel kunde fortsätta och att enorma summor kunde tjänas på de globala poliovaccinskampanjerna som har följt sedan dess.

zika-virus-spraying-001Nu skylls vad som med största sannolikhet är skador orsakade av kemikalier, där kanske det obligatoriska Tdap-vaccinet var droppen som fick bägaren att rinna över, på Zikaviruset, ett virus som aldrig tidigare har orsakat annat än influensaliknande symptom och som det inte finns några vetenskapliga bevis för att det har förmågan att orsaka missbildningar hos foster. Stora kampanjer där insektsbekämpningsmedel börjar sprutas i bostadsområden och inne i människor hem inleds, ännu fler vacciner tillförs de allmänna vaccinationsprogrammen, då nu även ett vaccin mot Zikaviruset efterfrågas, allt detta är åtgärder som bara kommer att orsaka ännu fler sjukdomar, skador och dödsfall, då ännu större mängder och ännu fler skadliga kemikalier staplas på den totala kemikaliebördan.

zika-virus-spraying-002 zika-virus-spraying-003

Sott.net skriver bra i denna artikel om att missbildningarna troligtvis orsakas av Tdap-vaccinet. [12]

Uppdatering 2016-02-07 Kl. 20:33

Tidningen Wired skrev en rätt balanserad artikel om den eventuella kopplingen mellan missbildningen Mikrocefali och Zikaviruset jämfört med de flesta andra medier. Allt i artikeln var inte korrekt, men det stod en del bra saker i den. I artikeln erkändes att det egentligen inte finns några faktiska bevis för att Zikaviruset skulle kunna orsaka Mikrocefali, utan att det i princip enbart är det tidsmässiga sambandet mellan virusets uppdykande och ökningen av antalet fall av Mikrocefali som har orsakat detta antagande. I artikeln understryks att korrelation inte måste innebära ett orsakssamband. Vidare förklarar artikeln att den stora uppmärksamhet som missbildningen Mikrocefali har fått i Brasilien troligtvis gör att antalet fall av Mikrocefali nu överskattas, då flera barn som bara har små huvuden, utan att för den skull ha för små hjärnor, nu räknas in i de c:a 4.000 brasilianska barn som den 2:a februari hade rapporterats vara drabbade Mikrocefali. Av dessa 4.000 rapporterade fall hade myndigheterna den 2:a bara bekräftat 270 fall som Mikrocefali och avfärdat 462 som felaktiga diagnoser. [13]

Uppdatering 2016-02-07 Kl. 21:01

I en utmärkt text om Zikavirus-hysterin av Jon Rappoport från den 28:e januari konstateras att det inte finns några bevis för att Zikaviruset kan orsaka missbildningen Mikrocefali och så presenteras det fakta om de enorma mängderna giftiga kemikalier i form av pesticider som används i Brasilien trots att många av dem är förbjudna i de flesta andra länder och att flera av dem har förknippats med olika skador och missbildningar, varav en handlade om försämrad fostertillväxt och och minskat huvudomfång. [14]

Uppdatering 2016-02-07 Kl. 22:41

En artikel i gårdagens Metro av Hugo Ewald som varken var välbalanserad eller utmärkt försökte övertyga läsarna om att det sprids massor av konspirationsteorier om Zikaviruset och att dessa inte stämmer. En av dessa konspirationsteorier hade enligt Hugo Ewald med Tdap-vaccinet att göra. Alltså det som jag har skrivit om i denna text. Problemet med det Hugo Ewald har skrivit om Tdap-vaccinet och Zikaviruset är att det han skriver inte hänger samman för fem öre. Han skriver genomgående att en grupp vaccinmotståndare har påstått att Tdap-vaccinet har orsakat Zikavirus-utbrottet. Alltså inte att de påstår att Tdap-vaccinet har orsakat missbildningen Mikrocefalit, vilket är det jag har skrivit om i denna text, utan att Tdap-vaccinet skulle ha orsakat själva Zikavirus-utbrottet. Detta trots att det tydligt står på den skärmdump från vaccinmotståndarens Facebook-inlägg som han använder som bevis att Tdap-vaccinet är den verkliga orsaken till ”Zika”-missbildningen. Vaccinmotståndaren hävdar alltså inte att Tdap-vaccinet har orsakat Zikavirus-utbrottet, utan bara att det har orsakat missbildningen Mikrocefali. Hela Hugo Ewalds attack mot denna ”konspirationsteori” består alltså av en attack på en halmgubbe som han själv har byggt upp. Till Hugo Ewalds försvar kan sägas att felet troligtvis inte är hans, då författaren till artikeln i News.com.au där han snodde hela sitt argument om Tdap-vaccinet ifrån hade gjort exakt samma fel.

Referenser

[1] http://www.svt.se/nyheter/utrikes/who-zika-klassas-som-nodlage

[2] http://www.cdc.gov/zika/geo/

[3] http://www.cdc.gov/mmwr/volumes/65/wr/mm6503e2.htm

[4] https://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/primarmikrocefali

[5] http://www.cdc.gov/ncbddd/birthdefects/microcephaly.html

[6] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2819875/

[7] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4584662/

[8] http://www.drugs.com/mtm/boostrix-tdap-tdap.html

[9] http://www.informationskriget.se/2015/03/26/aldrig-mer-vaccin/

[10] http://www.informationskriget.se/2015/04/22/hur-iden-om-vacciner-saldes-till-folket/

[11] http://www.informationskriget.se/2015/04/23/polio-orsakas-inte-av-ett-virus-utan-av-forgiftning/

[12] http://www.sott.net/article/311303-Birth-defects-in-Brazil-Is-the-cause-the-Zika-virus-or-the-Tdap-vaccine

[13] http://www.wired.com/2016/02/the-zika-epidemic-is-real-a-link-to-birth-defects-may-not-be/

[14] https://jonrappoport.wordpress.com/2016/01/28/is-the-dreaded-zika-virus-another-giant-scam/

[15] http://www.metro.se/nyheter/3-myter-om-zikaviruset-som-du-inte-ska-dela/EVHpbe!YKdBFXB9wRYc/

[16] http://www.news.com.au/lifestyle/real-life/news-life/health-experts-slam-antivaxxers-zika-virus-conspiracy-theory-as-absurd/news-story/a53d0aaa03cc73922916cd63143bff6e

9 reaktion på “Sanningen om Zikaviruset

 1. Fred Flintgaard

  Som vanligt en helt lysande sammanfattning av läget.

  Nu behövs alla hjälp de kan få, så informationen måste spridas. Att påverka myndigheter är inget som fungerar. Man är helt i industrins och de kriminellas makt utan att ens veta om det.

  Forskning har blivit en verksamhet att vara misstänksam mot då man ser hur forskningsfusk, pengar och politisk makt står som spön i backen.

  Vi sprider infon ut i våra nätverk helt enkelt.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack Fred! Ja, jag är av samma uppfattning, att kontakta myndigheter och mainstreammedier är i princip alltid bortslängd tid. Bara egen spridning av information eller att man går till alternativa medier verkar fungera nu.

   Svara
 2. Sofie

  Intressant med en sida om det här på svenska! Eftersom jag har bott i Brasilien i drygt 15 år skulle jag vilja bidra med uppgiften att läkaren Dr. Plínio Bezerra dos Santos Filho, post-doktor från Harvard och Washington University i St. Louis (plus en mängd andra titlar) nyligen lämnade in en anmälan till justitiekanslern i Brasilien där han genom studier bekräftar att det är just vaccineringen på gravida kvinnor som ligger bakom microcefalia hos nyfödda. Hans anmälan och studie finns publicerade här, på portugisiska: http://quiteriachagas.com/2016/01/28/causa-da-microcefalia-em-pernambuco-nao-e-zika-virus-foram-as-vacinas-em-gestantes-diz-estudo/ Eftersom läkemedelsindustrin i Brasilien är oerhört mäktig kommer det tyvärr inte att leda någonstans…

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack, Sofie, för informationen och länken!

   Ja, jag tror också att Tdap-vaccineringen kan ha med saken att göra, men misstänker även starkt att bekämpningsmedel, som t.ex Monsantos Roundup, också har med saken att göra. Det används enorma mängder bekämpningsmedel i Brasilien.

   Svara
 3. Jim

  På tal om Zika och dess koppling till vacciner så finns det hur mycket bra att läsa om vacciners onödighet och i synnerlighet dess skadlighet som helst. Här är en kort liten text om vaccin i allmänhet. Jag vet att det alltid väcker ont blod att nämna att vacciner skadar betydligt mer än gör nytta. Men som med flyktingkrisen och dess mörkande så gäller samma tokigheter inom detta område. Bara att läsa på … och gör ni det så kommer en ganska dyster bild upp … 😉 Men kunskap är makt och det vill ju inte våra styrande att vi skall ha utan vi skall vara lydiga små lamm eller robotar om ni vill, bara att välja.

  Därför hoppade Brandy Vaughan av läkemedelsindustrin och tron på vaccin

  http://vaccin.me/2016/02/08/darfor-hoppade-brandy-vaughan-av-lakemedelsindustrin-och-tron-pa-vaccin/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+VaccinationBiverkningar+%28Vaccination+%26+biverkningar%29

  Zika Thoughts: No Need To Panic

  Ytterligare en bra text av Dr. David Brownstein.

  http://blog.drbrownstein.com/zika-thoughts-no-panic-needed/

  Eat Well, Stay Fit, No Vaccine :-)

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *