Gatubarnsattackerande medborgargarde var påhittat av Aftonbladet

Tror du också att det var ett medborgargarde som attackerade gatubarn och folk som såg utländska ut till höger och vänster nu i fredags i Stockholm? Det var det inte! Allt var påhittat! Aftonbladet överdrev, förvrängde och hittade på, medan övriga media , även den utländska, hängde på och lade till. Detta ledde till att något som aldrig hade hänt blev en världsnyhet. Inga offentliga källor säger dock något om att ett medborgargarde attackerade invandrare den kvällen. Inga polisrapporter visar på något sådant. Ändå tror nu de flesta svenskar och en stor del av omvärlden att ett medborgargarde verkligen gick runt och misshandlade folk.

medborgargarde-bluff-001I en artikel i The New Observer förklaras detta utförligt, att inga bevis i form av offentliga källor finns, att Aftonbladet gjorde en höna av en fjäder genom att framställa invandringskritiska flygbladsutdelare som en lynchmobb som härjade runt i Stockholm och att världsmedia hakade på detta.

En lite annan beskrivning av det hela ges i en artikel i Motgift som menar att ett medborgargarde ändå hade samlats, men att deras aktion stoppades av polisen innan de hann att göra så mycket mer än att dela ut flygblad.

Oavsett om allt detta med att ett medborgargarde skulle ha samlats är påhittat som The New Observer rapporterar eller om ett medborgargarde hade samlats men aldrig lyckades med mer än att börja dela ut flygblad som Motgift rapporterar så är det ett faktum att inget medborgargarde gick runt i Stockholm i fredags och misshandlade invandrare. Om så hade varit fallet hade det funnits både polisrapporter och mängder av vittnen och det gör det helt enkelt inte. Att denna händelse inte ens förekom är viktigt att folk förstår.

stod-000

Ingrid & Conrad pratar i detta podcast-avsnitt om att nyheten om medborgargardet som spöade invandrare troligtvis är påhittad.

Referenser

http://newobserveronline.com/stockholm-attack-invented-by-controlled-media/

https://www.motgift.nu/2016/02/03/exklusiv-intervju-med-medborgargardet/

https://soundcloud.com/ingridochconrad/nyheter-med-ingrid-och-conrad-32

4 tankar kring ”Gatubarnsattackerande medborgargarde var påhittat av Aftonbladet

 1. Nisse

  Fan, det är ju som förintelsebluffen. Det här kommer nog också bli omöjligt att stoppa. Det spelar ingen roll om man försöker sprida att det inte har hänt och att det bara var propaganda. Alla Mona Sahlin-typer har bestämt sig för att det har hänt ändå och de kommer älta lögnen till döddagar. Hävdar man sanningen att det inte hänt är man en ond “nazist”.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Nisse: Ja, information som sprids på ett visst sätt är ofta svårt att korrigera. Gällande förintelsen så är det ju inget snack om att massor av judar dog under 2:a världskriget, utan frågan är snarare hur många som dog och om det var i form av en plan att förinta dem eller om det var på grund av hårda livsvillkor under brinnande krig i trångbodda internerings- och arbetsläger.

   Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej Dan och tack! Jo, jag hade redan läst den och hänvisat till den i texten =) och som jag sa så motsäger ju egentligen inte det vad som sägs i The New Observer.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *