Döden är här – Nu ska ni fan vara riktigt rädda

Har ni inte släppt detta med corona än? Att hela tiden oroa sig och vara rädd för olika saker är inte bra för hälsan!

Text: Tobias Lindberg 2020-06-18

Saken är att det hela faktiskt inte är mycket värre än en vanlig säsongsinfluensa om man ser till antalet smittade och antalet döda. Det är i vart fall inte den hemska och förödande pandemi som det utmålas som och den stora rädsla som många idag har för corona och som mainstreammedia hjälper till att sprida är totalt obefogad.En österrikisk undersökning visade redan för ett par tre månader sedan att de som dör i covid statistiskt följer åldersstrukturen för de som dör totalt i samhället. Det är alltså de som ändå skulle ha dött om inte corona hade kommit. Klicka här för en Google Translate-översatt artikel om undersökningen.

Att fler har dött i Sverige beror troligtvis främst på att Sverige har kommit längre i smittspridningen eftersom vi aldrig stängde ned samhället. Allt eftersom andra länder som varit nedstängda i olika grad öppnar upp så kommer fler bli smittade och en del av de äldre och sköra kommer sålunda att dö, precis som de skulle om en vanlig säsongsinfluensa spreds.En annan starkt bidragande orsak till att fler har dött i Sverige är troligen de rutiner gällande coronavård som svensk sjukvård antog relativt tidigt, där äldre och sköra som blev sjuka istället för att få vård som underlättar andning istället bara får palliativ vård med morfin vilket ju försämrar andningen och alltså gör en sjukdom som Covid ännu värre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *