Afghanska män paras ihop med gymnasieflickor i offentligstött projekt

Vuxna afghanska män som har påstått att de är ensamkommande barn har nu börjat paras ihop med gymnasieflickor så att de kan träffas privat och lära känna varandra i ett projekt som stöds och arrangeras av bland andra Jämtlands gymnasium. Bilderna i de två Östersunds-tidningarna samt bilder och uppgifter på social medier gör det väldigt tydligt att de tre afghanerna i fråga är bra mycket äldre än de 16–17 år som de har sagt att de är. Jag avskyr folk som skor sig på andra, men få saker gör mig så sur som när de som styr aktivt och för våra skattepengar på detta sätt för samman vuxna utländska män, som dessutom är bedragare, med unga svenska flickor och därmed utsätter dessa flickor för en stor risk med tanke på hur överrepresenterade nyanlända från Mellanöstern och Nordafrika faktiskt är som grupp när det kommer till allvarligare vålds- och sexualbrottslighet och hur mycket problem vi har haft i Sverige på senare tid med nyanlända som tafsar, trakasserar, begår sexuella övergrepp och våldtäkter mot svenska flickor i skolorna och mot både kvinnor och flickor ute i samhället i stort.

Text: Tobias Lindberg 2015-11-30. Uppdaterad 2017-01-09.

afghanska-man-paras-ihop-med-svenska-gymnasietjejer-020

När man inte trodde att det kunde bli värre vad gäller parodin med de så kallade “ensamkommande barnen”, de som allt som oftast egentligen verkar vara ensamkommande män som har ljugit om sin ålder för att få stanna i Sverige, så lägger mediekoncernen Mittmedias två tidningar Länstidningen Östersund och Östersunds-Posten plötsligt i en ännu högre växel.

I ett nytt projekt som bland andra Jämtlands gymnasium “Wargentin” har varit med och arrangerat så paras ensamkommande afghanska män nu ihop med svenska gymnasieflickor. Detta projekt kan man läsa om i artiklarna “Ensamkommande flyktingbarn paras ihop med svenska kompisar i nytt projekt” [1] och “Nytt projekt försöker para ihop ensamkommande flyktingbarn med svenskar” [2].

afghanska-man-paras-ihop-med-svenska-gymnasietjejer-000

Ja, jag vet, det står “flyktingbarn” i artiklarna, men som jag har visat i de två tidigare artiklarna “Ensamkommande barn som egentligen är vuxna män” [3] och “Ännu ett ensamkommande barn som är en vuxen man” [4], så är dessa “barn” egentligen vuxna män. Detta är även något som många andra bloggare och alternativa medier har skrivit om. Jag har till och med skrivit ett inlägg för att visa hur 15-åringar från Mellanöstern ser ut i verkligheten [5] för att Migrationsverket förhoppningsvis ska förstå att de människor de har bedömt vara 15 år egentligen är mycket äldre.

Även denna gång verkar det av allt att döma handla om vuxna män utifrån vad man kan se på bilderna i de två Östersundstidningarna och vad man kan finna om en av dem på sociala medier. Vad som gör det värre denna gång är att förutom att dessa män har placerats på gymnasiet tillsammans med ungdomar under förespeglingen att de själva är lika unga som dem, nu dessutom aktivt sammanförs med knappt vuxna flickor i små avskilda grupper i avsikten att de ska lära känna varandra. Allt i ett arrangemang som offentlig verksamhet står bakom och som kanske även vi skattebetalare är med och sponsrar genom våra skattepengar.

afghanska-man-paras-ihop-med-svenska-gymnasietjejer-000

Enligt de två artiklarna är Mateulah Asiz som sitter längst till vänster på bilden här ovanför 17 år, Nasrullah Ahmadi som sitter näst längst till vänster 16 år och Asad Bayat som sitter längst till höger 16 år. Alla som inte vill bedra sig själv ser att ingen av dessa tre är så unga som de har uppgivit, utan snarare ser de ut precis som människor som går på universitetet. Skulle jag försöka bedöma deras ålder så skulle jag säga att Mateulah Asiz och Nasrullah Ahmadi, de två som sitter längst till vänster, troligtvis är ungefär 25 år gamla och att Asad Bayat som sitter längst till höger är ungefär 30 år gammal.

stod-donera-swish-012

De svenska flickorna som ska paras ihop med dessa män är som man kan se på bilderna i de två artiklarna uppenbart yngre och vi är nog flera som förstår varför Asad Bayat ser så glad ut och sitter och gör segertecknet framför kameran. Flickan på bilden verkar från vad man kan se på sociala medier ha gått första terminen på gymnasiet när bilden togs och var sålunda med största sannolikhet bara 16 år gammal vid tillfället. Han kan också ha varit bara 15 år om hon fyller väldigt sent på året.

afghanska-man-paras-ihop-med-svenska-gymnasietjejer-010

afghanska-man-paras-ihop-med-svenska-gymnasietjejer-009

afghanska-man-paras-ihop-med-svenska-gymnasietjejer-008

Gällande övriga flickor på dessa bilder så verkar det från vad som kan ses på de sociala medierna som att de alla på ett eller annat sätt känner varandra och att de alla är ungefär lika unga.

Tyvärr kunde jag bara hitta en av de tre männen, Asad Bayat, på Facebook, men av de bilder man kunde se av honom så blev det genast ännu tydligare att han är mycket äldre än vad han har uppgivit. [6]

På profilbilden på hans Facebook-vägg som är upplagd för 11 månader sedan ser man att han egentligen är klart äldre än vad han säger.

asad-bayat-005

Då bilden nästan är nästan ett år gammal så ska han alltså ha varit 15 år gammal på den bilden.

asad-bayat-004

Allra tydligast att han han är äldre än han säger är det när man ser på bilden ni ser här under där han sitter till höger på bilden. Den är som ni kan se upplagd i juli 2013 då han ska ha varit 14 år gammal. Kanske till och med 13 år gammal beroende på när på året han fyller.

asad-bayat-001

Visst ser han väl kanske rätt rätt cool ut, men inte ser han ut att vara 13–14 år gammal. Går ni in på hans Facebook-profil så kan ni se bilderna själva. Gör ni det snabbt så kanske ni hinner se bilderna och datumen innan han spärrar sitt konto eller raderar bilderna. Spåren brukar sopas igen snabbt och effektivt direkt när något som detta börjar valsa runt på de sociala medierna, så det gäller att ta skärmdumpar innan det försvinner.

I fallet med Zabi Nasro Ashoori, det första ensamkommande “barnet” som egentligen var en vuxen man som jag skrev om, så tog till och med tidningen bort alla bilder på honom och hans namn ur den ursprungliga artikeln. [3]

Mannen som drog igång detta projekt, Leif Hadefjell, nämns i artikeln och finns också på Facebook. [7]

Nu är det viktigt att uppgifterna om detta sprids och att vi alla gör det väldigt klart att vi inte accepterar att vuxna män som har immigrerat hit och ljugit om sig själva för att kunna lura till sig något de inte har rätt till, går i skolan med våra barn och dessutom paras ihop med flickor som går på gymnasiet i små avskilda grupper i projekt som drivs på av offentliga tjänstemän för våra skattepengar, vilket är något som faktiskt utgör en ökad risk för dessa flickor med tanke på att människor från dessa länder är väldigt överrepresenterade i statistiken när det kommer till allvarliga vålds- och sexualbrott. Det är också väldigt viktigt att alla hör av sig till Lars Hadefjell, till rektorerna på Jämtlands gymnasium, till politikerna i Östersund och Krokom, till Migrationsverket och medierna.

Till flickornas föräldrar borde frågan ställas, hur kan ni tillåta att era döttrar är med i ett sådant här projekt och utsätts för en sådan risk? Jag vet att många är naiva, men detta tar nog priset.

att-gora-001Det som egentligen måste göras i Sverige är att massinvandringen avslutas och att de flesta av alla icke-européer som har invandrat till Sverige de senaste 40 åren repatrieras till sina hemländer. Repatrieras betyder att de ska bli hjälpta eller tvingade att återvända. Detta har jag skrivit om i inlägget det viktiga inlägget “Vad som måste göras” som alla borde läsa. I detta inlägg har jag även skrivit om detta att de som idag anländer från Mellanöstern och Nordafrika är överrepresenterade när det kommer till allvarlig vålds- och sexualbrottslighet samt hänvisat till forskning och statistik gällande detta. Idag det folkliga stödet tyvärr inte tillräckligt stort för ett i princip totalt upphörande av asylinvandringen och ett massivt repatrieringsprogram, men tills ett sådant folkligt stöd finns så kan andra saker som det faktiskt finns ett brett folkligt stöd för genomföras, som t.ex att återinföra rättsmedicinska åldersbedömningar för alla som anländer till Sverige och påstår att de är barn.

Ska ensamkommande barn över huvud taget tas emot så måste det i alla fall göras medicinska åldersbedömningar där det finns den minsta tveksamhet om att någon kanske skulle kunna vara äldre än vad de uppger sig vara. Vidare borde alla som har kommit hit efter 2011 som ännu inte har fått sin ålder bedömd, eftersom Sverige det året helt slutade att utföra medicinska åldersbedömningar, bli tvingade att gå med på att göra en sådana retroaktivt. Jag har tidigare skrivit om medicinska åldersbedömningar i texten ”Migrationsverkets 15-åringar vs. vanliga 15-åringar” och i den finns fakta och länkar om metoden som bland annat förklarar och stärker detta om metodens felmarginal på plus minus 2–4 år. [5]

Referenser

[1] http://www.op.se/jamtland/ostersund/ensamkommande-flyktingbarn-paras-ihop-med-svenska-kompisar-i-nytt-projekt

[2] http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/nytt-projekt-forsoker-para-ihop-ensamkommande-flyktingbarn-med-svenskar

[3] http://www.informationskriget.se/2015/10/21/ensamkommande-barn-som-egentligen-ar-vuxna-man/

[4] http://www.informationskriget.se/2015/10/30/annu-ett-ensamkommande-barn-som-ar-en-vuxen-man/

[5] http://www.informationskriget.se/2015/11/09/migrationsverkets-15-aringar-vs-vanliga-15-aringar/

[6] https://www.facebook.com/asad.bayat.79

http://archive.is/zvMtR

[7] https://www.facebook.com/leif.hadefjell

24 tankar kring ”Afghanska män paras ihop med gymnasieflickor i offentligstött projekt

 1. Maria

  Om du inte var en hopplös nolla så skulle du veta att barn som gått igenom krig och elände inte sällan ser betydligt äldre ut än vad de i själva verket är.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Jag ser att du inte stödjer dina teorier med fakta eller länkar, men det är väl lättare att bara påstå saker samtidigt som man är otrevlig. =)

   En enkel sak vore ju bara att utföra medicinska åldersbedömningar på de fall som är tveksamma så vore ju allt ur välden och vill Asad Bayat slippa ifrågasättanden av sin ålder så kan han ju bara genomgå en sådan.

   Tack för din kommentar!

   Svara
   1. Husvagnspack

    Om du är så bra på att åldersbestämma människor bara genom att titta på fotografier så borde du ju headhuntas av migrationsverket direkt. Med tanke på att du tveklöst klarar av det läkarvetenskapen ställer sig tvivlande till, så borde din insats vara tämligen efterfrågad.
    Sen undrar jag lite över varför du är så avigt inställd till själva projektet? Är integration dåligt nu plötsligt? Även om killarna skulle vara 25, så är det ju knappast nån världsnyhet att gymnasietjejer i alla tider umgåtts med äldre killar oavsett ursprung. Är det inte en bra sak att en god man engagerar sig i integrationsfrågan för sina “klienter” , när integrationen är ett stort problem i Sverige?

    Svara
    1. admin Inläggsförfattare

     Nej, läkarvetenskapen ställer sig inte tvekande till medicinsk åldersbedömning. Bara i Sverige tycker läkaretablissemanget att detta inte är något man ska hålla på med, medan samma etablissemang i alla andra europeiska länder tycker att det fungerar bra. Det är väl känt att medicinska åldersbedömningar fungerar väldigt bra och att det som högst kan ha en felmarginal på 2-4 år. Alltså finns det inga problem att säkert säga att en person som i verkligheten är 23 år eller äldre helt säkert inte kan räknas som ett barn. Jag har skrivit om detta i ett inlägg som jag har länkat till i slutet av denna text. I det inlägget förklarar jag allt detta och har hänvisat till forskningen som bl.a har sammanställts av Socialstyrelsen.

     Det jag främst stör mig på är att dessa personer med största sannolikhet har ljugit om sin ålder för att få asyl. De tar genom att ljuga vad de inte har rätt till. Det är fult!

     Visst är det väl så att gymnasietjejer ofta träffar äldre killar, men det brukar inte organiseras av vårt utbildningsväsende på detta sätt.

     Svara
   2. Gunn

    Om dessa barn/ män är under 18 år, vad är problemet med medicinsk åldersbestämning. Personen i fråga är ju säkert högutbildad så han bör ju ha någorlunda koll.

    Svara
    1. admin Inläggsförfattare

     Exakt! Om de är under 18 år som de hävdar så borde det inte vara några problem att de genomgick en medicinsk åldersbedömning.

     Svara
  2. SixMillionJuice

   Varför är det viktigt för dig att försvara rasfrämlingar? En ännu bättre fråga: Varför är det viktigt för dig att försvara rasfrämlingar som utger sig för att vara små barn när de i själva verket inte är det? Det är väl snarare du som är en nolla, lilla Maria.

   Svara
   1. admin Inläggsförfattare

    Jag är i och för sig inte så säker på att det finns något sådant som raser inom mänskligheten och använder därför hellre begrepp som immigranter, invandrare, utlänningar eller liknande. =)

    Svara
  3. Daniel

   Märkligt att det bara är i Sverige de gör det. Precis lika märkligt som att det bara var i Sverige som det fanns “apatiska” barn. Vi borde omedelbart stoppa all invandring och skicka hem de som kommit de senaste 30-40 åren om den svenska jorden har så uppenbart negativ inverkan på alla som invandrar.

   Märkligt är också att många av dessa själva uppger en högre ålder lite senare i processen, när de väl fått PUT och ska ta hit sin fru och sina egna barn. Mycket märkligt är det.

   Svara
  4. Mattias

   Barnen på följande bilder har genomgått krig och elände. Enligt dig ser de alltså äldre ut än vad de är.

   http://terve.rossi.se/img/vinterkrigsbarn_230x380.jpg
   http://3.bp.blogspot.com/-5nDPqRmfhwE/TctvxKgRz3I/AAAAAAAAA1o/vBZ7F_Fclvo/s1600/IMAGE0015.JPG
   http://4.bp.blogspot.com/_g_z__pcmAyM/TJxlo-Si3zI/AAAAAAAAArA/G7vxKsUpxYk/s1600/Nya+Anglais.jpg

   Vänligen besvara följande frågor:
   1. Hur gamla ser barnen ut och vara?
   2. Hur gamla är de i verkligheten? (eller rättare sagt hur gamla var de i verkligheten då bilden togs)?

   Svara
  5. Johanna k

   Maria du borde nog tvätta munnen med tvål.. Har du varit i krig och flytt? Några av mina närmsta vänner har det och inte fan ser dom ut vara mycket äldre än dom är för det. Du far med dumheter.

   Svara
  6. DC

   Nej, du vet inte vad du pratar om Maria. Tänk med din hjärna inte med dina känslor.
   Det finns tusentals bilder på barn från andra världskriget som var ett mycket blodigare krig än någonting som pågår idag. Dom barnen såg ut som BARN inte 20-åringar.

   Svara
 2. Mikael

  Seriöst, kan ingen kontakt skolan och påpeka att https://www.facebook.com/asad.bayat.79 förmodligen är 35 år. Förmodligen betyder .79 att han är född 1979, det är ett vanligt sätt att särskilja sig mot andra som har samma namn.
  De måste ju undersöka detta, det är ju inte klokt om 35-åriga män umgås med barn?

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Ja, skolan borde kontaktas och ifrågasättas. Jag tänkte göra det idag, men min tid räckte tyvärr inte till. Kanske kan jag hinna med det imorgon. Det vore toppen om fler kunde göra det också.

   Ja, jag funderade också på om ändelsen 79 kunde vara när han var född, men det är ju svårt att säga säkert. Helt klart skulle han kunna vara 36 även om jag nog tycker att han mer ser ut som 30 år än 36.

   Svara
  2. Mattias

   79 är sannolikt bara ett automatiskt genererat löpnummer. Själv har jag löpnummer 359 på Facebook efter mitt namn och jag lovar att jag varken är född år 359 eller 359 år gammal.
   Dock håller jag det inte som osannolikt att personen faktiskt skulle vara född 1979.

   Svara
 3. Jail Joel

  Vidrigt! Är så trött på dessa äckliga centralasiatiska gökungar. Om de repatrieras snart hoppas jag att dessa skjuts av åtminstone.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Jag tycker att det räcker bra med att de får hjälp hem, värre än så vill i vart fall inte jag att det ska bli.

   Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Ja, det är vidrigt! Tack för länken och kul att de nämnde Informationskriget.se där! =)

   Svara
  1. realist

   ‘SJÄLVKLART att han tagit bort de gamla fotona !!! Enkel LOGIK den som har något att dölja då SUDDAR MAN UT DET SOM ÄR AVSLÖJANDE !!!
   Lögn lögn och inget annat sysslar dessa “gökungar” med vänta bara till dom fått PUT då har dom helt plötsligt en familj bestående av ca 15-20 personer.
   Finns det ingen som har haft med araber att göra förut som kan tala om för de som inte förstår deras lyte och förhållande till sanning och ärlighet.
   ARABER OCH DE I DESSA LÄNDER VET INTE VAD ÄRLIGHET OCH MORAL ÄR ………

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *