Den amerikanska historien de inte vill att du ska känna till

USA bildades som en konstitutionell republik eftersom ett folk aldrig kan vara fritt i en utpräglad demokrati, men bara hundra år senare hade mäktiga bank- och finansintressen omvandlat landet till en demokrati. Bara på pappret och i högtidstal var USA fortfarande en republik. Trots all sin makt lyckades dock etablissemanget aldrig att ta ifrån det amerikanska folket deras rätt att äga och bära vapen.

Text: Tobias Lindberg 2015-01-18. Uppdaterat 2017-06-13.

det-handlar-inte-om-tur-001

Många tror felaktigt att inspirationen för den amerikanska konstitutionen och dess första tio tillägg, som när de antogs i slutet av 1700-talet bildade den tidens friaste stat, kom från den antika grekiska demokratin. Sanningen är dock att en stor del av det amerikanska folket och den amerikanska revolutionens ledare var emot att USA skulle vara en demokrati eftersom de visste att demokrati egentligen inte är annat än majoritetens diktatur. Skulle USA kunna vara ett starkt och fritt land så var det tvunget att det var i form av en konstitutionell republik, där demokratiska rutiner endast existerade som begränsade inslag inom det politiska systemet.

Över åren införde mäktiga bank- och finansintressen, som hade annat än folkets frihet och välstånd för ögonen, stegvis allt mer av demokrati. Bara hundra år efter USA:s bildande, lite efter det amerikanska inbördeskriget, så hade landet i praktiken omvandlats till en demokrati och den konstitutionella republiken existerade därefter egentligen bara på pappret och i högtidstal.

Något som som de mäktiga bank- och finansintressena däremot aldrig lyckades med, trots all sin makt och de upprepade försöken, var att ta ifrån det amerikanska folket rätten att äga och bära vapen. Denna rätt som gör det möjligt  att försvara sitt liv, sin egendom och sin frihet från såväl brottslingar som tyranniska regeringar har det amerikanska folket aldrig varit beredda att släppa ifrån sig. Hur viktig folkets rätt att äga och bära vapen ansågs vara avspeglas i att det skrevs in i konstitutionens andra tillägg, direkt efter det första tilläggets religions-, yttrande-, press- och mötesfrihet.

stod-donera-swish-013

I ett väldigt intressant filmklipp som kan ses längre ned i denna text går Alex Jones och Rob Dew från Infowars igenom historien bakom USA:s skapande, en väldigt viktig del av västvärldens historia som de flesta människor i dagens värld är helt ovetandes om.

I filmklippet förklaras hur influenserna till den ursprungliga amerikanska konstitutionen, som bildade vad som kom att bli den tidens friaste stat, influerades av principer från så olika håll som den brittisk medeltida rättsordningen Magna Carta, från irokesernas federation samt från de dåtida nederländska och schweiziska statsbildningarna. Det var från dessa som författarna till konstitutionen och dess första tio tillägg, ledarna från den amerikanska revolutionen, fick idéerna om att den amerikanska staten skulle vara en konstitutionell republik som bara tillät begränsade inslag av demokrati inom systemet. Från samma håll kom också idéerna om att staten skulle respektera alla människors medfödda rätt att vara beväpnade för att på det sätt de själva vill kunna försvara sitt liv, sin egendom och sin frihet från såväl brottslingar som tyranniska regeringar.

Vidare går Alex Jones och Rob Dew in på hur Schweiz frihet, neutralitet och oöverträffade historia av självständighet till stor del beror på att schweizarna alltid har förstått hur viktigt det är att vara beväpnad om man vill vara fri. Tack vare att Schweiz per capita har mest vapenkraft i händerna på vanligt folk, vilket beror på de tillåtande vapenlagarna och det milissystem som föreskriver att alla män ska ha militära hel- och halvautomatiska karbiner och militära pistoler i hemmet, så har landet en väldigt låg våldsbrottslighet. I länder som tillåter alla att vara beväpnade så är det inte bara de kriminella som har vapen och då begås det helt enkelt inte lika mycket brott.

Kom ihåg att det enda som kan stoppa en dålig människa med ett vapen är en bra människa med ett vapen. Kom också ihåg att stödja Informationskriget.se om du uppskattar denna text genom att swisha på 0723-781776.

Mer att läsa på samma tema:

Att skjuta tillbaks – Vapen i händerna på vanligt folk räddar liv
att-skjuta-tillbaks-010Ibland räcker det med en vanlig människa med en revolver för att stoppa de som vill döda och skada andra!
http://www.informationskriget.se/2015/11/18/att-skjuta-tillbaks-vapen-i-handerna-pa-vanligt-folk-raddar-liv/


Skärpta lagar mot legala vapen minskar inte terrorn
vapenlagar-002
Som svar på den hemska terror som drabbade Paris under november så levererar EU ett förslag på skärpta vapenlagar i unionen. Det nya förlaget är dock ogenomtänkt och kommer inte att minska terroristers eller kriminellas tillgång på vapen, utan bara göra det svårare för för skötsamma och laglydiga människor att äga legala vapen för jakt, sportskytte och försvar.
http://www.informationskriget.se/2015/12/07/skarpta-lagar-mot-legala-vapen-minskar-inte-terrorn/


Beväpna folket
isis-attacks-texas-002
Efter att terrorister hade attackerat ett köpcentrum i Kenya 2013 sa den dåvarande chefen för Interpol, Ronald Noble, att en beväpnad befolkning är ett bra skydd mot terrorism. När ISIS ett par år senare attackerade Texas sköts båda terroristerna ihjäl omedelbart, medan terrorister som vid två olika tillfällen samma år attackerade Paris däremot hade gott om tid att skjuta ihjäl oskyldiga utan risk att någon sköt tillbaks.
http://www.informationskriget.se/2015/12/07/bevapna-folket/


Baby’s Got a Gun
sjalvforsvar-001
Den ögonöppnande kortfilmen ”Baby’s Got a Gun” förklarar de verkliga orsakerna bakom varför de som styr vill att folket ska vara obeväpnade, rädda och beroende av sina ledare för skydd och försörjning.
http://www.informationskriget.se/2015/08/27/babys-got-a-gun/


Riktig feminism
feminism-riktig-feminism-001
Ingenting jämnar ut oddsen mellan en kvinna och en man som försöker att dominera eller våldta henne bättre än en pistol. I all äkta feminism ingår att möjliggöra att kvinnor kan försvara sig själva, med vapen om de så vill.
http://www.informationskriget.se/2015/08/28/riktig-feminism/


Den amerikanska historien de inte vill att du ska känna till
det-handlar-inte-om-tur-001
USA bildades som en konstitutionell republik för att en amerikanska revolutionens ledare visste att ett folk aldrig kan vara fritt i en utpräglad demokrati. Redan hundra år senare hade dock mäktiga bank- och finansintressen i praktiken lyckats att omvandla landet till en demokrati, bara på pappret och i högtidstal var det fortfarande en konstitutionell republik. Något som bank- och finansintressena däremot aldrig lyckades med, trots sina upprepade försök, var att ta ifrån det amerikanska folket rätten att äga och bära vapen för att försvara sitt liv, sin egendom och sin frihet från såväl brottslingar som tyranniska regeringar.
http://www.informationskriget.se/2015/01/18/den-amerikanska-historien-de-inte-vill-att-du-ska-kanna-till/


ratten-till-sjalvforsvar-ar-medfodd-i-vara-hjartan-010-fbanpassadRätten till självförsvar är medfödd i våra hjärtan
http://www.informationskriget.se/2016/04/14/ratten-till-sjalvforsvar-ar-medfodd-i-vara-hjartan/


Kurt Russel om hårda vapenlagar: ”Jag tycker det är helt galet!”
kurt-russel-om-harda-vapenlagar-010I en intervju med en vapenlags-lobbande politiskt korrekt reporter säger Kurt Russel att det är total galenskap att tro att hårda vapenlagar skulle stoppa terrorister eller göra livet säkrare för vanliga människor.
http://www.informationskriget.se/2015/12/17/kurt-russel-om-harda-vapenlagar-jag-tycker-det-ar-helt-galet/


Så skyddar du dig mot sexövergrepp
sa-skyddar-du-dig-mot-sexovergrepp-i-sommar-nyheter-idag-sjalvforsvar-001
I en riktigt bra artikel på Nyheter Idag hymlas det inte med hur tjejer bäst skyddar sig mot övergrepp. Inget trams om att armband från polisen eller förslag om säkra zoner för tjejer. Rådet som tidningen ger är istället det självklara, skaffa vapen och lär er hur man använder dem. Förslag som ges är pepparspray, elpistoler, knogjärn, knivar och pistoler. Det som passar en bäst. Ja, självklart är allt sådant såklart olagligt att gå runt med i vårt sjuka samhälle, men det som egentligen borde vara olagligt är att genom lagar och regler göra det omöjligt för folk att försvara sig på tillräckligt effektivt sätt. Självklart måste även massinvandringen stoppas och de flesta av alla som har invandrat de senaste årtiondena skickas tillbaks för att ordningen ska återställas, men detta som Nyheter Idag ger råd om är sådant som du själv kan göra omedelbart.
http://www.informationskriget.se/2016/07/15/sa-skyddar-du-dig-mot-sexovergrepp/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *