FN:s klimatpanels förutsägelser överdrivna

En ny forskarrapport slår fast att FN:s klimatpanel, IPCC, har fel i sina förutsägelser om klimatets utveckling. Den nya rapporten presenterar en ny och bättre beräkningsmodell för klimatet som slår fast att den globala uppvärmningen bara kommer att bli hälften eller en tredjedel av vad FN:s klimatpanel förutspår.

Text: Tobias Lindberg 2015-01-18

vaxthuseffekten-rapport-why-models-run-hot-001Här om dagen publicerade Lord Christopher Monckton et al. den nya forskarrapporten som visar vad som är fel i de klimatmodeller som FN:s klimatpanel IPCC använder sig av. Den nya forskarrapporten har lagt fram helt nya och enklare beräkningsmodeller som stämmer mycket bättre överens med verkligheten än de gamla klimatmodellerna.

Den nya rapporten slår fast att vi som mest kommer att få en global temperaturökning på som mest 1 grad Celsius under detta århundrade och kanske kommer temperaturökningen till och med bli mycket lägre än så. I den nya rapporten försäkras det också att även om vi skulle bränna av allt fossilt bränsle som är ekonomiskt möjligt att utvinna under detta århundrade, vilket alltså skulle utgöra ett “värsta fallet”-scenario, något som mänskligheten med största sannolikhet inte kommer att göra, så skulle den globala temperaturökningen ändå som allra mest bli 2,2 grader Celsius, vilket är mycket lägre än de skräckscenarier som målas upp av FN:s klimatpanel där en temperaturökning på 4,5 grader Celsius ofta målas upp som i värsta fall möjligt och ibland till och med ännu större temperaturökningar än så.

antarktis-istacke-tjockare-001Något man knappt får höra om i några medier är att nord- och sydpolens sammanlagda ismängd nu idag uppmättes till större än den någonsin har varit sedan satellitmätningarna startade under det sena 1970-talet. Utöver detta tyder nya forskarrapporter där tjockleken av sydpolens istäcke har mätts med obemannade ubåtar att isen är mycket tjockare än vad man tidigare har trott.

Här kan ni se en intervju där den nya rapportens huvudförfattare, Lord Christopher Monckton, berättar om den och annat på Infowars.

4 tankar kring ”FN:s klimatpanels förutsägelser överdrivna

 1. Conny Lundberg

  Bra artikel, Tobias! 🙂
  Någonting som förvånar och oroar mig är att de flesta inte själva observerar och drar slutsatser av väder och väderleksförhållanden utan istället har outsourcat sitt eget omdöme till opionionsbildare och lögnaktiga media istället för att tänka själva!

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Ja det förvånar mig också, men tyvärr verkar det ligga i tiden för en stor del av mänskligheten. Vi får hoppas att vi kan vända detta snart annars kommer det att sluta illa.

   Svara
 2. Berra

  Något är det på gång med klimatet. Extremväder. Och det är inte påverkat av människor. Utan det pågående poleshifte. Den magnetiska nordpolen flyttar snabbt in över Sibirien nu och den flippar troligen inom några år. Läskigt faktiskt. Då lär det bli kraftiga klimatförändringar. Myndigheterna yppar inte ett ljud om saken.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Posta gärna länk eller referens till det du syftar på, då det är svårt att veta vad det är du menar. Vad jag vet så är det inte alls extremare väder nu, tvärt om är det globala vädret ovanligt lugnt. Medierna får det dock att verka som att det är värre än vanligt.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *