Att skjuta tillbaks – Vapen i händerna på vanligt folk räddar liv

Ibland räcker det med en vanlig människa med en revolver för att stoppa de som vill döda och skada andra!

Text: Tobias Lindberg 2015-11-18. 2017-06-05.

att-skjuta-tillbaks-010

En ödesdiger afton den 25 juli 1993 kunde den sydafrikanske missionären Charl van Wyk som nyligen hade börjat bära revolver för sin egen säkerhet under oroligheterna på 90-talet en dag rädda livet på väldigt många människor, då han lyckades stoppa ett halvt dussin män som med splittergranater och automatkarbiner anföll St. James Church i Kenilworth, Cape Town, Sydafrika, mitt under pågående gudstjänst. Gärningsmännens avsikt hade varit att mörda så många som möjligt av de ungefärliga tusentalet besökare som närvarade.

Gärningsmännen hade slängt in handgranater och började skjuta rakt in i bland besökarna. Charl van Wyk som befann sig längst bort i andra änden av kyrkan insåg att han måste göra något. Bara genom att skjuta två skott med sin revolver mot gärningsmännen inne i kyrkan och sedan ta sig ut och runt kyrkan där han på nytt sköt mot gärningsmännen så lyckades han få alla dessa gärningsmän att fly. Han hade haft tur och träffat en av dem med de första två skotten, trots att avståndet hade varit långt och gärningsmännen som hade blivit överraskade av motståndet missförstod situationen och hade trott att det var fler som var beväpnade, än endast denne präst eftersom de upplevde att de blev beskjutna från flera håll.

Tack vare ett vapen i händerna på en bra människa så räddades troligtvis massor av liv den kvällen.

Hör själv Charl van Wyk beskriva det hemska som hände och berätta om hjältemodiga människor som offrade sig för att rädda andra den kvällen i detta reportage från World Net Daily (WND) som även har med bilderna från kyrkan direkt efter massakern.

Flera år senare erkände en av gärningsmännen vid en av alla de sydafrikanska sanningskommissioner som hölls att de hade valt att anfalla kyrkan just för att de trodde att alla skulle vara obeväpnade där och för att det därmed skulle vara ett enkelt mål. De hade haft med sig nog med vapen, ammunition och handgranater för att döda samtliga av det tusental besökare som närvarade. Fyra stora bensinbomber skulle precis slängas in i kyrkan när Charl van Wyk besvarade gärningsmännens anfall. Det som hade kunnat bli en stor och fullkomlig massaker, blev nu istället något mycket mindre med “bara” 11 döda och 58 skadade, allt tack vare denne vanlige man med en revolver.

stod-donera-swish-013

Läs gärna Charl van Wyk’s bok “Shooting Back: The Right and Duty of Self Defense” eller köp DVD:n.

Här varnar Charl van Wyk för skapandet av vapenfria zoner genom att avväpna befolkningar eller att ha förbud för folk att bära vapen.

Här kan ni läsa om samma historia berättad av WND.

I nedanstående filmklipp berättar Infowars David Knight kort historien om Charl van Wyk och för in detta i sammanhanget med de nyligen utförda terrordåden i Paris som skedde den 13 november 2015. Hur annorlunda hade det inte kunnat gå i Paris i november 2015 om människor i Europa hade haft kvar rätten att bära vapen för sitt eget försvar? Hur annorlunda hade det inte kunnat gå i London den 3 juni 2017 när tre arabiska män körde över människor med en van följt av att de därefter, under åtta långa minuter, gick runt och högg människor med stora knivar innan polis hann komma till platsen?

Här är ett filmklipp där Bruce Willis, Ice T, olika offer för vansinnesdåd, en veteran, Guvenör Jesse Ventura, Ted Nugent, Alex Jones, Mike Adams och många andra försvarar rätten för folket att bära vapen för att försvara sig mot förtryckande regimer eller mot att sådana uppstår.

Här är ett galleri där Washington Times kort beskriver och visar bilder från 11 tillfällen när bra och laglydiga människa med vapen stoppar dåliga kriminella människor med vapen.

Avslutningsvis måste ett viktigt faktum förklaras.

Vapen kommer aldrig att försvinna från ett samhälle hur hårda vapenlagarna än är. Några av världens hårdaste vapenlagar finns i Sverige och Frankrike och ändå finns det nästan dubbelt så många illegala vapen i Sverige som legala och mer än fem gånger så många illegala vapen i Frankrike som legala. [1][2] Det enda som händer när man förbjuder vapen är att de laglydiga och bra människorna, de som om de har vapen gör bra saker med dem genom att skydda sig själva och andra, blir utan vapen och möjlighet att försvara sig, medan de kriminella och dåliga människorna som ändå inte bryr sig om lagar och regler har kvar sina. Hårda vapenlagar avväpnar bra människor samtidigt som det nästan inte har någon påverkan på de kriminellas innehav av vapen.

“Det enda som stoppar en dålig människa med ett vapen är en bra människa med ett vapen”

Förutom att vapen är ett bra skydd mot terrorism så leder mer vapen i händerna på vanligt folk totalt sett också till en minskning av våld och brott enligt forskningen. [3] Schweiz är ett tydligt och bra exempel på att mycket vapen i händerna på vanligt folk inte leder till mycket våld som kan lyftas fram när hårda vapenlagar förespråkas med argumentet att det är den stora tillgången på vapen som gör USA så våldsamt. [4]

Glöm inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör om du uppskattar det du läser.


Mer att läsa på samma tema:

Att skjuta tillbaks – Vapen i händerna på vanligt folk räddar liv
att-skjuta-tillbaks-010Ibland räcker det med en vanlig människa med en revolver för att stoppa de som vill döda och skada andra!
http://www.informationskriget.se/2015/11/18/att-skjuta-tillbaks-vapen-i-handerna-pa-vanligt-folk-raddar-liv/

 


Skärpta lagar mot legala vapen minskar inte terrorn
vapenlagar-002
Som svar på den hemska terror som drabbade Paris under november så levererar EU ett förslag på skärpta vapenlagar i unionen. Det nya förlaget är dock ogenomtänkt och kommer inte att minska terroristers eller kriminellas tillgång på vapen, utan bara göra det svårare för för skötsamma och laglydiga människor att äga legala vapen för jakt, sportskytte och försvar.
http://www.informationskriget.se/2015/12/07/skarpta-lagar-mot-legala-vapen-minskar-inte-terrorn/


Beväpna folket
isis-attacks-texas-002
Efter att terrorister hade attackerat ett köpcentrum i Kenya 2013 sa den dåvarande chefen för Interpol, Ronald Noble, att en beväpnad befolkning är ett bra skydd mot terrorism. När ISIS ett par år senare attackerade Texas sköts båda terroristerna ihjäl omedelbart, medan terrorister som vid två olika tillfällen samma år attackerade Paris däremot hade gott om tid att skjuta ihjäl oskyldiga utan risk att någon sköt tillbaks.
http://www.informationskriget.se/2015/12/07/bevapna-folket/


Baby’s Got a Gun
sjalvforsvar-001
Den ögonöppnande kortfilmen ”Baby’s Got a Gun” förklarar de verkliga orsakerna bakom varför de som styr vill att folket ska vara obeväpnade, rädda och beroende av sina ledare för skydd och försörjning.
http://www.informationskriget.se/2015/08/27/babys-got-a-gun/


Riktig feminism
feminism-riktig-feminism-001
Ingenting jämnar ut oddsen mellan en kvinna och en man som försöker att dominera eller våldta henne bättre än en pistol. I all äkta feminism ingår att möjliggöra att kvinnor kan försvara sig själva, med vapen om de så vill.
http://www.informationskriget.se/2015/08/28/riktig-feminism/

 


Den amerikanska historien de inte vill att du ska känna till
det-handlar-inte-om-tur-001
USA bildades som en konstitutionell republik för att en amerikanska revolutionens ledare visste att ett folk aldrig kan vara fritt i en utpräglad demokrati. Redan hundra år senare hade dock mäktiga bank- och finansintressen i praktiken lyckats att omvandla landet till en demokrati, bara på pappret och i högtidstal var det fortfarande en konstitutionell republik. Något som bank- och finansintressena däremot aldrig lyckades med, trots sina upprepade försök, var att ta ifrån det amerikanska folket rätten att äga och bära vapen för att försvara sitt liv, sin egendom och sin frihet från såväl brottslingar som tyranniska regeringar.
http://www.informationskriget.se/2015/01/18/den-amerikanska-historien-de-inte-vill-att-du-ska-kanna-till/


ratten-till-sjalvforsvar-ar-medfodd-i-vara-hjartan-010-fbanpassadRätten till självförsvar är medfödd i våra hjärtan
http://www.informationskriget.se/2016/04/14/ratten-till-sjalvforsvar-ar-medfodd-i-vara-hjartan/

 


Kurt Russel om hårda vapenlagar: ”Jag tycker det är helt galet!”
kurt-russel-om-harda-vapenlagar-010I en intervju med en vapenlags-lobbande politiskt korrekt reporter säger Kurt Russel att det är total galenskap att tro att hårda vapenlagar skulle stoppa terrorister eller göra livet säkrare för vanliga människor.
http://www.informationskriget.se/2015/12/17/kurt-russel-om-harda-vapenlagar-jag-tycker-det-ar-helt-galet/


Så skyddar du dig mot sexövergrepp
sa-skyddar-du-dig-mot-sexovergrepp-i-sommar-nyheter-idag-sjalvforsvar-001
I en riktigt bra artikel på Nyheter Idag hymlas det inte med hur tjejer bäst skyddar sig mot övergrepp. Inget trams om att armband från polisen eller förslag om säkra zoner för tjejer. Rådet som tidningen ger är istället det självklara, skaffa vapen och lär er hur man använder dem. Förslag som ges är pepparspray, elpistoler, knogjärn, knivar och pistoler. Det som passar en bäst. Ja, självklart är allt sådant såklart olagligt att gå runt med i vårt sjuka samhälle, men det som egentligen borde vara olagligt är att genom lagar och regler göra det omöjligt för folk att försvara sig på tillräckligt effektivt sätt. Självklart måste även massinvandringen stoppas och de flesta av alla som har invandrat de senaste årtiondena skickas tillbaks för att ordningen ska återställas, men detta som Nyheter Idag ger råd om är sådant som du själv kan göra omedelbart.
http://www.informationskriget.se/2016/07/15/sa-skyddar-du-dig-mot-sexovergrepp/


 

Referenser

[1] http://www.gunpolicy.org/firearms/region/sweden

[2] http://www.gunpolicy.org/firearms/region/france

[3] https://www.gunowners.org/sk0802htm.htm

[4] http://world.time.com/2012/12/20/the-swiss-difference-a-gun-culture-that-works/

4 tankar kring ”Att skjuta tillbaks – Vapen i händerna på vanligt folk räddar liv

 1. Ola

  Statens besatthet av att avväpna och kontrollera folket i det här landet har gått så långt att man t.o.m bryter mot lagen i själva vapenlagen

  Ett exempel på våra löjligt stenhårda vapenlagar är soft airguns, dessa leksaker tillverkas oftast i Kina och har en rekommenderad, EJ lagstadgad åldersgräns (från tillverkarna) på 14 år. Men i Sverige är det inte bara en lagstadgad åldersgräns på 18 år utan dessa leksaker omfattas t.o.m utav vapenlagen(!) – vilket strider direkt mot leksaksdirektivet då allt upp till 0.5 joule klassas som leksaker och ska kunna köpas av barn och det är detta direktiv som förresten gör att armborstar som skjuter pilar med sugproppar inte är licensbelagda. Ett annat exempel är drivmedlet på så kallade effektbegränsade vapen, dvs allt som är 10 joule och under är licensfritt. Men även här tolkar staten lagen som dom vill och kan tydligen inte se skillnad på en fjäder(spiral) och fjäder(blad) som drivmedel, eftersom t.o.m pistolarmborst på UNDER 10 joule är belagda med licenskrav.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Ja, man upphör aldrig att förvånas över hur illa det är här i Sverige när det kommer till folkets rätt att inneha, äga, bära och använda vapen. Tack för ett intressant inlägg, Ola!

   Svara
 2. Karin

  Om tanken är att “vanliga” människor ska bära vapen vill jag inte räknas in. Vilka är “vanliga” människor Tobias??

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Vi alla är såklart vanliga människor. Alltså att alla människor som vill ska kunna bära vapen för sitt eget skydd. Idag är det ju bara polis som får ha vapen. Kriminella bär ju ofta vapen trots att de inte får. Därför orden “vanliga människor” för att beskriva att fler grupper än polisen borde kunna bära vapen för sitt eget skydd.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *