Reportage om RFID-chip borde förläna Aftonbladet Wendela Pulitzerpriset

I vad som måste vara en av de dummaste och mest ytliga artiklarna någonsin riktar sig Aftonbladets Wendela till de mest lättinfluerade individerna i vårt samhälle för att sälja in galenskapen att människor ska börja operera in RFID-chip under huden på sig själva. För att få betydelselösa fördelar ska människor självmant låta märka sig själva som det boskap de anses vara.

Text: Tobias Lindberg 2015-01-18. Uppdaterad 2016-08-09.

rfid-chip-001-fb-anpassadLäs artikeln och se filmklippet själva så förstår ni vad jag menar:

http://www.aftonbladet.se/wendela/trend/article20058694.ab

Här följer några exempel med tillhörande förklaringar och kommentarer av mig. Ja, kommentarerna är för att jag inte kan hålla mig.

Berättarrösten i filmklippet säger “Ett chip under huden och du slipper både nycklar och PIN-koder”.
Ja, för sådana avgörande fördelar riskerar jag gärna min integritet och frihet.

De där två var förmodligen pingstvänner.”
Detta sades av en anställd på piercing-studion om två personer som efter att ha lyssnat på information valde att inte bli “chippade” och visar tydlige nivån på tänkandet hos dessa “teknikentusiaster”.

stod-011

Berättarrösten förklarar “Unn Swanström hängde med Wendela på implant party för att prova den nya trenden.”
Ja, för säger de att detta är den “nya trenden” så är det säkert en del som vill göra det bara därför. Viktigast är att vara trendig.

Unn Swanström fick frågan “Vad kommer du att använda chippet till i framtiden?” och svarade då “Först och främst hoppas jag ju kunna gå in på jobbet, och komma in ordentligt, och sen … Det bästa vore ju om man kunde SL-kortet, ha det i handen … men jag tror att det ligger en bit bort. Men tvättstugan, komma in på jobbet“.
Ja, jag kan förstå att man är angelägen om man aldrig har kommit in på jobbet eller i sin egen tvättstuga. För det finns inga andra sätt att komma in på, eller? T.ex med nycklar som idag eller om man nu absolut vill samla allt i ett chip, varför inte då ha det i ett armband eller i en ring eller något annat sådant som man faktiskt kan ta av sig den dag eller vid de tillfällen man inte vill ha det på sig?

Berättarrösten i filmklippet upplyste om följande fakta “Det finns uppskattningsvis ett par tusen idioter i världen som har satt in ett RFID-chip, c:a hundra av dem bor i Sverige.
Nej jag vet, de sa inte “idioter” i inslaget, men de borde ha sagt det.

Viktiga saker att berätta om i filmklippet var att det inte kändes så mycket att sätta in chippet och att det inte var värre än att göra hål i öronen. För det är ju det viktiga. Ja, och så att vara trendig såklart.

Höjdaren kom nog i slutet av filmklippet där reportern Unn Swanström efter att chippningen var gjord och en läsare vid ett dörrhandtag hade pipt då hon hade handen vid den glatt utbrast “Nu kan jag helt enkelt öppna dörrar med handen“.
Ja, vad säger man egentligen om det? Wow, med handen …

Efter denna artikel och reportage, båda på Pulitzerpris-nivå, avslutade Aftonbladet Wendela det hela med en andra artikel där riskerna med tekniken belystes i en hård diskussion mellan ordföranden för humanisterna som var positivt inställd till att människor blir chippade och teknikaktivisten Hannes Sjöblad som är otroligt positiv inställd till samma sak. Ja, kan någon gissa hur den diskussionen slutade?

Nej, en sådan här viktig fråga förtjänar ett seriöst avslut. Något som detta, ett steg mot att ytterligare öka kontrollen över människor, börjar alltid med småsaker som gör det lite roligare och lite enklare, oviktiga saker, men sedan med tiden så är det mer och mer som går att göra med chippet och sedan ännu lite senare så börjar det bli svårt för de som inte har ett chip inopererat och i slutet så är det omöjligt att klara sig utan ett chip. Då man vet att det är på detta sätt som det kommer att utveckla sig så gäller det att mota Olle i grind redan nu.

Läs gärna här vad Vaken.se skrev om detta och glöm inte att se filmklippet de tipsar om.

Jag avslutar med gammalt citat som bör vara skrämmande för alla, oavsett om man är troende eller inte, eftersom det så träffande beskriver vad vi ser idag, som i sin tur följs av en fråga som vi alla borde fundera över.

“He causes all, both small and great, rich and poor, free and slave, to receive a mark on their right hand or on their foreheads, and that no one may buy or sell except one who has the mark or the name of the beast, or the number of his name.”

Revelation 13:16-17

Även fast inte tekniken fanns då så insåg människor redan på den tid som bibeln skrevs uppenbart hur fenomenet förtryck fungerade.

When you are required by law to get the mark of the beast and when you can’t buy or sell without it how will you live?

Ja, hur ska man då kunna leva och vara fri?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *