Knivmannen på Medborgarplatsen häktades

För några dagar sedan häktades den man som för en vecka sedan knivskar en polis på Medborgarplatsen. På Informationskriget.se kan du läsa häktningsframställan och protokollet från häktningsförhandlingen vid Stockholms tingsrätt.

Text: Tobias Lindberg 2017-09-07

knivmannen-pa-medborgarplatsen-haktades-010

Mannen som till synes oprovocerat högg eller skar en polisman i nacken på Medborgarplatsen, en händelse som Informationskriget.se har skrivit två texter om här och här, blev i lördags häktad vid Stockholms tingsrätt.

Här finns åklagarens häktningsframställan samt protokollet från häktningsförhandlingen vid Stockholms tingsrätt att läsa för den som vill.

stod-donera-swish-013

Den misstänkte gärningsmannen är nyanländ, heter Muhammad Hussaini och är registrerad av svenska myndigheter som varandes 17 år, men vittnen till dådet talade om att han såg ut som om han var i 30-årsåldern. I häktningsframställan står det att tolk behövs och att språket är dari, vilket gör det troligt att mannen är afghan.

Sedan Informationskrigets tidigare texter om händelse har en ocensurerad men suddig bild på polisen från när han plåstras om i Medborgarplatsen dykt upp varför den läggs till här.

600Den skadade polismannen, som heter Ted Eriksson och är 33 år gammal och har jobbat som polis i tre år, har berättat om händelsen och sin skada i flera olika medier.

ted-eriksson-100-liten

Attacken var allvarlig och kunde om polismannen inte hade haft så tur slutat riktigt illa. Ted Eriksson berättar i Expressen.

“Plötsligt gick en okänd man till knivangrepp mot Ted Eriksson när han patrullerade vid Björns trädgård på Medborgarplatsen i Stockholm förra veckan. Enligt Expressens uppgifter drog knivmannen undan Ted Erikssons skyddsväst innan han högg.

– Jag tänkte, “ska jag sitta här och dö i Björns trädgård?”, sa Ted Eriksson i Brottscentralen i Expressen TV i måndags.

Smärtorna i huvudet och nacken blev på tisdagen så svåra att han uppsökte akut sjukvård på nytt.

“Fick då reda på att kniven träffat översta bröstryggkotan och huggit av en bit av kotan”, skriver han.

“Men det ska läka och man klarar sig utan den biten. Men sen har kniven punkterat ryggmärgen så att ryggmärgsvätska läckt ut. Det är det som gör att jag har sprängande huvudvärk. Men även det ska läka av sig själv. Eller så får man gå in i ryggen och laga såret om någon dag.”

Han tror att kniven var millimetrar från att orsaka nervskador.

“Men det gick bra tack och lov!””

Här är en intervju med polismannen Ted Eriksson på TV4.

att-gora-002

Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

Referenser

https://minfil.org/f0y1v0c0b4/Stockholms_TR_B11081-17_Aktbil_3.pdf

https://minfil.org/i8y3v8c0ba/Stockholms_TR_B_11081-17_Beslut_under_r_tteg_ng_2017-09-02.pdf

http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/mindre-an-millimetrar-fran-nervskador-som-forlamning/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *