Rasfrämling knivskar polis

En man med utländskt utseende högg eller skar under förmiddagen en polis i nacken på Medborgarplatsen i Stockholm. Gärningsmannen greps omedelbart av den attackerade polisens kollega.

Text: Tobias Lindberg 2017-08-31. Uppdaterad 2017-09-01 kl. 09:21.

rasframling-knivskar-polis-001

En polis blev knivskuren i nacken i förmiddags vid Medborgarplatsen. Vad det verkar så var attacken som utfördes ungefär vid klockan 10:30 helt oprovocerad. Gärningsmannen som nästan omedelbart greps av den attackerade polisens kollega har utländskt utseende. Detta syns tydligt på bilden där polisen som utförde gripandet håller i honom, där man ser att han har väldigt svart hår och ögonpartiet som kan skönjas ser tydligt utländskt ut, ungefär som på en afghan, en marockan eller något liknande.

De två poliserna höll på att patrullera till fots invid Björns trädgård när gärningsmannen ska ha smygit sig på och attackerat en av dem. Kollegan hann snabbt ikapp och brottade ner honom.

Den skadade polismannen blev inte allvarligt skadad och kan på bilder ses bli omplåstrad av kollegor som snabbt kom till hans undsättning. Vittnen säger att det blödde mycket från halsen eller nacken. På eftermiddagen bekräftades detta av polisen.

 

Anledningen att det fanns så mycket poliser på plats vid Medborgarplatsen är den pågående protesten där afghaner protesterar mot utvisningarna.

stod-donera-swish-013

En förundersökning är inledd på försök till mord. [Arkivlänk]

rasframling-knivskar-polis-034

Här nedanför är ett filmklipp där man ser precis efter att gärningsmannen är gripen när kollegan sitter på honom, hur kolleger plåstrar om den skadade polisen och hur gärningsmannen slutligen släpas iväg.

Det har spekulerats friskt i om gärningsmannen skulle ha något med afghanernas protest att göra eftersom en del menar att han ser ut att ha en gul reflexväst på sig. Vad jag kan se utifrån bilder och det korta filmklippet ser det ut som att han har en gul skjorta eller tröja på sig, ingen reflexväst. Om han har något med protesten att göra är omöjligt att säga i nuläget. Här kan man se hela bilden där polisen har gripit gärningsmannen. Pixlandet av bilderna är inte gjord av Informationskriget.

rasframling-knivskar-polis-012

Här ser man den skadade polisen på avstånd. Han sitter på knä och tas om hand av kolleger.

rasframling-knivskar-polis-010

Närbild när den skadade polisen plåstras om.

rasframling-knivskar-polis-014

Här förs gärningsmannen iväg.

rasframling-knivskar-polis-017

Här förs gärningsmannen in i en polisbil.

rasframling-knivskar-polis-019

Här ser man platsen bredvid och nedanför trappan där polismannen höll fast gärningsmannen på den första bilden.

rasframling-knivskar-polis-022

Till Nyheter idag har en anonym poliskälla avslöjat att gärningsmannen var ett så kallat “gatubarn”. Vidare säger även rykten på instagram och på twitter samma sak.

rasframling-knivskar-polis-030  

 att-gora-002

Händelser som denna visar hur dåligt läget är i vårt land och att situationen som vi befinner oss i idag måste förbättras. I texten “Vad som måste göras” kan den som vill läsa vad som krävs för att vända utvecklingen.

Uppskattar du det du läser, glöm då inte bort att stödja det arbete som Informationskriget.se gör. Donera med Paypal-knappen uppe till höger på sidan eller swisha på 0723-781776.

[Uppdatering 2017-09-01]

Ett bra och typiskt exempel på hur de så kallade “gatubarnen” eller “ensamkommande barnen” ljuger om sin ålder för att få fördelar eller för att få stanna i Sverige uppvisas sannolikt i denna händelse med knivattacken mot en polis igår på Medborgarplatsen.

I Aftonbladets artikel rapporteras det nämligen om att Åklagarmyndigheten uppger att den gripne gärningsmannen är 17 år, medan ett kvinnligt vittne som uttalar sig längre ned i artikeln som såg gärningsmannen bli bortsläpad av poliserna beskriver gärningsmannen som varandes i 30-årsåldern. [Arkivlänk]

Detta beror såklart på att polisen officiellt tvingas att gå ut med den åldern som gärningsmannen är registrerad under här i Sverige, medan vittnet beskrev vad hon faktiskt såg. Det hela är ett tydlig påminnelse om hur dåligt allt detta runt massinvandringen sköts av våra myndigheter.

Utöver detta så blev gärningsmannen klockan 22:30 igår anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. [Arkivlänk]

2 tankar kring ”Rasfrämling knivskar polis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *