Arabiska våldtäktsmän enligt offren i Järfälla

I Järfälla har offren för den överfallsvåldtäkt och för det försök till en överfallsvåldtäkt som inträffade nu under den senaste veckan gått ut på Facebook och avslöjat att gärningsmännen i båda fallen såg ut att vara araber.

Text: Tobias Lindberg 2017-02-19

arabiska-valdtaktsman-enligt-offren-i-jarfalla-010

På lördagseftermiddagen förra helgen anmälde en ung minderårig flicka att hon tidigare på dagen hade blivit våldtagen i skogen vid ett elljusspår i Veddesta och på onsdagskvällen, bara fyra dygn senare, anmälde en kvinna att två unga män hade försökt våldta henne vid en gångväg i Kallhäll. Platserna för dessa övergrepp som på kartan här nedanför är markerade med röda kryss ligger bara 7 km ifrån varandra, båda i Järfälla kommun precis norr om Stockholm.

karta-oversikt-022

Järfälla är ett väldigt mångkulturellt område där drygt 37,4 % av invånarna (27 113 av 72 429) har utländsk härkomst, då de antingen själva är utrikes födda eller födda i Sverige med två utrikes födda föräldrar. Räknar man även in alla som har en utrikes född förälder, de som alltså har någon slags utländsk härkomst, så är andelen drygt 46,7 % (33 879 av 72 429). Detta är enligt 2015 års siffror och skulle man ha 2016 års siffror så skulle de såklart visa på ännu värre resultat. För att förstå hur mångkulturellt Järfälla är kan man jämföra med att motsvarande siffror för hela riket är 22,2 % respektive 29,5 %. Läget för hela Sverige är dåligt, men det är alltså avsevärt sämre i kommuner som Järfälla.

Viktigt att notera också är att det mångkulturella Järfälla, där Jakobsberg och Kallhäll är de värst drabbade delarna av kommunen, har orter som Tensta, Rinkeby, Kista, Husby och Akalla i sin närhet. Dessa problemområden ligger visserligen utanför kommungränserna och tillhör Stockholms kommun, men är ändå bara några kilometer bort från Järfälla.

Brutala övergrepp som de som nu utfördes i Järfälla har i massinvandringens tidevarv tyvärr börjat bli väldigt vanliga. Varje vecka hör och läser vi om liknande händelser. Något som däremot var ovanligt med dessa fall var att offren eller offrens familj i båda fallen gick ut och berättade för om vad som hade hänt och vem som hade gjort detta mot dem. I fallet med våldtäkten så gick flickans familj ut med berättelsen via en de känner för att inte avslöja vem den våldtagna flickan är och i fallet med våldtäktsförsöket så var det kvinnan själv som gick ut med vad hon hade utsatts för.

Senast igår på fredagen skrev Expressen att ingen hade gripits ännu för vare sig våldtäkten i Veddesta eller våldtäktsförsöket i Kallhäll.

stod-donera-swish-013

Denna text kommer först gå igenom vad polis och mainstreammedier har rapporterat för allmänheten om dessa två övergrepp, följt av vad de två offren har berättat och vad som har framkommit från andra källor och sedan avslutas allt med lite funderingar runt vad det innebär att offren själva går ut med information på det sätt som skett i dessa två fall.

Våldtäkten vid elljusspåret i Veddesta enligt polis och mainstreammedia

jarfalla-015

Larm inkom till polisen kl. 16:29 den 11 februari om att en kvinna hade blivit våldtagen vid ett elljusspår i ett skogsområde i Veddesta.

Polisen nämnde ingenting om offrets ålder och egentligen heller ingenting om att offret var en kvinna på annat sätt än formuleringen “… brottsoffer som anmäler att hon tidigare i dag …”.

Aftonbladet avslöjar att det rör sig om en överfallsvåldtäkt och att offret är en minderårig flicka.

Ingenting sägs av varken polisen eller media om det var en eller flera våldtäktsmän och inte heller nämns något signalement.

Våldtäktsförsöket i Kallhäll enligt polis och mainstreammedia

jarfalla-forsok-015

Larm inkom till polisen kl. 18:59 den 15 februari om att en kvinna attackerad av två yngre män. Efter att ha angripit kvinnan ska det ha börjat släpa upp henne i skogen. När kvinnan började skrika och göra motstånd dunkade de två männen hennes huvud i ett träd och började sedan springa från platsen i nordlig riktning.

Polisen rapporterar att männen sprang i nordlig riktning mot en snabbmatsrestaurang. Tittar man på en karta så ser man att i nästan rak nordlig riktning från platsen för våldtäktsförsöket ligger mycket riktigt en McDonalds.

Olika mediers rapportering om våldtäktsförsöket skiljer sig på en del detaljer.

Gällande kvinnans ålder så beskriver de flesta medier henne bara som kvinnan, medan en del är lite mer specifika. Aftonbladet och Expressen skriver t.ex “ung kvinna”, medan Mitt i Stockholm uppger att kvinnan var i 40-årsåldern.

Gällande varför våldtäktsförsöket avbröts så säger vissa medier att en förbipasserande cyklist som närmade sig kan ha gjort att männen avbröt varpå kvinnan kunde fly, medan andra säger att det kan ha varit en som bodde i närheten eller en som kände kvinnan som närmade sig.
Kvinnan ska i varje fall inte ha blivit allvarligt skadad fysiskt och det var hon som ringde in och rapporterade händelsen till polisen.

Det enda signalementet som har rapporterats i media är från Nyheter24 och det är att det ska röra sig om två yngre män i 20-årsåldern med smal kroppsbyggnad. Om det sedan är polisen eller Nyheter24 som har varit så återhållsam med signalementsuppgifterna framgår inte. Kan offret uppskatta åldern på någon så kan såklart även etnicitet och andra detaljer uppskattas. Att vi inte får veta mer beror sålunda på att polisen och/eller medierna inte vill ge allmänheten mer uppgifter.

Våldtäkten vid elljusspåret i Veddesta enligt offret och övriga källor

På kvällen den 14 februari, alltså tre dygn efter våldtäkten i Veddesta, gick en engagerad och modig kvinna som bor nära platsen där våldtäkten skedde ut på en öppen lokal Facebookgrupp med namnet “Det händer i Skälby Järfälla” och avslöjade att gärningsmannen hade sett ut att vara afghan, ungefär 16 år gammal och att han talade något okänt språk. Hon antydde även att hon visste vem flickan var och vad hon hade råkat ut för.

jarfalla-094a

Tittar man upp kvinnan som gick ut med denna information om våldtäkten så ser man att hennes Facebookkonto verkar vara helt seriöst med många vänner lokalt i Järfälla och på Hitta.se kan man dessutom se att hon bor med sin familj bara ungefär 600 meter från platsen för våldtäkten.

Bor man på en ort där något som detta har inträffat så går man inte ut med sådan information på en lokal Facebookgrupp som den här kvinnan gjorde om man inte har ordentligt på fötterna. Massor av medlemmar i gruppen, som man av kommentarerna förstår att de bor i området, svarade på det kvinnan hade skrivit och de diskuterade gemensamt vad de kunde göra på ett sätt som gör att man förstår att de vet vem den här kvinnan som gick ut med informationen är.

Två timmar senare samma kväll publicerade samma kvinna ett uttalande från den våldtagna flickans pappa som bland annat avslöjar att flickan bara var 13 år, att gärningsmannen hade förföljt henne, att det var en fullbordad våldtäkt, att det hade använts våld, att strypgrepp hade tagits, att gärningsmannen såg ut att vara arab/afghan/rom eller något liknande och talade svenska/engelska med brytning.

jarfalla-090a

I en annan lokal öppen Facebookgrupp med namnet “Varning i Järfälla” förklarade kvinnan en dag senare uttryckligt i en kommentar att hon har fått all informationen från flickans familj och att hon går ut med den istället för dem eftersom de inte vill att flickans identitet ska avslöjas.

jarfalla-080a

Det som alltså verkar ha hänt enligt pappans beskrivning är att flickan var förföljd när hon var på väg längst Ormbackavägen i sydöstlig riktning. Hur länge hon hade känt till att hon var förföljd framgår inte. Ormbackavägen är en liten och rätt ödslig väg. Av någon anledning väljer flickan att försöka skaka av sig den som förföljer henne genom att gena över ängen nordost om vägen och ta sig in i skogen där elljusspåret finns. Varför hon gjorde det är svårt att säga, men kanske var det för att gärningsmannen hade en cykel och hon trodde att det skulle göra att han skulle sluta att förfölja henne? Inne i skogen började flickan sedan följa elljusspåret i högerriktning. Efter bara 150 meter upptäcker flickan att hon fortfarande är förföljd och går då av stigen i ett nytt försök att skaka av sig förföljaren, men blir upphunnen och övermannad.

På kartan nedanför markerar de röda pilarna hur flickan antagligen gick längst Ormbackavägen, hur hon genade över fältet och gick längs elljusspåret. Någonstans inom det rödmarkerade området kan våldtäkten ha utförts. Det blå krysset nere till vänster markerar platsen där polisbilarna parkerades när polisen senare gjorde brottsplatsundersökningen. Här kan ni se samma del av kartan på Hitta.se.

karta-veddesta-021

Här ser man polisbilarna parkerade vid parkeringen sydöst om elljusspåret och poliserna som senare på kvällen genomför brottsplatsundersökningen.

brottsplatsundersokning-010

Våldtäktsförsöket i Kallhäll enligt offret och övriga källor

Bara några timmar efter våldtäktsförsöket i Kallhäll lade en person som känner kvinnan som överfölls upp en bild som visar märket i hennes panna efter att gärningsmännen hade dunkat in hennes huvud i ett träd. Vidare avslöjade han att det var en polsk kvinna hon som hade attackerats, att det handlade om en vuxen kvinna, inte en ung kvinna eller en flicka som vissa medier hade rapporterat och att de två gärningsmännen hade sett ut som araber. Detta kan läsas i en serie twitterposter här, här, här, här och här.

tweet-010

Bilden av den polska kvinnan med märken i pannan. Maskningen av ansikte är inte pålagd av Informationskriget.se.

tweet-011

Nere bland kommentarerna på tweeten med bilden av skadorna på den polska kvinnans panna avslöjades även att kvinnan hade lyckats klösa en av gärningsmännen i ansiktet och att polisen hade tagit prov från hudavskrapet under hennes naglar.

tweet-012

Med “utredning på egen hand” och “som i Nynäshamn förra året” så syftar han såklart på den gången ett gäng polacker var på väg ut till ett asylboende i Nynäshamn med påkar i bagageluckan för att hämnas på några nyanlända som hade givit sig på en polsk kvinna.

Dagen efter våldtäktsförsöket i Kallhäll, på torsdagen, gick denna modiga polska kvinna som hade kämpat emot och klöst de som överföll henne nu själv ut i den lokala Facebookgruppen “Varning i Järfälla” och berättade i kommentarer om vad som hade hänt.

jarfalla-forsok-060a

På frågan om polisen hade tagit prov från avskrap under hennes naglar svarade hon att det var gjort.

jarfalla-forsok-065a

Gällande Kalma Nawardze som tweetade om detta samma kväll som det hände så är det inte avgörande att ta reda på om hans konto är en riktig person eller om det bara är en pseudonym eftersom allt det han hade skrivit i efterhand bekräftades av kvinnan som hade blivit utsatt för våldtäktsförsöket i Kallhäll. När man tittar henne så är det tydligt att hon, precis som kvinnan som gick ut med informationen om den fullbordade våldtäkten i Veddesta, är en riktig person och att det alltså inte handlar om någon som har lagt upp ett “trollkonto” på Facebook för att kunna sprida desinformation. Utan detta är verkligen hennes riktiga konto och hon berättar dessutom detta dels i den lokala Facebookgruppen i Järfälla samt för alla hon är vän med på Facebook vad hon har råkat ut för. Så skulle såklart ingen göra som inte verkligen hade råkat ut för detta, med tanke på hur folk skulle reagera om det i ett senare skede skulle visa sig att allt bara var påhittat.

Här är en karta över det område där våldtäktsförsöket skedde. Den sannolika platsen är inringad med röda streck.

karta-oversikt-kallhall-011

Här är några av bilderna från mainstreammediernas rapportering om våldtäktsförsöket.

bilder-valdtaktsforsoket-010

Här är en bild från Google Street View över platsen för våldtäktsförsöket.

jarfalla-forsok-030a

Här är en bild med Google Street View ur samma vinkel som bilden på ambulansen är tagen här ovanför från mainstreammediernas bilder.

jarfalla-forsok-035a

Man ser tydligt att den orangea byggnaden i bakgrunden är samma.

Avslutande reflektioner

Det man slås av när man sätter sig in i allt gällande våldtäkten och våldtäktsförsöket i Järfälla är att offren och/eller deras familj i båda fallen själva gick ut med den information som polis och mainstreammedier undanhöll. Även det stora engagemanget och de kokande känslorna i de lokala Järfällagrupperna på sociala medier är något som är utöver det vanliga om man ser till hur det tidigare har varit runt om i Sverige när liknande saker har hänt.

Helt klart är det så att folk i allt högre utsträckning har vänt sig till alternativa medier i takt med att de vanliga mainstreammediernas mörkande och förvrängande ökar, men nu verkar det nästan som att en ny nivå har nåtts. I vart fall om man ser till hur det har varit i dessa Järfälla-grupper de senaste dagarna. Misstron mot etablissemanget och insikten i hur illa det är har nu blivit så stor att folk allt mer känner att de vågar gå ut helt öppet med sådant som de tidigare höll inne med.

I de öppna lokala Facebookgrupperna i Järfälla skriver nu merparten av de som kommenterar helt öppet vad det känner inför massinvandringen. De skriver om rädslan och ilskan. De nämner vilka förövarna generellt är. Visst finns det också en del som säger emot i dessa grupper, men de är få och det de invändningar de kommer med är så lama att ingen bryr sig. När någon pk-människa försöker sig på ett “rasist” så är det ingen som bryr sig. Oftast utlöser det bara skratt. Gå in själva och läs vad som skrivs i dessa grupper så får ni se.

Tidigare var det tystare från vanligt folk på de sociala medierna i dessa frågor. Det mesta togs istället upp i de alternativa medierna. Om något skrevs på sociala medier så var det oftast av folk som skrev under falskt namn. Nu däremot så skriver allt fler helt öppet och under sina riktiga namn.

Detta nya tillstånd är troligtvis vad som har gjort att båda brottsoffren i Järfälla ville och vågade gå ut med vad som har hänt dem. Tidigare har nog även de flesta offer känt sig oroliga för vad andra skulle tänka om dem och rädda för att de skulle att bli attackerade om de berättade vad de hade utsatts för och vem som hade gjort detta mot dem, men kanske är det vi ser nu, där i Järfälla, början på en förändring i detta.

stod-donera-swish-013

Slutligen några ord om varför övergrepp som dessa, en fullbordad våldtäkt mitt på dagen på en liten flicka och ett våldtäktsförsök på en kvinna som är på väg hem från affären tidigt på kvällen, sker i Järfälla. I förrgår, tidig eftermiddag på fredagen, blev dessutom två tioåriga pojkar utsatta för ett rånförsök av några ungdomar, men de lyckades springa från platsen. En anhörig till en av tioåringarna gick ut i den lokala Facebookgruppen “Det händer i Skälby Järfälla” och beskrev ungdomarna som utförde rånförsöket som “fyra mörka killar”.

Självklart har allt detta med mångkulturen att göra. Offren har beskrivit gärningsmännens utseende och det har tydligt framgått på ett ungefär vilken etnicitet de har. Som det redovisades i början av texten så är Järfälla en kommun som nu mera är väldigt mångkulturell, med en andel som har utländskt bakgrund som klart överstiger vad som är snittet för hela riket.

Utöver detta med mångkulturen så har vi även detta med alla nyanlända som bor på olika asylboenden och hem för ensamkommande. Dessa ligger utspridda på nästan varje liten ort i Sverige och så är det såklart även i Järfälla.

Informationskriget.se har försökt att bilda sig en uppfattning hur det ser ut i området runt om där våldtäkten vid elljusspåret i Veddesta skedde för att se om det verkar finnas några asylboenden, hem för ensamkommande eller andra sådana saker som sticker ut i närområdet. Det har dock inte funnits tid till att göra samma undersökning för området runt om där våldtäktsförsöket i Kallhäll utfördes.

Lite sökande på nätet gav information om att det inom en radie på bara två kilometer från platsen för våldtäkten fanns fyra boenden drivna av Viksjögårds behandlingshem där framförallt invandrarungdomar, ensamkommande ungdomar och ungdomar med hedersproblematik bor i åldrarna 14–21 år bor. Språken är bland andra arabiska, persiska och dari. Två av dem ligger ungefär 1,2 kilometer öster om platsen för våldtäkten och två av dem ungefär 2 kilometer nordväst om platsen för våldtäkten.

Ungefär 1,2 kilometer nordväst ifrån platsen för våldtäkten finns ett islamiskt center.

kartan här nedanför finns platserna för dessa boenden och det islamiska centret utmärkta.

karta-hem-for-nyanlanda-010

Bara ungefär 700 meter rakt öster om platsen för våldtäkten ligger Ekko Familjehem AB som är ett företag som sköter familjehemsplaceringarna av framförallt ensamkommande. Oftast placeras ensamkommande i familjer i området där familjehemsföretaget är beläget. Ekko Familjehem AB är inte utmärkt på kartan här ovanför.

Ungefär 3,2 kilometer norrut från platsen för våldtäkten, utanför kartbilden här ovanför, ligger Vårljus Ungdomsboende Jakobsberg med målgruppen invandrarbarn.

Helt säkert är att om vi inte börjar göra något väldigt snart åt den situation vi befinner oss i så kommer vårt folk förr eller senare gå under. Vad som krävs för att rädda vårt land har Informationskriget.se skrivit om i texten “Vad som måste göras“.

Referenser

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lx7yk/misstankt-overfallsvaldtakt-vid-elljusspar-i-jarfalla

http://archive.is/e6Qsw

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/AadJz/polisinsats-i-jarfalla-ung-kvinna-slog-larm-om-att-hon-angripits

http://archive.is/slZpw

https://www.hitta.se/kartan!~59.42247,17.87956,12z/tr!i=BjdPdCBg

http://www.statistikdatabasen.scb.se/sq/25799

http://www.statistikdatabasen.scb.se/sq/25798

http://www.statistikdatabasen.scb.se/sq/25797

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/lopare-samlas-efter-oron-for-valdtakter/

http://archive.is/qmR7J

https://polisen.se/Aktuellt/Handelser/Stockholms-lan/2017-02-11-1656-Valdtakt-Jarfalla/

http://archive.is/9oNAS

https://polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Handelser/Stockholms-lan/2017-02-15-1859-Valdtakt-forsok-Jarfalla/

http://archive.is/R1jSx

https://www.hitta.se/kartan!~59.40286,17.83826,17z/tr!i=BjdPdCBg/tileLayer!l=1

https://twitter.com/hogerextremist/status/832106734734942210

http://archive.is/wXwwf

https://twitter.com/hogerextremist/status/832116961173786624

http://archive.is/69WQa

https://twitter.com/hogerextremist/status/832120464243884032

http://archive.is/8UMj6

https://twitter.com/hogerextremist/status/832128173533966336

http://archive.is/uddpX

https://twitter.com/hogerextremist/status/832168868521066496

http://archive.is/sy6gy

https://www.hitta.se/kartan!~59.46581,17.81329,19z/tr!i=h3BBRFKQ/tileLayer!l=1

http://www.hvbguiden.se/hvb/stockholms-lan?_text=j%C3%A4rf%C3%A4lla&_adjacent=1

http://archive.is/7cT1N

http://www.hvbguiden.se/hvb-ovriga-hem-for-barn-och-unga-025-ar/stockholms-lan/jarfalla/viksjo-gard-behandlingshem/314

http://archive.is/Wp1Uj

http://www.hvbguiden.se/hvb-ovriga-hem-for-barn-och-unga-025-ar/stockholms-lan/jarfalla/viksjo-gard-resursenhet-stugan/6319

http://archive.is/arBop

http://www.imamalicenter.se/sv/content/kontakta-oss

http://archive.is/Zs34X

https://www.hitta.se/kartan!~59.40742,17.84197,14z/tr!i=h3BBRFKQ

http://www.ekkofamiljehem.se/kontakta-oss

http://archive.is/y7dEv

http://www.informationskriget.se/2016/02/09/vad-som-maste-goras/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *