Sexövergreppen på festivalerna – En uppdatering

Under helgen bekräftade Karlstadpolisen något som de i det politiskt korrekta Sverige egentligen inte får säga, att de som tafsade på unga tjejer på festivalen “Putte i parken” var invandrare och att de enda två som hittills hade gripits var så kallade “ensamkommande”. Att något sådant kunde komma fram berodde sannolikt på att vanliga, ärliga och hårt arbetande poliser gjorde sitt jobb och beskrev läget som det faktiskt var. Så kan det bli när det är helg och myndigheternas karriärister och etablissemangets påläggskalvar är lediga. På måndagen var det svenska myndighets-, media- och politikeretablissemanget åter på plats och arbetade hårt för att återställa skadorna som hade orsakats den hårt tillrättalagda verklighetsbeskrivning som de i vanliga fall, utan några störningar, brukar kunna portionera ut till folket.

Text: Tobias Lindberg 2016-07-05

festival-putte-i-parken-001För att återställa ordningen sparade etablissemanget inget krut. Kriminologen Jerzy Sarnecki och genusvetaren Line Holth kallades in. En polisinspektör, en socialsekreterare och en kommunal avdelningschef fick också uttala sig. Mediebilden började förändras.

Nej, flera av de identifierade gärningsmännen tillhör inte gruppen “ensamkommande”, sa polisinspektören.

Jag är förvånad över polisens agerande, sa kriminologen Jerzy Sarnecki, följt av uttalanden om att de som inte är säkra ska hålla käften och att det inte är sant att unga utländska muslimska män kommer till Sverige och våldtar och antastar kvinnor.

Det handlar inte bara om ensamkommande, utan det är också vanliga svenska killar som gått i högstadiet och gymnasiet, så det är ett samhällsproblem, sa socialsekreteraren.

Sexuella ofredanden och sexuellt våld är ingenting nytt, utan har skett i alla tider och i alla kulturer och den gemensamma nämnaren är att det är män som tar sig friheter, sa genusvetaren Line Holth.

Jag har svårt att se att antalet sexuella ofredanden och våldtäkter skulle ha ökat så mycket från ett år till ett annat så min försiktiga slutsats är att anmälningarna har ökat för att brotten har fått större utrymme i samhällsdebatten, sa en annan polis.

Så frågan är nu om denna korrigerade bild är mer korrekt än den som målades upp under helgen? Nej, självklart är den inte det, utan det som nu framförs är en lek med ord i syfte att förvränga sammanhangen och förvirra det svenska folket så att de inte ska förstå vad som pågår. Har man bara koll på sammanhangen och om man noga synar vad dessa etablissemangstrogna personer säger och vad som faktiskt står i artiklarna så är det tydligt hur det hela går till.

stod-011

Genom att framställa det på det sätt som vi såg här ovanför, att inte alla som identifierades var ensamkommande, att det även var vanliga svenska killar som gått i högstadiet och gymnasiet, att detta har pågått i alla tider och alla kulturer, att den gemensamma nämnaren är att det är män som gör detta, att antalet brott inte har ökat utan att det bara är anmälningsbenägenheten som är högre, så försöker de få det att verka som att tafsande, sexuella övergrepp och våldtäkter inte har med massinvandringen att göra.

Nu till motargumenten.

Ja, det stämmer säkert att inte alla som identifierades som gärningsmän för tafsandet vid festivalen “Putte i parken” var ensamkommande, men väldigt troligt är att alla var icke-européiska invandrare från ungefär samma delar av världen som de två gripna personerna som faktiskt var ensamkommande. Det var troligtvis därför Karlstadpolisen inledningsvis  beskrev det som att de alla var ensamkommande, för att de liknade varandra och för att de var ett gäng.

Ja, dessa andra som har identifierats, de som inte var så kallade ensamkommande, som kan ha varit länge i Sverige och kanske till och med är födda här i Sverige, de har säkerligen gått både i högskola och gymnasium i Sverige, men bara för det så gör det inte dem till “vanliga svenska killar”, utan de är invandrare. Att beskriva människor som vanliga svenskar bara för att någon är svensk medborgare, är född i Sverige eller har gått i skolan i Sverige är djupt oärligt eftersom de flesta när de hör orden “vanliga svenska killar” omedvetet tänker på etniska svenskar.

Ja absolut, en invandrad person eller en andra generationens invandrare kan vara oerhört välintegrerad och därmed kännas väldigt svensk, men det kan också vara så att en person som har varit här väldigt länge kan vara väldigt dåligt integrerad och därmed så är det fel att kalla människor för “vanliga svenska killar” bara för att de inte är så kallade ensamkommande.

Ja, sexuella ofredanden och sexuellt våld har förekommit i alla tider och i alla kulturer, men hur vanligt före kommande det har varit per capita har verkligen inte alltid varit densamma i alla tider här i Sverige eller för alla olika kulturer runt om i världen och det är det som är det viktiga.

Forskning och statistik visar tydligt att invandrare från MENA-länder (Middle East and North Africa) har särskilt stor överrepresentation i statistiken allvarligare former av vålds- och sexualbrottslighet. När det gäller våldtäkter så är överrepresentationen mellan 4,5–17,5 gånger så stor beroende på vilket MENA-land de kommer ifrån jämfört med etniska svenskar. Så ju fler vi tar in för dessa länder ju mer kommer den allvarliga sexuella brottsligheten öka per capita. Detta kan man läsa mer om i min text “Vad som måste göras” och där hänvisas det även till forskningen. Jag skrev även lite om detta i min tidigare text “Invandrare gripna för sexualövergrepp vid festivalerna” om de sexuella övergreppen i Karlstad och Norrköping.

Sedan detta med att det skulle ha varit lika vanligt förr med tafsande och övergrepp och att det bara är anmälningsbenägenheten som skulle ha ökat. Nej, det finns inget som tyder på att det skulle ha varit lika vanligt förr. Hade det funnits bevis för det så hade personerna som uttalade sig i medierna använt dessa istället för som nu använda vaga ord som “jag har svårt att se att”, “så min försiktiga slutsats är” eller “jag tror att”, vilket ni kan se av citaten här nedanför, utan de hade istället sagt “så här är det” och hänvisat till forskningen som stödde det de sa. Nu talade de inte tydligt och hänvisade inte till forskning och det är en stark indikator på att de faktiskt inte har något att komma med.

Anmälningar av tafsande, sexuella övergrepp, våldtäkter och gruppvåldtäkter har ökat, antalet som åtalas har ökat, antalet som fälls har ökat och brottsofferundersökningar har visat att det ökar, men ändå säger bara de som vill förneka detta att de tror att det beror på en ökad anmälningsbenägenhet eller att sexuallagstiftningen ändrades 2005, utan att någonsin visa på forskningen som stödjer detta.

Här är citaten från två olika artiklar i Dagens Nyheter där det ökade tafsandet och våldtäkterna vid festivaler sägs bero på en ökad anmälningsbenägenhet.

Dagens Nyheter:

“Jag har svårt att se att antalet sexuella ofredanden och våldtäkter skulle ha öka så mycket från ett år till ett annat, eftersom det inte är ett nytt problem. Så min väldigt försiktiga slutsats är att anmälningarna ökat på grund av att brottet i sig fått större utrymme i samhällsdebatten, sade polisen Nina Rung, talesperson för myndighetens kampanj #tafsainte, till DN på söndagen.”

Dagens Nyheter:

“Polisens Hans Lippens tror att en bra dialog mellan polis och besökare gjort att fler sexbrott anmälts. Samarbetet är ett led i polisens särskilda kampanj #tafsainte. Under Bråvallafestivalen har fyra våldtäkter anmälts och ett flertal sexofredanden.

– Jag tror att fler flickor och kvinnor vågar anmäla de övergrepp de utsätts för nu. Tidigare har man kanske inte vågat, säger han till NT.”

I en artikel som jag länkade till högre upp citerades vad Jerzy Sarnecki hade sagt till Sveriges Radio gällande att Karlstadpolisen i helgen hade sagt att det var ensamkommande som hade tafsat, att:

“… är man inte säker då får man faktiskt hålla käften tills man är säker”

Detta är ett mycket bra råd som jag tycker att de två poliserna som uttalade sig i DN-artiklarna om vad de “tror” samt alla andra personer som nu arbetar så hårt för att driva etablissemangets linje, däribland Jerzy Sarnecki själv, borde följa. För som det är nu har de ingenting alls att komma med, utan de håller bara på att blandar bort korten genom ordlekar och förvrängningar.

Medierna och etablissemanget försökte med precis samma sak efter avslöjandena om de sexuella övergreppen vid de två senaste årens “We Are STHLM”-festivaler, där det framkom att gäng av invandrare att tafsat på unga flickor. Även då försökte de på precis samma sätt som nu framställa det som att även “vanliga svenska killar” fanns bland dem som tafsade, trots att ingen av de inblandade var etniska svenskar, utan alla var på ett eller annat sätt invandrare eller andra eller tredje generationens invandrare.

Under gårdagen (4/7) skrev DN att det inte längre fanns några misstänkta gärningsmän vid Bråvallafestivalen, den andra festivalen där sexuella övergrepp och våldtäkter har anmälts helt nyligen. Inledningsvis talades det nämligen om att en svensk man anklagades för att ha blottat sig för två tjejer och våldtagit en tredje tjej, men uppenbarligen var detta felaktigt eller så har det av någon anledning avskrivits. Det innebär alltså att alla som hittills har identifierats som gärningsmän för de sexuella övergreppen vid de två festivalerna verkar ha varit invandrare. Fler än så har alltså inte gripits än, men om fler grips så kommer det med största säkerhet att visa sig att samtliga av dessa eller de allra flesta av dem är asylinvandrare eller invandrare eller andra generationens invandrare, precis som det visade sig vara vid de senaste två årens “We Are STHLM”-festivaler där det begicks så många sexuella övergrepp och där det till slut visade sig att samtliga övergrepp utfördes av gärningsmän som var invandrare.

Här är en artikel i GT som beskriver vad tjejerna som var på festivalen upplevde i form av tafsande och vakter som inte verkade bry sig:

“För Annas dotter förvandlades festivalglädjen i ett slag till skräck.

– Jag stod och dansade när en kille kom bakifrån och höll fast mig och började jucka mot min kropp. Det var hemskt, säger Annas dotter som vill vara anonym på grund av vad hon utsatts för.

Hur länge övergreppet pågick vet hon inte.

– Jag blev så chockad. Tidsuppfattningen var helt borta. Men jag lyckades slita mig loss.

Hon var på festivalen med sex vänner – fem av tjejerna ska ha blivit antastade av främmande ynglingar.

När de sökte hjälp hos vakter ska de ha mötts av avfärdande svar.

– Han jag försökte prata med sa bara: “Det får man tåla på en festival. Det är sådant som händer i publiken”, säger den 15-åriga flickan.

Flickorna upplevde att de i en mycket utsatt situation inte blev tagna på allvar av vakterna.

– En kille körde upp handen mellan benen på en av mina kompisar och när hon gick till vakten fick hon frågan om hon var full. Jag fattar inte vad vakterna gör där om de inte kan hjälpa oss när folk gör så här.”

Slutligen tar jag med ett rätt långt citat av socialsekreteraren som nämndes högre upp, Felix Egegren heter han, som jag vill säga några ord om eftersom citatet där socialsekreteraren svarar på reporterns frågor är rätt intressant, då han erkänner att det i grunden finns kulturella skillnader som är kopplade till ursprung. Här är citatet:

“– Det vore konstigt om en 15-åring som levt 15 år i ett annat land bara tvättade bort kulturella värderingar på en gång. Det är något man måste arbeta långsiktigt och systematiskt med.

• Dessa kulturella skillnader, innebär de attitydskillnader gentemot tjejer?

– Inte på det viset att det handlar om övergrepp, men en del saknar fingertoppskänslan – hur man är mot tjejer. En del har växt upp i en kultur där mamma och pappa bestämmer vem du ska gifta dig med, man har aldrig kanske varit på något ställe där det är massa tjejer, säger Felix Egegren.

– Vi är vana att växa upp tillsammans tjejer och killar och med vuxna som säger vad man får göra eller inte. Det betyder inte att till exempel afghanska kulturen uppmuntrar ofredanden, men vi har fått med oss fingertoppskänslan på ett annat sätt. Sedan fungerar det ändå inte som det ska för alla.

• Hur arbetar man med problematiken?

– Utifrån debatten som varit nu behöver killarna träffa människor som kan hjälpa dem att förstå vad som är rätt och fel, hur man uppträder mellan tjej och kille. Skolan är jätteviktig, även familjehem. Men jag tror inte att det räcker, det här är något som hela samhället måste jobba med. Vad har vi för samhälle och civilkurage när man inte vågar gå till närmsta granne och säga att man blivit ofredad?

• Tror du att ofredandena ökat eller är det en ökad anmälningsvilja?

– Jag hoppas att det är en ny generation tjejer som vågar och vill anmäla, och som står upp för sina rättigheter, säger Felix Egegren.”

Här erkänner alltså socialsekreteraren att det handlar om kulturella skillnader och att det krävs tid, resurser och arbete från vårt samhälle för att komma till rätta med detta. Det är i och för sig inget konstigt eller revolutionerade med det, utan det är såklart något som alla någorlunda fritt tänkande människor inser. Det intressanta är dock att han erkänner det.

Min syn på detta är att det här är arbete och kostnader samt ett lidande som de som utsätts för sexuella övergrepp och våld får utstå som vi inte skulle behöva utsätta oss själva för. Vi behöver nämligen inte invandringen. Den kostar mycket mer än den ger och den gör Sverige till ett sämre land genom att brottsligheten och motsättningarna ökar. Inte heller hjälper det omvärlden något att vi tar emot asylinvandrare då vi skulle kunna hjälpa många gånger fler människor om vi istället använde samma pengar och resurser för att hjälpa människor på plats i eller nära där konflikterna är.

Visst är det så att de flesta asylinvandrare som kommer är bra människor som inte gör andra något dåligt, men en del av de som kommer är kriminella, en del har tokiga värderingar och en del vill inte integreras i vårt samhälle. När människor kommer så vet vi inte heller vilka individer som är bra och vilka som är dåliga, det enda vi vet är att de som kommer från MENA-länderna som grupp är överrepresenterade i allvarlig vålds- och sexualbrottslighet jämfört med etniska svenskar.

Det man kan fråga sig är varför vi ska ta emot några asylinvandrare när vi vet att det är på detta sätt? Vi vet att människor från dessa länder begår många fler allvarliga brott än etniska svenskar, vi vet att det bara kommer att medföra försämringar för Sverige eftersom det kostar mer än vad vi får igen av deras arbete och insatser och vi vet att vi skulle kunna hjälpa fler om vi hjälpte på plats istället för att ta emot asylinvandrare. Så, varför ska vi då ta emot några?

En bra liknelse är om man skulle få en stor skål med några tusen karameller där man visste att några tiotal av dessa karameller var giftiga. Skulle du ta en näve med karameller och äta ur den skålen? Skulle du ge dina barn en näve med karameller? Nej, självklart skulle ingen göra det, men ändå ska vi ta emot denna massinvandring trots att det bara skadar oss. Hade det varit mat istället för karameller och om man häll på att svälta ihjäl så hade man nog tagit även om man visste att en del av maten var giftig, men eftersom karameller är något som man egentligen inte behöver så skulle man såklart inte ta några karameller om man visste att några av dem var giftiga.

På samma sätt är det med massinvandringen. Vi behöver den inte för att klara oss. Allt skulle vara i Sverige bättre utan massinvandringen. Så varför då ta emot så många?

Svaret på det är självklart att det finns mäktiga globala intressen som en stor del av våra ledare samarbetar med som använder sig av massinvandring in i Västvärlden som ett medel att knäcka våra länder ekonomiskt och skapa motsättningar inom våra länder så att de sedan lättare ska kunna driva igenom sin egen globala agenda i enlighet med Kaleriplanen.

Glöm inte att även läsa min tidigare text “Invandrare gripna för sexualövergrepp vid festivalerna” om all de sexuella övergreppen under de två festivalerna som nyligen har varit i Karlstad och Norrköping. I den texten finns många argument, resonemang och länkar som inte kom med i den här texten.

Referenser

http://archive.is/JSGVw

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6466760

http://archive.is/GqdlZ

http://www.vf.se/nyheter/karlstad/forvanad-sarnecki-efter-polisens-uttalande

http://archive.is/rVFwO

http://www.vf.se/nyheter/allman/det-ar-ocksa-vanliga-svenska-killar

http://archive.is/9Cn7y

http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-misstankta-efter-sexovergrepp-pa-festival/

http://archive.is/z6mNM

http://www.dn.se/nyheter/sverige/nytt-valdtaktsforsok-pa-bravalla/

http://archive.is/Rjsf9

http://archive.is/9Cn7y

http://www.expressen.se/gt/annas-15-ariga-dotter-antastades-i-publiken/

2 tankar kring ”Sexövergreppen på festivalerna – En uppdatering

 1. Eva Blomkvist

  Jag är mamma till tre flickor.Två är vuxna,min yngsta är 14 år.Jag har förespråkat att hon ska gå självförsvarsskola,ha tårgas,alarm.
  Att hon inte kan ha klänning fast det är sommar på offentliga tillställningar.
  Varför är det hon som ska behöva ändra på sitt levnadssätt, få sin frihet inskränkt m.m
  Jag som mamma är mer orolig nu …Än när mina stora flickor gick ut i Sthlm city.
  Det könns som Sverige har blivit våldtagen av män och “pojkar”! Som har en syn på kvinnor och flickor ,som svenska män ALDRIG haft.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Ja, det är exakt så det känns. Av mina tre barn så är två flickor och jag känner mig också väldigt orolig för dem.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *