Tränare som låter svenska barn träna med vuxna migranter: “Vi har så roligt tillsammans”

Lomma basket beskriver det som ett “integrationsprojekt”, jag kallar det galenskap. Basketklubben låter uppenbart vuxna män som påstår att de är barn träna tillsammans med svenska barn. som bara är mellan 10–16 år gamla.

Text: Tobias Lindberg 2016-02-29. Uppdaterad 2016-07-10

ensamkommande-barn-basket-001-fb-anpassadI Lomma basketklubb tränar så kallade ensamkommande “barn” tillsammans med verkliga barn i ett integrationsprojekt. De så kallade ensamkommande “barnen” sägs vara mellan 10–16 år, medan de basketklubbens ordinarie spelare är mellan 13–15 år.

Man behöver bara titta på bilden till höger ur artikeln i Lommabladet för att se att alla så kallade ensamkommande “barn” inte är 16 år eller yngre, utan att flera av dem, kanske alla, egentligen är uppenbart äldre än så. Hur kan detta tillåtas av klubbens tränare? Hur kan barnens föräldrar tillåta detta?

Här finns en arkiverad version av artikeln i Lommabladet om det skulle vara så att den försvann eller ändrades.

Det kommer så många artiklar och reportage där man får se vuxna som påstås vara barn att man nästan börjar bli avtrubbad, att man knappt reagerar på det längre. Jag ska ändå försöka förklara vissa grundläggande fakta en gång till.

Nej, svenska barn är inte generellt mindre eller ser inte generellt yngre ut än jämnåriga barn i Mellanöstern och Nordafrika, tvärtom så är de oftast större och ser äldre ut.

stod-011

Nej, olika former av stress, näringsbrist och hårda liv i allmänhet gör inte att man åldras snabbare, utan det är tvärt om så att man inte växer lika snabbt om man utsätts för sådant. Alltså ska inte barn som kommer från krångligare bakgrund generellt se äldre ut och vara större än barn som kommer från en typisk svensk bakgrund. Den som är tveksam kan bara fråga valfri djuruppfödare vad de strävar efter för att få sina djur att växa snabbt, samma som gäller för djur gäller såklart för människor.

Allt detta om att barn från Mellanöstern faktiskt generellt ser yngre ut än jämnåriga svenska barn kan ni läsa om i min tidigare text “Migrationsverkets 15-åringar vs. vanliga 15-åringar“.

att-gora-001Det viktigaste som måste göras förklaras i texten att stoppa asylinvandringen och påbörja repatriering av de som har anlänt de senaste 10–20 åren. Detta förklaras i texten “Vad som måste göras“. Tills dess att ett tillräckligt stöd har uppnåtts för att kunna stoppa för asylinvandring och påbörja repatriering så måste medicinska ålderskontroller införas!

Stoppa asylinvandringen till Sverige och Europa nu, vi hjälper fler och på ett bättre sätt om hjälpen riktas mot att hjälpa på plats eller i närheten av konfliktzonerna.

Referenser

http://lommabladet.lokaltidningen.se/vi-har-sa-roligt-tillsammans-/20160224/artikler/702249793/2408

http://archive.is/OVNdN

1 tanke kring ”Tränare som låter svenska barn träna med vuxna migranter: “Vi har så roligt tillsammans”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *