Elefanten i rummet är vaccinet

GP:s  artikel om den unga handbollsspelerskan som fick blodproppar i lungorna undviker elefanten i rummet och nämner inget om hon var vaccinerad mot Covid eller inte?

Text: Tobias Lindberg 2022-02-10

Skärmdump från Göteborgs-Postens artikel.

Göteborgs-Posten har skrivit en artikel om att Nina Koppang, en 19-årig svensk handbollspelerska, i januari 2022 fick avbryta en match på grund av andnöd och nu visar det sig att hon har fått blodproppar i lungorna.

Relevanta frågor som inte besvarades i artikeln är följande:

  • Var hon vaccinerad mot Covid?
  • Hur många doser har hon fått?
  • Hur lång tid innan tillfället när hon fick andnöd fick hon sin sista dos med Covid-vaccin?

Artikeln nämner dock inte ett ord om eventuell vaccinering mot Covid och i kommentarerna till artikeln suddas och censureras det friskt.

Visst händer det att folk får blodproppar även fast de inte har vaccinerats mot Covid, men det är extremt ovanligt att så unga människor får det och artikeln borde verkligen ha tagit upp frågan om eventuell vaccinering med tanke på alla tillfällen på senare tid som elitidrottare under matcher och träningar har fått andnöd och det fokus detta har fått i media.

Om någon som blir sjuk och får vård visar sig ha Covid så hamnar det i statistik som redovisas offentligt och gäller det en känd person så nämns det även ofta i media. Är det på det sätt när det gäller Covid så borde det självklart vara likadant när någon som är vaccinerad mot covid blir sjuk och får vård.

Med väldigt stor sannolikhet kan man nog anta att hon är vaccinerad med tanke på hur detta krävs i många sammanhang vid resor, deltagande i aktiviteter och sedan covidpassen infördes. Det innebär väldigt mycket krångel för en elitidrottare att inte vara vaccinerad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *