Putins tal inför invasionen

Här är ett filmklipp där man kan se hela Putins tal inför invasionen i Ukraina, ett tal som Sveriges Television valde att bara visa 35 sekunder av. I talet förklarade Putin att västvärlden är ett imperium av lögner och att att deras agerande har tvingat Ryssland att agera.

Text: Tobias Lindberg 2022-03-04

Sveriges Television (SVT) lät bara det svenska folket se 35 sekunder av Rysslands president Vladimir Putins tal inför den ryska invasionen av Ukraina, trots att hela talet var drygt 36 minuter långt. Mer vågade inte den statliga televisionen visa eftersom det skulle förstöra bilden av att Putin och Ryssland alltid är den dåliga parten, en bild som västerländska systemmedier har jobbat länga och hårt med att bygga upp.

Putins tal förklarar hur USA:s och deras allierades handlingar under de senaste 30 åren – alla deras brutna av löften och överträdelser av internationell rätt, alla bombningar och invasioner av olika länder, den ständiga utvidgningen österut av Nato allt närmare Rysslands gränser – har tvingat Ryssland att slutligen sätta ner foten.

Oavsett vilken sida man tycker gör rätt så är det viktigt att man ser båda sidorna av en fråga, eftersom det bara är då man kan göra verkligt informerade beslut och därför väljer Informationskriget att lägga upp Putins tal.

Nya Dagbladet har också publicerat talet samt en fullständig transkription översatt till svenska för dem som vill läsa talet. Även Nordfront har publicerat de viktigaste delarna av talet översatt till svenska.

Följ gärna Informationskrigets kanal på Odysee.

Här är det 35 sekunder långa klippet som SVT visade svenska folket. Här är originalkällan för Putins tal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *