Vågar du verkligen stå kvar som organdonator?

Jag var med i donationsregistret i ungefär 15 år, men gick för ungefär två år sedan ur eftersom jag hade hört lite för många historier om fall runt om i världen där människor som är organdonatorer underligt ofta efter olyckor bedöms vara bortom räddning och därför får sina organ tagna, eller “skördade” som det heter, trots att de egentligen kanske inte var så illa däran.

Text: Tobias Lindberg 2014-07-28. Uppdaterad 2016-10-02.

vagar-du-verkligen-sta-kvar-som-organdonator-010

Det finns enormt stora pengar i organdonation. En frisk organdonator kan inbringa upp till fyra miljoner kr till läkaren/sjukhuset, vilket är ett mycket kraftigt incitament för att något ska gå fel trots alla säkerhetsrutiner som ska förhindra det. Visst är det kanske inte lika raka rör mellan sjukhusen och pengarna här i Sverige, men pengarna finns där i bakgrunden och belöningar kan mycket väl ges under bordet till de som spelar med.

stod-donera-swish-012

Saken är den, finns det pengar med i leken så blir spelet emellanåt fult, så är det alltid, och organdonation och medicinsk forskning är very big business. Innan du skriver upp dig som organdonator så tycker jag att du i alla fall bör läsa artikeln och se videoklipper här nedanför!

Är du redan organdonator så kanske du borde välja att gå ur!? I värsta fall kan du annars hamna i en situation där dina “delar” blir reservdelar till andra fast än du själv fortfarande behöver dem.

Sedan så ger det nya organen generellt bara marginellt ökad livslängd för mottagarna. Så med liten generell nytta för mottagarna och enorma förtjänster för organdonationsindustrin så är det du som får äran att stå risken för det hela.

Jag förstår att många av er, precis som jag, vill kunna hjälpa andra människor, men som Mike Adams så väl uttrycker det i slutet av artikeln, gör då det istället genom att lära andra att skydda de organ de redan har genom att äta nyttigt, träna på rätt sätt och leva hälsosamt. På det sättet kommer du att hjälpa betydligt fler på ett bättre sätt och du undviker då även att göda en grotesk industri.

Visst skulle organdonation kunna vara ett jättebra system, men så länge det finns så stora pengar med i spelet så är riskerna helt enkelt för stora.

För den som vill gå ur donationsregistret så skickar man bara in en ny anmälan till socialstyrelsen via e-leg där man fyller i att man inte vill donera eller så beställer man en blankett därifrån.

http://www.naturalnews.com/041152_transplant_patients_organ_harvesting_presumed_consent.html

I filmklippet nedan så börjar det pratas om organdonation efter 6:50 minuter.

http://youtu.be/PVDtNboKaos

6 tankar kring ”Vågar du verkligen stå kvar som organdonator?

 1. Bernt

  Är du överhuvudtaget insatt i ämnet? Vet du hur en organdonation i Sverige går till? Att påstå att livet knappt förbättras för en mottagare är också att fara med osanning. De flesta får en förbättrad livssituation, mindre kostnader för samhället. Majoriteten återgår till arbete, livslängden på organ är längre än människans livslängd. Att lägga upp ett klipp från Youtube är ju bekräftad och bra fakta….. Hoppas du och de dina kommer att behöva ett eller flera organ och att du inte får några på grund av din egen propaganda! Som du inte har ordentligt på benen för!!!

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Bernt: Som du ser så har jag inte alls bara lagt upp ett klipp från Youtube, utan i texten finns även en länk till en artikel i Natural News och i den finns det i sin tur länk till ABC News. Och i övrigt så är det jag har skrivit korrekt, men du är varmt välkommen att framföra fakta som bevisar att det jag säger inte stämmer, för än så länge så har du bara påstått saker.

   Svara
 2. Hans Lindblom

  1. Är det en tillfällighet att YT inslaget kommer från infowars.com och att din sida heter informationskriget.se?
  2. Hur länkar du ihop de inkompetenta läkarna med organhandel? I ABC artikeln står inte ett ljud om alla dessa pengar utan det redogörs bara för att läkarna gjorde ett klassiskt fel när man bara ser sin egen förträfflighet och inte följer den skriftliga rutin som finns på nationell nivå. Alla dollarsiffror finns ju bara i YT inslaget och där programledarens ” bevis” är att hans pappa berättade om ett rykte han hade hört. Ett inslag som för övrigt för mina tankar till konspirationsteorier, typ VM i fotboll 1958 aldrig ägt rum liksom den första månlandningen.
  3. Så var är Dina fakta? Du kan börja med att redogöra för hur svensk lagstiftning G ser ut. Därefter kan du fortsätta med hur organhandel minskar om fler säger nej till att donera

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hans: Nej, informationen kommer inte bara från filmklippet från Infowars, utan även från artikeln i Natural News. Vad gäller likheten mellan denna bloggs namn och Infowars så liknar bara namnen varandra, annars har sidorna ingenting med varandra att göra. Letar du lite info själv på nätet så kommer du se att allt som nämns om hur lukrativ organdonationsbranschen är, det är inte svårt.

   Vill du så kan du läsa om en annan närliggande och väldigt lönsam verksamhet som Informationskriget.se har skrivit om, nämligen abortindustrin:

   http://www.informationskriget.se/2015/07/30/rfsus-amerikanska-systerorganisation-saljer-kroppsdelar-fran-aborterade-barn/

   http://www.informationskriget.se/2015/07/31/mer-om-aborterna-pa-planned-parenthood/

   http://www.informationskriget.se/2015/08/17/saljandet-av-aborterade-barns-kroppsdelar-minskar-stod-for-planned-parenthood/

   http://www.informationskriget.se/2015/08/24/abortindustrins-skrammande-verklighet/

   Svara
 3. Bernt

  Du är inte ens värd att bemödas med ett svar….du är uppenbarligen inte insatt i ämnet!

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Bernt: Precis så som du nu låter brukar de som inte har några argument låta. Du säger liksom att jag inte vet vad jag pratar om, men sedan kan du inte bevisa att så är fallet. Ja ja, det låter bra det, Bernt, lycka till i fortsättningen!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *