Ung kvinna överfölls av man med brun hy och svart blankt hår

I en artikel om en ung kvinna som överfölls i Nybro igår på kvällen så har Barometern tagit med ett signalement som beskriver en utländsk gärningsman. Kan detta vara ett tecken på att till och med en del av journalisterna, i vart fall de på lokala tidningar i Kalmar-trakten, har börjat tröttna på den våg av gruppvåldtäkter, våldtäkter och sexuella övergrepp som har drabbat området runt Kalmar den senaste tiden? Samtidigt har i nuläget två förundersökningar gällande gruppvåldtäkter i Kalmar-trakten lagts ned, den ena en anmälan om försök till gruppvåldtäkt och den andra en anmälan om en fullbordad gruppvåldtäkt.

Text: Tobias Lindberg 2016-08-10 Kl. 11:57. Uppdaterad 2016-08-10 Kl. 15:25.

valdtakt-007-fb-anpassad-oskarpDet var vid 22:30 på tisdagskvällen som en ung kvinna som var ute och gick med sin hund överfölls på Vattugatan i Nybro i vad som kan ha varit ett våldtäktsförsök, men lyckades genom att bita och göra motstånd få angriparen att fly platsen. Tidningen Barometern skriver för ovanlighetens skull ut gärningsmannens signalement där bl.a “brun hy” och “svart blankt hår” nämns.

http://www.barometern.se/nyheter/ung-tjej-overfolls-pa-promenad/

Artikeln i Barometern är arkiverad om utifall signalementet plötsligt skulle ändras eller tas bort.

http://archive.is/COetS

stod-011

Annars är standard bland de vanliga mainstreammedierna att signalement inte lämnas ut när det finns något som tyder på att gärningsmannen kan vara utländsk.

Nybro är en kommun i Kalmar län och ligger bara c:a 2 mil från Kalmar. Den senaste tiden har Kalmar-trakten upplevt flera gruppvåldtäkter, våldtäkter, försök till gruppvåldtäkt och sexuella övergrepp, vilka Informationskriget.se har skrivit om i flera artiklar.

Kan det vara så att journalisterna på de lokala nyhetsredaktionerna har börjat tröttna på det som sker och därför nu har börjat rapportera signalement?

Tidningen 24-Nybro har dock inte vågat gå lika långt med signalementet som Barometern och nämnde bara att gärningsmannen hade haft “mörkt hår”.

http://24nybro.se/2016/08/10/ung-kvinna-blev-overfallen-pa-promenad/

För ungefär tre veckor sedan, från söndag den 17 till fredag den 22, under loppet av bara fem dygn, anmäldes ett försök till gruppvåldtäkt och tre gruppvåldtäkter i Kalmar-trakten. Försöket var på Borgholm, medan de tre fullbordade var i Västervik, i Kolboda ochi Kalmar.

Bara efter några dagar så lades förundersökningen om det anmälda gruppvåldtäktsförsöket på Borgholm ned. Att den lades ned så plötsligt och utan förklaring kan tyda på att det var någonting som var konstigt med denna. Kanske att den var påhittad? Hon hade trots allt påstått att hon hade överfallits av 6 män som talade skånska och sedan blivit räddad av tre män som eskorterade hem henne, men som polisen sedan av någon anledning inte ens kunde få tag på trots upprepade försök att få kontakt med dem via medierna.

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/blaljus/e/6739/ytterligare-en-valdtaktsutredning-laggs-ned-/http://www.informationskriget.se/wp-admin/post.php?post=6116&action=edit

Sedan så meddelade Kalmar tingsrätt igår att förundersökningen gällande den anmälda gruppvåldtäkter som skulle ha skett i en lägenhet i centrala Kalmar läggs ned eftersom ord står mot ord och att teknisk bevisning som kan styrka att något brott hade begåtts saknades. I detta fall var det två etniskt svenska män, två bröder, som var misstänkta, men som släpptes på fri fot redan för ungefär två veckor sedan när misstankegraden mot dem hade sänkts.

http://24kalmar.se/2016/08/09/utredning-om-kalmarvaldtakt-laggs-ner/

Förundersökningarna gällande anmälningarna om de två fullbordade gruppvåldtäkterna i Västervik och i Kolboda pågår fortfarande.

http://www.informationskriget.se/2016/08/03/gruppvaldtakten-pa-17-aringen-vid-hvb-hemmet-i-vastervik/

http://24kalmar.se/2016/08/04/ingen-misstankt-for-gruppvaldtakten-utredningen-lever/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *