Avstängd från Facebook

censur-facebook-20160725-000Japp, då är man avstängd från Facebook i ett dygn eller mer. Det var lite oklart hur länge eftersom det var två av mina poster som fördömdes, men jag tror det var ett dygn.

Anledningen att jag blev avstängd är posterna ni ser på bilderna längre ned.

Jag kan inte göra uppdateringar, skicka meddelanden eller skriva kommentarer. Jag kan inte ens “gilla” andras texter eller kommentarer. Bara så att ni vet, så att ni inte tror att jag är oförskämd eller ignorerar er.

Tidigare när jag enligt Facebook har misskött mig så har jag visserligen inte kunnat posta några uppdateringar, men övriga saker har jag kunnat göra. Denna gång har inskränkningarna tydligen blivit större.

Detta visar igen hur viktigt det är att vi alla börjar använda ocensurerade och fria sociala nätverk som Oopih och Diaspora istället för det hårt kontrollerade och styrda Facebook. Följ länkarna här ovanför för att läsa mer om Oopih och Diaspora. Viktigast är att vara med på Oopih.

Många brukar även lyfta fram det ryska varianten av Facebook, VK (vk..com), som ett alternativ eftersom det tydligen är högre i tak där. Jag har dock själv aldrig prövat VK, men det kan ändå vara bra att det nämns.

Även min Facebook-vän Bechir Rabani blev avstängd från Facebook igår eller idag. Senaste gången han blev avstängd så var det i 7 dagar. Nu blev det tydligen 30 dagar.

Facebook verkar förlänga avstängningarna successivt för varje gång man blir avstängd. Eftersom jag inte har “misskött” mig så ofta så blir det nog bara ett dygn, medan Bechir som är “förhärdad” och uppenbarligen “återfaller” ofta i detta “beteende” blir hårdare straffad.

stod-011

Kontakta och bli vän med mig om ni går med i något av Oopih eller Diaspora. Om ni följer länkarna här ovanför så kan ni läsa hur ni finner mig där.

De som styr censurerar och förhindrar sådant som de ser som ett hot mot deras maktställning. De säger sådant som att det de tog bort var “rasistiskt”, “främlingsfientligt”, “sexistiskt” och så vidare, men det är i de flesta fall bara struntprat. Det de tar bort gör det för att det är ett hot mot de som styr. Om allt för många börjar läsa de som på ett bra sätt kritiserar massinvandringen och annat sådant som de som styr försöker tvinga på folket för att öka sin egen makt och kontroll så censurerar de bara detta. Om det hade varit olagligt så hade de polisanmält det, men jag har skrivit är såklart inte olagligt och då censurerar de bara istället.

Här ser ni den första postningen jag blev avstängd för:

censur-facebook-20160725-001a

Här kan ni läsa det blogginlägget:

http://www.informationskriget.se/2016/07/22/ni-vet-alla-vad-tre-gruppvaldtakter-i-kalmar-innebar-och-vad-som-maste-goras/

Här kan ni se den andra postningen jag blev avstängd för:

censur-facebook-20160725-004a

Här kan ni läsa det blogginlägget:

http://www.informationskriget.se/2016/07/24/14-ar-och-valdtagen-pa-marken-i-en-buske/

censur-facebook-20160725-003

9 tankar kring ”Avstängd från Facebook

 1. Marina Szöges

  Det måste gå åt mycket folk som sitter och läser på facebook och censurerar vid behov. Och vilka är dom? Jo mest troligt de s.k. sketpikerna och VoF. De administrerar både wikipedia och facebook. Många av dem är ju it-utbildade, så det är inget konstigt alls, att de har fått dessa poster. Tråkigt bara att de har fått så stor makt och sitter och styr det fria ordet. Men det är ingenting som säger att vi ska låta dem göra det fortsättningsvis. Vi har vår fria vilja att vidta åtgärder.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Ja, så är det nog och jag håller helt med dig om att vi får ta och ändra på detta nu.

   Svara
   1. Örjan Karlström

    Betvivlar att det är någon mänsklig hantering vid avstängningar utan snarare en Algoritm som går efter vissa ord, det är därför man aldrig får ett svar på varför man har blivit avstäng (ibland blir man men inte alltid, jag blev avstängd 30 dagar igår utan någon som helst förklaring.

    Förra gången var det en vecka och anledningen var att jag kallade en person troll
    tydligen vet inte dataprogrammet vad ett internettroll är.

    “Internettroll eller nättroll, oftast bara kallade troll, är personer som skriver på internetfora och liknande (ursprungligen på Usenet) i syfte att provocera fram känslomässiga svar, gräl eller utdragna ofruktbara diskussioner som inte leder någon vart”.

    Svara
    1. admin Inläggsförfattare

     Jo, så kan det nog vara kanske. Jag vet ju såklart inte. Fast jag har ju fått uppfattningen att avstängningarna blir längre och längre.

     Svara
 2. Michael

  Lol vad förvänta sig från några som hyr in gammal stazi personal för sköta censur.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Nej, jag vet, men det är ändå bra att informera om det och klaga på det eftersom det är fel och eftersom det fortfarande finns många som inte vet att det är på detta sätt.

   Svara
 3. Magnus Skuggvarg

  Blev just avstängd för at ha kritiserat Expo visserligen med en länk från Nordfront men… det ska väl inte betyda något?

  Kanske borde hålla mej till Nyheter Idag istället…

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *