Att prostituera sig för Facebook

Så nu har jag “prostituerat” mig genom att gå med på allt som Facebook hittade på som anledning till att jag inte längre kan dela något från min egen blogg och från en del andra internetsidor. Jag kan alltså dela från vissa sidor, men inte från andra.

Facebook påstod att min dator hade drabbats av skadlig programvara, vilket jag visste inte stämde eftersom jag har bra ordning på min dators säkerhet, med antivirusprogram, brandvägg, VPN-tunnel och en del annat sådant.

Till slut bestämde jag mig ändå för att gå igenom precis alla steg Facebook föreslog som åtgärder, inklusive att byta lösenord, låta Fsecure som samarbetar med Facebook söka igenom datorn, ominstallera webbläsare osv osv och mycket riktigt var det precis som jag trodde inget fel på min dator. Trots allt detta så kan jag alltså fortfarande inte dela något från min blogg.

Därför skrev jag det meddelande som ni kan läsa här nedanför till Facebook, helt utan någon förhoppning om att få något svar från dem. Jag har nämligen aldrig fått något svar då jag tidigare har drabbats av saker och hört av mig till dem om det.

stod-000

Misstänksam som jag är så undrar jag om inte Facebook dessutom, när deras samarbetspartners säkrar användarnas datorer, registrerar, sparar och går igenom allt på ens dator.

Slutligen så anser jag mer och mer att alla bör gå över till bra alternativ till Facebook och det bästa alternativet jag har hittat hittills är det decentraliserade, gräsrotsbaserade sociala nätverket Diaspora som bygger på öppen källkod och helt fristående servrar för att fungera. Diaspora kontrolleras inte, till skillnad mot Facebook, Instagram, Youtube och de andra stora sociala nätverken, av storföretagen och det är anledningen varför vi bör välja alternativ som Diaspora istället för de stora sociala nätverken.

Även om ni inte vill överge Facebook och gå över till Diaspora just nu så kan en bra idé vara att ordna ett Diaspora konto redan nu och knyta kontakt med mig och andra vänner så att allt är ordnat den dag ni själva drabbas av Facebooks censur, blir avstängda från Facebook eller då de stora sociala nätverken slutligen kanske tar ett jättesteg mot 1984.

Här kan ni läsa om Diaspora, hur ni ordnar ett eget konto och hur ni tar kontakt med mig där:

http://www.informationskriget.se/2016/01/27/diaspora-ett-alternativ-till-facebook/

Här är mitt meddelande till Facebook:

“Hej,

Facebook meddelar att min dator kan ha drabbats av skadlig programvara och nu har jag, trots att jag visste att min dator inte hade drabbats av något eftersom jag har bra ordning på min dator med bra säkerhet, bra antivirusprogram och allt sådant, gjort allt det som Facebook föreslog att jag skulle göra, inklusive att ha låtit Fsecure genomsöka min dator samt installerat senaste versionen av godkänd webbläsare och allt annat ni föreslog, utan att någon skadlig programvara hittades och utan något annat konstigt, men ändå kvarstår detta att jag inte kan dela länkar till min blogg och vissa andra länkar till olika sidor på nätet i statusuppdateringar eller i olika Facebook-grupper där jag är med. Det Facebook säger att min dator har drabbats av skadlig programvara stämmer alltså inte, så varför kan jag inte dela saker från min blogg?

Jag misstänker att jag är hindrad att dela av andra anledningar, för att ni på Facebook inte gillar vad jag delar eller för att någon har anmält mig av någon påhittad anledning. Saken är dock att jag inte delar något som är vare sig olagligt eller olämpligt.

Så ja, jag tror att jag har drabbats av detta felaktigt och vill att ni tar bort spärren som gör att jag inte kan dela viktig information till mina vänner på Facebook.

Med vänliga hälsningar,

Tobias Lindberg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *