12 mord i Sverige under mars månad

mord-2016-mars-elisabet-hoglund-00112 mord i Sverige under mars månad och sammanlagt 41 mord under årets första kvartal

Här är analysen för mars i det oerhört intressant projekt som Elisabet Höglund har påbörjat, att kartlägga det faktiska antalet mord per år som utförs i Sverige, eftersom svenska myndigheter inte längre redovisar detta på ett tillförlitligt sätt. Jag kommer att fortsätta att följa detta med stort intresse under året.

Här är länkarna till de analyser Elisabet Höglunds har gjort hittills i ordningen uppifrån, mars, februari och januari:

https://elisabethoglund.se/blogg/12-mord-och-40-mordforsok-sverige-mars-2016/

http://elisabethoglund.se/blogg/12-mord-och-13-mordforsok-februari-men-det-kan-vara-annu-fler/

http://elisabethoglund.se/blogg/18_mord_och_2_mordforsok_i_sverige_under_januari_2016/

stod-000

Sammanlagt för de tre första månaderna är Sverige alltså redan uppe på minst 41 mord, detta trots att jag räknade bort det som eventuellt kunde vara ett självmord och att Elisabet Höglund har varit väldigt restriktiv i sin bedömning, vilket gör att jag starkt misstänker att det kommer att sluta på långt över de ett hundra mord som det slentrianmässigt brukar hävdas utförs i Sverige per år.

Ett hundra mord om året är förövrigt samma antal som brukade anges för Sverige redan på tidigt 90-tal när jag läste kriminologi. Visst har modern sjukvård och kirurgi gjort att en större andel överlever vad som tidigare skulle ha varit dödligt våld, men jag är rätt övertygad om att det faktiska antalet mord har stigit, men att etablissemanget helt enkelt har valt att hålla tyst om det och därför bara har fortsatt att upprepa att det sker ungefär ett hundra mord varje år i Sverige.

1 tanke kring ”12 mord i Sverige under mars månad

  1. Namn

    Det blir alltsa ca 160 mord for ar 2016, och da lagt raknat eftersom januari och februari ar de kallaste manaderna. I London, som har 8.5 miljoner invanare jamfort med Sveriges 9.3 (alltsa nastan lika stor population) genomfordes 98 mord 2012 (och mellan 130 och 120 mord under de tre foergaende aren). Vi ligger alltsa langt over nivan i London som ar Europas strosta och mest multikulturella storstad.
    Detta ar helt vansinniga siffror Sverige!
    http://www.citizensreportuk.org/reports/london-murders.html

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *