Det omtalade flygbladet – Inte rasistiskt och inte dåligt!

Det omtalade flygbladet beskrivs av de flesta medier som rasistiskt och förklaras vara någonting dåligt, men sanningen är att detta flygblad varken var rasistiskt eller dåligt.

Text. Tobias Lindberg 2016-02-09

flygblad-001På bilden till höger kan ni se det omtalade flygbladet som delades ut av maskerade individer vid Sergels torg den 29 januari 2016 och som av de flesta svenska medier beskrivs som rasistiskt och dåligt. Vidare hävdar de flesta medier att flygbladet delades ut av eller hade något att göra med vad de flesta medier påstår ha varit ett medborgargarde som ska ha dragit runt på stan och misshandlat människor med utländskt utseende.

Klicka på bilden för att läsa texten på flygbladet. Bilden kommer från sidan “Politikfakta” på Facebook.

Saken är att det inte finns något som är rasistiskt eller dåligt med detta flygblad, men innan jag går in på det så ska jag först kort kommentera detta med det här med det påstådda medborgargardet.

Det är ett faktum att det inte finns några offentliga källor som bekräftar att något medborgargarde eller någon annan sorts gäng drog omkring och slog ner människor som såg utländska ut den kvällen. Inga polisrapporter. Ingenting. Jag skrev om detta i ett tidigare blogginlägg, där den som vill kan se länkar till källor som visar att inget sådant medborgargarde verkar ha förekommit den aktuella kvällen. Det enda som medierna går på är påstådda vittnesmål som uppenbarligen är så pass osäkra att polisen inte ens går ut med uppgifter i någon av sina rapporter om att flera människor med utländskt utseenden ska ha misshandlats. Det enda vittnet som jag har sett uttala sig i medierna är den 16-årige Christian som till Aftonbladet uppgav att han hade blivit slagen i ansiktet av någon som innan slaget skrek “jävla rasist” åt honom, något som är väldigt underligt då medierna uppger att det var rasister som var ute och misshandlade folk. Varför skulle rasister skrika “jävla rasist” till någon? Det som hände den 16-årige Christian låter mer som något som utfördes av maskerade så kallade antirasister.

Nu till själva huvudpoängen med denna text, att flygbladet som delades ut av de maskerade individerna den 29:e januari varken var rasistiskt eller dåligt. Fakta som presenteras om olika problem blir inte rasistiskt bara för att det handlar om människor som på ett eller annat sätt, lagligt eller illegalt, har invandrat till Sverige och faktum är att jag mycket väl vid något tillfälle skulle kunna skriva under på det som står i detta flygblad, kanske inte i nuläget, men kanske senare, om utvecklingen fortsätter som den har gjort den senaste tiden och att allt i vårt samhälle till och med blir ännu sämre än vad det är nu.

stod-000

Det enda som faktiskt sägs i detta flygblad är att vi idag har ett stort problem med kriminalitet som staten inte tar hand om på ett tillfredsställande sätt och att eftersom det samhällskontrakt som säger att medborgarna ska avhålla sig från att skipa rättvisa själva i utbyte mot att detta sköts av saten nu är brutet, då staten faktiskt inte sköter sitt jobb, så får medborgarna börja sköta det själva.

De som delade ut flygbladet anser uppenbarligen att vi har kommit till den punkt där samhällskontraktet mellan medborgare och stat om rättsskipning nu är brutet och de därför måste börja lösa problemen själva. Kanske håller inte du eller jag med om att vi har kommit till den punkten än, men faktum är att för i princip alla människor finns en sådan punkt någonstans.

Låt oss göra ett tankeexperiment. Tänk situationen som den är idag, med den mängd kriminalitet som pågår, de brott som förblir olösta/ostraffade och den oro detta sprider i samhället. En del tycker gränsen är nådd redan här, bland annat de som delade ut flygbladen. Om ingenting görs och situationen förvärras ännu mer så att den blir 10 gånger värre så kommer ännu fler människor än idag tycka att gränsen är nådd, men inte alla. Låt oss sedan säga att detta fortsätter så att det blir 100 gånger värre, 1000 gånger värre, 10.000 gånger värre och så vidare. Alla människor kommer vid något tillfälle till den punkt då de anse att gränsen är nådd och att något måste göras om inte staten kan lösa detta. Även du kommer att göra det vid något läge.

Det jag vill ha sagt med detta är att det som står på flygbladet egentligen inte är något konstigt. Kanske håller inte alla med om var någonstans på gradskalan vi befinner oss, om vi har passerat gränsen eller inte, men något fel i sak finns egentligen inte i detta flygblad. Det som står i flygbladet är självklarheter. Folket bygger upp samhället och i slutänden är det folket som är garanten för att allt fungerar, inte staten. Staten är bara folkets verktyg och om verktyget inte fungerar så löser folket de problem som står framför dem på ett annat sätt.

Själv anser jag nog inte att vi ännu är i det läge där vi måste ta rättskipningen i egna händer, men vi närmar oss. Däremot anser jag att vi är i ett läge där frivilliga grupper av män borde börja organisera sig på varje svensk ort för att likt “Soldiers of Odin” i Finland eller som en slags “Farsor på stan” börja röra sig ute på gatorna, hjälpa till där det behövs och ingripa för att stoppa pågående brott som är så allvarliga att de har fängelse med i straffskalan i linje med reglerna för nödvärnsrätt och envars gripande. Med sådant kan vi komma långt om bara tillräckligt många män börjar organisera sig och engagerar sig. Om tillräckligt många gjorde det kanske vi aldrig skulle behöva passera den gräns där även rättsskipningen måste tas i egna händer.

Samtliga människor i vårt samhälle, men särskilt de som på olika sätt styr vår statsapparat, borde på allvar börja oroa sig över att en del medborgare redan idag, som det verkar, anser att vi har passerat den gräns där det är dags att sköta rättsskipningen själva. Detta måste det göras något åt! Sättet man löser något sådant på är dock inte genom att sätta upp specialstyrkor mot eller genom att slå till mot de medborgare som anser att vi har passerat denna gräns, vilket verkar vara hur våra politikers och tjänstemäns väljer att angripa detta problem, utan genom att se till att vårt samhälle återigen blir lugnt och tryggt samt att brott återigen bekämpas och bestraffas på ett tillfredsställande sätt. Istället för att demonisera de människor som har fått nog av hur samhället har utvecklats så borde politiker, tjänstemän och medier koncentrera sig på att vända utvecklingen och återställa ordningen, det vill säga göra det som måste göras.

Referenser

https://www.facebook.com/politikfakta/photos/a.341532885938453.79792.274070532684689/961543193937416/?type=3&permPage=1

http://www.informationskriget.se/2016/02/04/gatubarnsattackerande-medborgargarde-var-pahittat-av-aftonbladet/

http://db24.se/2016/01/stort-polispadrag-i-centrala-stockholm/

http://www.informationskriget.se/2016/02/09/vad-som-maste-goras/

6 tankar kring ”Det omtalade flygbladet – Inte rasistiskt och inte dåligt!

 1. Douglas Scharbo

  Det är en mycket, bra artikel du skrivit. Jag har själv, med stort intresse följt medias rapportering kring detta. Ordet rasist, tycks vara det mest förvanska ord, den senaste tiden. Personligen, ser jag heller inget rasistiskt över flygbladet.

  När du nämner sidan Politikfakta, så får det mig genast att tänka på, när moderaten Christer Wallin nyligen delade en bild, just från den sidan, och blev kallat rasist. Bilden han delade, var en karikatyr av den kända svenska tecknaren Jeander. Rubriken på Nyheter24 löd. Toppmoderat spred rasistisk bild på Facebook. Det sorgliga är, att moderaten inte stod fast vid sin initiala åsikt. Att han såg inga sådana kopplingar när han lade ut bilden, men ångrar sig nu.

  /Douglas

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack så mycket! =)

   Ja, det är verkligen ett missbrukat ord, då man idag kan bli kallad för rasist för nästan vad som helst.

   Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Ja, självklart är det politisk satir och dessutom invandringskritisk sådan. Det sorgliga är att se hur rädda de flesta är för att ens riskera att bli kallad rasist av någon, vilket man kan se av denne politikers pudlande. Det är pinsamt att se. Christer Wallin, skaffa lite ryggrad vet jag!

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *