Inget förstör julfriden som friade gruppvåldtäktsmän

Precis inför julen beslutade Svea Hovrätt att en av de gärningsmän som bevisligen hade deltagit i den grova gruppvåldtäkten vid Fåfängan i Stockholm, där minst fyra afrikanska så kallade gatubarn hade misshandlat en kvinna grovt och våldtagit henne både vaginal och analt i minst en timme, skulle frias från straffansvar för att rätten inte kan motbevisa hans eget påstående om att han bara var 14 år när gruppvåldtäkten begicks. Denne gärningsman har i kontakterna med europeiska myndigheter före den grova våldtäkten vid Fåfängan använt sig av minst två olika identiteter med åldrar som vid våldtäktstillfället uppgick till 15 respektive 17 år och har vid en läkarundersökning i Sverige efter gruppvåldtäkten bedömts vara c:a 18 år. Anledningen att Hovrätten bara måste lita på hans egna uppgifter är att Sverige som enda Europeiska land inte tillåter att myndigheter och rättsväsende utför medicinska åldersbedömningar trots att metoden fungerar och i de flesta fall ger tillförlitliga uppgifter som gör de sammanvägda bedömningarna vid en rättegång bättre och mer sannolika.

Text: Tobias Lindberg 2015-12-25. Uppdaterad 2016-01-25

valdtakt-fafangan-002-fb-anpassad-litenI en bra text på Facebook skriver Joakim Lamotte [1] om att hans julfrid totalt har förstörts av det upprörande beskedet [2] att en av gärningsmännen som har bedömts som skyldig för att ha deltagit i gruppvåldtäkten vid Fåfängan i Stockholm av både tingsrätten och hovrätten helt frias från straffansvar av Svea Hovrätt för att han har uppgivit att han bara var 14 år när gruppvåldtäkten utfördes och för att domstolen inte kan motbevisa det. Ändå har denne gärningsman, Mohamed Mesawe, på olika håll i Europa när han vid olika tillfällen före den grova våldtäkten vid Fåfängan har varit i kontakt med europeiska myndigheter använt sig av minst två olika identiteter med åldrar som vid våldtäktstillfället uppgick till 15 respektive 17 år.

När Mohamed Mesawe sökte asyl i Sverige under våren 2015 angav han själv att han var född den 6 april 2015, vilket skulle innebära att han var 15 år gammal vid våldtäktstillfället, något som han dessutom själv skrev under på kvittot på asylansökan som är daterat den 11 juni 2015. Kvittot på asylansökan och foto på Mohamed Mesawe kan den som vill se i detta inlägg på Pettersons blogg. [3]

Vad är det för ett ruttet rättssystem vi har egentligen? Denne gärningsman leker med systemet, säger att han är vissa åldrar i vissa sammanhang och andra i andra sammanhang, det som passar för stunden och nu ska Sveriges rättssystem bara behöva acceptera den ålder han uppger för att åklagarna inte kan bevisa motsatsen.

Anledningen att de inte kan bevisa motsatsen är att svenska åklagare inte längre har rätt till att beordra att medicinsk åldersbedömningar görs för att se om den ålder som gärningsmän i fall som dessa uppger ens är rimlig. Detta verktyg tog idiotiska svenska politiker ifrån det svenska rättsväsendet, trots att alla andra europeiska länder fortfarande använder sig av medicinska åldersbedömningar eftersom de fungerar. [4] Trots att felmarginalen under vissa extrema fall kan vara 2–4 år så kan ju metoden ändå bevisa saker i alla de sammanhang där åldersskillnaden mellan faktisk och uppgiven ålder är större än 4 år.

stod-011

Jag håller verkligen med Joakim Lamotte i att sådant som detta verkligen förstör ens julfrid!

Infowars skrev om detta att en av gärningsmannen undgår straff i en artikel [5] som sedan Facebook valde att censurera [6]. Facebook säger att de gör detta att motverka främlingsfientlighet, men allt tyder på att det egentligen handlar om att Facebook och europeiska myndigheter vill kontrollera “sanningen” när det kommer till den europeiska migrations- och asylkrisen, vilket har framkommit bland annat av ett uppsnappat samtal mellan Mark Zuckerberg och Angela Merkel samt av det faktum att Facebook i Tyskland samarbetar med före detta Stasi-agenten Anetta Kahane för att hitta påstått “främlingsfientliga” postningar och straffa dem som har postat dem.

För den som vill läsa mer om denna gruppvåldtäkt vid Fåfängan i Stockholm kan läsa min tidigare text “Gruppvåldtäktsmäns lögner belönas av svenskt rättssystem“. [7]

Det finns så otroligt mycket i detta fall som tyder på att gärningsmännen är äldre än de uppger och ändå friar hovrätten en av dem med enda anledningen att han själv har uppgivit att han är under 15 år. Inga faktiska eller tekniska bevis alls i övrigt. Det är sjukt! Som om han inte skulle ha ett motiv att ljuga om sin ålder? Vi har möjligheten att utföra medicinsk åldersbedömning och väga in resultatet i den samlade bedömningen, om vi bara gör detta lagligt igen. Så låt oss då använda oss av den metoden!

Sedan finns det slutligen ett annat alternativ som man skulle kunna tänka sig när det gäller sexualbrott, speciellt när det gäller grövre sexualbrott som våldtäkt, och det skulle kunna vara att man går efter principen “är du gammal nog för att begå brottet så är du gammal nog att ta straffet”.

Här nedför finns fler texter om denna händelse:

Gruppvåldtäktsmäns lögner belönas av svenskt rättssystem
När man läser domen mot de tre nordafrikanska migranter som utförde den brutala gruppvåldtäkten mot en 23-årig kvinna vid Fåfängan i Stockholm så slås man av hur lätt det är att lura det svenska rättssystemet, hur lindriga straff nästan vuxna våldtäktsmän får här i Sverige och hur brutal denna gruppvåldtäkt var.
http://www.informationskriget.se/2015/11/12/gruppvaldtaktsmans-logner-belonas-av-svenskt-rattssystem/

Inget förstör julfriden som friade gruppvåldtäktsmän
Precis inför julen beslutade Svea Hovrätt att en av de gärningsmän som bevisligen hade deltagit i den grova gruppvåldtäkten vid Fåfängan i Stockholm, där minst fyra afrikanska så kallade gatubarn hade misshandlat en kvinna grovt och våldtagit henne både vaginal och analt i minst en timme, skulle frias från straffansvar för att rätten inte kan motbevisa hans eget påstående om att han bara var 14 år när gruppvåldtäkten begicks. Denne gärningsman har i kontakterna med europeiska myndigheter före den grova våldtäkten vid Fåfängan använt sig av minst två olika identiteter med åldrar som vid våldtäktstillfället uppgick till 15 respektive 17 år och har vid en läkarundersökning i Sverige efter gruppvåldtäkten bedömts vara c:a 18 år. Anledningen att Hovrätten bara måste lita på hans egna uppgifter är att Sverige som enda Europeiska land inte tillåter att myndigheter och rättsväsende utför medicinska åldersbedömningar trots att metoden fungerar och i de flesta fall ger tillförlitliga uppgifter som gör de sammanvägda bedömningarna vid en rättegång bättre och mer sannolika.
http://www.informationskriget.se/2015/12/25/inget-forstor-julfriden-som-friade-gruppvaldtaktsman/

Brutal gruppvåldtäktsman på rymmen – skämtlandet Sverige ansåg öppen anstalt dög
“Nej, min vän ska också ha sex!” sa han till kvinnan som han precis hade misshandlat och våldtagit när hon försökte sätta på sig kläderna. Nu har denne brutale gruppvåldtäktsman tillåtits rymma eftersom svenskt rättsväsende och kriminalvård anser att en sådan kan förvaras på öppen anstalt i väntan på att en hovrättsdom vinner laga kraft. Sverige av idag är ett dåligt skämt, vars enda nytta för omvärlden är som varnande exempel. Jag är trött på det här och vet att jag inte är ensam! Kom till “Folkets demonstration” nu på lördag, tillsammans kan vi återställa ordningen!
http://www.informationskriget.se/2016/01/28/brutal-gruppvaldtaktsman-pa-rymmen-skamtlandet-sverige-ansag-oppen-anstalt-dog/

Åklagare begär straffskärpning då våldtäktsmans rätta ålder uppdagades
Nu har det framkommit att den mest drivande av gärningsmännen vid den brutala gruppvåldtäkten uppe vid Fåfängan i Stockholm i september förra året, Yonés Hachimi, inte var så ung som han hade påstått. Han dömdes som om han var 16 år gammal och fick därför  bara 9 månader sluten ungdomsvård istället för år i fängelset. De nya uppgifterna kommer från Interpol och enligt dessa var han över 20 år gammal när gruppvåldtäkten utfördes. Därför begär nu riksåklagaren resning i Högsta domstolen för att straffet ska skärpas.
http://www.informationskriget.se/2016/07/20/aklagare-begar-straffskarpning-da-valdtaktsmans-ratta-alder-uppdagades/

Referenser

[1] https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=936697416424850&id=713993068695287

För er som inte har Facebook så kopierar jag in Joakim Lamottes text här:

“Jag vet inte hur det känns för er men julstämningen för min del försvann när jag läste att hovrätten valde att helt fria en av killarna som tidigare i år utsatte en ung tjej för en brutal gruppvåldtäkt i Stockholm. Tjejen kämpade för sitt liv medan killarna turades om att penetrera, samtidigt som de matade knytnävsslag i ansiktet på henne.

Killarna är från Nordafrika och befinner sig illegalt i Sverige och har uppgett varierande identiteter och ålder runtom i Europa, i flera fall över 18 år. När de stått inför skranket i Sverige har de dock hävdat att de är under 18. Därför blev straffet för två av killarna endast sex och nio månaders sluten ungdomsvård. Sex och nio månader för en brutal gruppvåldtäkt!

En tredje kille frias helt eftersom han säger sig vara under 15 år, trots att han sade sig vara äldre än så när han sökte asyl i Sverige. I ett annat land har han uppgett sig vara 33 år. Dessutom kommer ingen av killarna att utvisas eftersom de vägrar uppge sitt ursprungsland. Den våldtagna tjejen riskerar alltså att möta en av killarna redan nu och de andra nästa år när hon befinner sig i offentliga miljöer.

Att Sverige har ett slappt rättsväsende där det daltas med kriminella medan brottsoffer får lida kände jag till, men detta fall passerar alla gränser för vad som är rimligt. Hur kan man välja att tro på människor som uppenbarligen gjort till en livstil att begå brott och ljuga om sina identiteter? Hur kan det vara möjligt att de får fortsätta vistas i Sverige? Var är alla feminister som annars griper varje tillfälle att ta strid för mäns våld mot kvinnor? I Indien har det varit demonstrationer och kraftiga protester när liknande saker skett, som hörts över hela världen. I Sverige håller vi käft och riktar blicken mot marken. Jag är så förbannad att jag kokar just nu och alla mina tankar går till den utsatta tjejen. Hur hon skall kunna få julfrid i år övergår mitt förstånd efter att först ha blivit utsatt för ett av de grövsta övergrepp man kan tänka sig, för att sedan även bli utsatt för ett svek av samhället. Vad sänder det för signaler när folk kan komma hit, begå fruktansvärda brott, ljuga om sin ålder, slippa straff och få bo kvar i landet? Tillräckligt starka ord för att beskriva det havererade svenska rättsväsendet finns inte.”

[2] http://www.expressen.se/nyheter/anses-for-ung–frias-fran-gruppvaldtakten/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article21984148.ab

[3] http://petterssonsblogg.se/2015/12/23/skyldig-arab-frias-fran-brutal-gruppvaldtakt-oklar-alder/

[4] Läs om medicinska åldersbedömningar i slutet av texten Ensamkommande barn som egentligen är vuxna män:

http://www.informationskriget.se/2015/10/21/ensamkommande-barn-som-egentligen-ar-vuxna-man/

[5] http://www.infowars.com/refugee-involved-in-brutal-gang-rape-of-swedish-woman-set-free/

[6] http://www.infowars.com/facebook-censors-story-about-refugee-raping-swedish-woman/

[7] http://www.informationskriget.se/2015/11/12/gruppvaldtaktsmans-logner-belonas-av-svenskt-rattssystem/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *