Fem lögner om fluor i Sydsvenskan

Julia Davies, forskaren som nämns i denna fluor-propaganda artikel i Sydsvenskan, är en av de forskare, en av de läskiga människor, som leder den sydsvenska undersökningen där svenska barn i skolåldern får dricka fluoriderad mjölk.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/fem-myter-om-fluor-1/

Det som skrivs i denna artikel i Sydsvenskan är fel!

Jag ska försöka hinna med att skriva ihop något lite mer bearbetat om detta inom kort, men tills dess postar jag länken till min text om den svenska studien om fluoriderad mjölk för den som vill läsa, den studie där Julia Davies är en av de ledande forskarna och i den texten har jag redovisat massor av fakta som visar att det mesta av det hon har uppgivit i artikeln i Sydsvenskan är fel.

http://www.informationskriget.se/2015/06/09/fluoriderad-mjolk-ett-experiment-pa-barn/

Bland annat detta att de i slutet av Sydsvenskan-artikeln försöker framställa det som att det behövs otroligt höga fluoridhalter för att det ska vara skadligt. Det stämmer inte.

För de 30 % av alla svenska skolbarn som enligt forskningen lider av jodbrist så är fluoriden de får i sig bara från mat, vatten och tandborstning skadligt bland annat för att det påverkar sköldkörteln. Även bland de som inte har jodbrist så ligger många precis på gränsen för att det ska vara skadligt.

stod-002

1 tanke kring ”Fem lögner om fluor i Sydsvenskan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *