Inte ens systemmedia vill förmedla lögnerna om rysk attack

Den ukrainska ledningen fortsätter att ljuga för att eskalera kriget, men ibland verkar lögnerna till och med vara allt för uppenbara och magstarka för västvärldens systemmedier.

Text: Tobias Lindberg 2022-03-14

Exempel på hur attacken beskrivs av svensk systemmedia.

Få internationella medier verkar gå på lögnen som den högsta ukrainska ledningen försöker sprida om den ryska missilattacken mot en ukrainsk militärbas belägen dryga två mil från den polska gränsen, nära orten Yavoriv i den ukrainska Lviv-regionen.

Till exempel beskriver vad verkar vara samtliga svenska systemmedier det hela som en rysk attack mot en militäranläggning trots att både Ukrainas president och utrikesminister har gått ut med ett det var en attack mot ett ”ett internationellt center för fredsbevarande och säkerhet”. Tydligen inser även systemmedierna att det vore allt för tokigt att påstå detta, även om flera medier citerar utrikesministerns uttalande längre ned i artiklarnas brödtext.

Den attackerade militärbasen har sedan kriget startade fungerat som ett nav för för vapenleveranser och träningscenter för utländska frivilliga soldater och legosoldater. Innan kriget användes basen av Nato för bland annat utbildning av den ukrainska militären.

I attacken som skedde under söndagsmorgonen ska 35 personer ha dödats och 134 skadats.

Man kan konstatera att den ukrainska ledningen med den judiske president Zelensky i spetsen fortsätter att ljuga om i princip allt och komma med utspel om att Nato måste upprätta en flygförbudszon över Ukraina. Man kan inte dra andra slutsatser av detta än att president Zelensky och hans anhang samt de han samarbetar med i väst vill eskalera detta krig, få det att fortsätta och att Nato dras in i det. Att det bara kommer att öka det ukrainska folkets lidande och hotar att dra igång det tredje världskriget med användande av kärnvapen verkar inte bekomma dem. Fast å andra sidan är ju inte heller det ukrainska folket Volodymyr Zelenskys eget folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *