Inte värre än tidigare år

De stora medierna framställer det som att det just nu är fullt kaos på sjukhusen på grund av situationen med Covid-19, både utomlands och här i Sverige, men sanningen är att det faktiskt inte är värre än tidigare år.

Text: Tobias Lindberg 2021-01-06

Tar man del av de stora mediernas rapportering så får man snabbt uppfattningen att sjukhusen både utomlands och i Sverige är totalt överbelastade. Det talas om fullbelagda avdelningar, patienter som får vård i korridorena, sjuka som får skickas till andra sjukhus och ytterligare andra som skickas hem för att det inte finns platser. Och allt detta på grund av Covid-19.

Bilden ovanför visar några av mainstreammedias artiklar om situationen i Storbritannien och bilden här nedanför visar samma sak här i Sverige.

Sanningen är dock att det inte är värre nu än tidigare år. Går man tillbaks och tittar på artiklar från tidigare år så ser man samma typ av rubriker, samma hysteriska tonläge i rapporteringen, med enda skillnaden att det inte står något om Covid-19, SARS-CoV-2 eller Corona.

Här nedanför följer bilder från tidigare års artiklar om situationen i Storbritannien och efter det bilder från tidigare år om situationen i Sverige. Observera datum och år i bilderna för när artiklarna är ifrån.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *