Just nu: Upplopp i Washington DC

Det är protester och upplopp i Washington DC. Trump-anhängare har stormat kongressbyggnaden och en kvinna har blivit ihjälskjuten. Informationskriget följer händelserna och har bilder och filmklipp i artikeln.
[Uppdaterad kl. 11:30 den 7 januari 2021]

Det har blivit kaotiskt i Washington sedan Trump-anhängare som deltog i manifestationen som kallas “March to Save America” stötte samman med polis vid kongressbyggnaden.

Här ser man hur stora folkmassorna utanför kongressbyggnaden är.

Observera hur lugna och ordnade dessa demonstranter är när de väl är inne i byggnaden. Tänk er vad som skulle ha hänt med kongressbyggnaden om BLM- och/eller Antifa-anhängare hade lyckats ta sig in.

Här ser man hur demonstranterna har tagit sig in i byggnaden och hur en ensam vakt försöker att hindra dem från att ta sig in. Igen, vad tror ni BLM och Antifa hade gjort om de hade en ensam vakt framför sig?

Polisen anhåller demonstranter utanför kongresskammaren.

Här är ett filmklipp där man ser en blodig kvinna föras iväg från kongressbyggnaden på en bår. Det rapporteras om att säkerhetspersonal har skjutit en kvinna i nacken. Uppgifter finns om att kvinnan ska ha avlidit.

Här ser man ett klipp där kvinnan blir skjuten.

 

Det verkar vara mycket folk som protesterar.

Här är ett filmklipp av massorna som deltar i protesten.

Utanför kongressbyggnaden är det vissa sammanstötningar. Intressant att se hur upprörd kongressledamot Ken Buck är i sin kommentar till detta filmklipp. Undrar om han skrev likadant när BLM- och Antifa höll på under sommaren eller om han då bara kallade det “fredliga protester”?

FBI SWAT inne i kongressbyggnaden.

Trump uttalade sig för c:a 40 minuter sedan. Han sa att han förstod att folk var upprörda över att valet hade tagits ifrån dem, men att han ändå ville att de skulle avsluta och gå hem i lugn och ro.

En Trump-anhängare har tagit över Nancy Pelosis kontor.

Mainstreammedia jagas iväg.

Polis och demonstranter hamnar i bråk.

 

Kongressledamöterna gömmer sig mellan bänkraderna när demonstranterna avbryter förhandlingen.

 

Kvinnan som blev skjuten och dog heter Ahsli Babbit och var en Trump-supporter och veteran från US Air Force med 14 år i tjänsten. Hennes identitet bekräftades i ett reportage på en lokal TV-station i San Diego där hon kom ifrån.

Här ser man tydligt kraften i stora massor med människor. Poliserna tvingas att backa nästan omedelbart.

Här är en bra tweet.

Säkerheten runt kongressmännen har blivit enorm.

Så här aggressivit beter sig polisen när vita protesterar i USA, något som lyst helt med sin frånvaro under sommarens och höstens BLM- och Antifa-protester.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *