Minskad möjlighet för ensamkommande att fuska med efterlevandepensionen

Regeringen vill nu ändra reglerna så att det inte går att få ut efterlevandepension retroaktivt för så lång tid bakåt i tiden som tidigare. Detta eftersom ensamkommande har fuskats så mycket med detta system.

Text: Tobias Lindberg 2017-03-31

efterlevandestod-tv4-001Med dagens system för efterlevandepension så har ensamkommande kunnat kvittera ut upp till två års retroaktiv efterlevandepension till en summa som har kunnat uppgå till 70 000 kr per år. Detta bara genom att påstå att en eller båda föräldrarna är döda och dessutom helt utan att det uppstår ett återbetalningskrav om det i efterhand skulle visa sig att föräldrarna är i livet.

Informationskriget.se utförligt om detta för ett år sedan i inlägget “Spegel spegel på väggen där, säg vem som naivast i världen är?“.stod-donera-swish-013

Att systemet har tillåtit detta har lett till ett utbrett fusk bland ensamkommande och att kostnaderna för samhället har skenet.

Nu vill regeringen ändra systemet så att det bara sak gå att få ut retroaktiv efterlevandepension för en månad bakåt i tiden. Detta är såklart en bra förändring av ett system som inte fungerar i det nya Sverige, men den verkliga lösningen som måste till är ändå att massinvandringen stoppas och att de som har kommit skickas tillbaks till sina länder. Hur detta ska gå till kan ni läsa om i inlägget “Vad som måste göras“.

Här är ett filmklipp från TV4 som berättar om förändringen som regeringen vill göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *