Den romerska hälsningen

För några veckor sedan visades på nästan samtliga amerikanska TV-kanaler, om och om igen, hur några personer gjorde den romerska hälsningen på ett av den amerikanska Alt-right-rörelsens möten. Det handlade om högst fem personer, som lyfte på sina armar, men det behandlades av medierna som om hela världen höll på att rasa samman.

Text: Tobias Lindberg 2016-12-15

den-romerska-halsningen-010

Det var för ungefär tre veckor sedan som det blev en så otrolig stor uppståndelse i de amerikanska mainstreammedierna över att några personer hade gjort den romerska hälsningen under Richard Spencers tal på den amerikanska Alt-right-rörelsens NPI-konferens i Washington.

Genom att visa korta sekvenser, tagna ur sitt sammanhang, där samma personer filmade ur olika vinklar så att de verkade vara fler än vad de faktiskt var, försökte mainstreammedierna uppbåda så mycket upprörda känslor de bara kunde mot den rörelse som de ser som ett verkligt hot mot sin egen makt. Saken är dock den att ingen faktiskt vet vilka dessa personer var som gjorde den romerska hälsningen, om de bara gjorde den på skoj eller om de som gjorde den romerska hälsningen kanske var så kallade “troll” som var där för att skapa denna “skandal”.

Allt detta diskuteras i ett väldigt sevärt filmklipp där Red Ice intervjuar Richard Spencer. Sammanfattningen av filmklippet är att alla är så otroligt överspända angående det som skedde på NPI-konferensen. Var inte det. Det var några som lyfte på sina armar, troligtvis på skoj, det var allt.

Ett tag innan Richard Spencer höll sitt tal, direkt efter att mediekonferensen för de vanliga mainstreamjournalisterna var avslutad, var Mike Enoch uppe på scenen och skämtade genom att säga något i stil med, “De har gått, nu kör vi!”, följt av att han gjorde en romers salut. Folk tyckte det var hur kul som helst eftersom de alltid blir beskyllda för att vara onda nazister, likt dem man kan se i Hollywood-filmerna. Mike Enoch är en komiker och bra komiker skämtar om sådant som är lite kontroversiellt. Han gjorde sitt jobb helt enkelt och fick folk att skratta.

Vidare så skämtade Richard Spencer när han utropade “Heil Trump!”. Som om Trump skulle vara någon form av idealledare för Alt right-rörelsen? Han är trots allt bara snäppet bättre än övriga amerikanska politiker.

stod-donera-swish-012

Mainstreammedierna förstår dock inte dessa skämt eftersom de inte förstår Alt-right-rörelsen. Så när de ser några som gör en romersk salut och någon som säger “Heil” så förstår de inte att detta kan handla om folk som driver med dem, utan tror direkt att det är dödligt allvar och att 1933 har infunnit sig igen.

För alla som inte vet det så är Alt-right-rörelsen den moderna och verkligt nationalistiska rörelsen i USA. De är alltså inte samma som counterjihadisterna, utan de är verkliga nationalister. I USA brukar counterjihadisterna, alltså de som hos oss på ett ungefär motsvarar Sverigedemokraterna, lite skämtsamt kallas för Alt ligt-rörelsen.

Här är filmklippet där Richard Spencer blir intervjuad av Henrik Palmgren och Lana Lokteff på Red Ice.

Idag är det många runt om i världen som felaktigt definierar sig som Alt-right, men som Henrik Palmgren förklarade under en sändning på Red Ice, så måste man för att kunna kalla sig Alt-right som ett minimum förstå begreppet ras och inse att ras har betydelse samt vara insatt i och förstå judefrågan. I övrigt så kan man tycka rätt olika i många andra frågor.

Mainstreammedierna blir helt till sig i byxorna över skämt och armrörelser som de visar i filmklipp om och om igen i alla kanaler, men hoppar helt över att nämna något om det verkliga våld som olika vänstergrupper stod för i samband med NPI-konferensen, där AFA-aktivister överföll och misshandlade en kameraman, hotade olika människor, stormade in och förstörde olika tillställningar och rent allmänt ägnade sig åt vandalism.

Ingenting av dessa verkliga och allvarliga saker var dock av intresse för mainstreammedierna, utan det som betydde något för dem var att några lyfte upp sin armar i luften, troligtvis som ett skämt. Detta var allvar.

Vidare är det häpnadsväckande att det kan bli en sådan uppståndelse för att några gör den romerska hälsningen. Lyssna på namnet. Romersk hälsning. Det är ett sätt att hälsa, att visa aktning, som är fullt naturligt och som har använts av oss européer i årtusenden. Det är allt. Även andra folk har hälsat på samma sätt.

Faktum är att den romerska hälsningen är de europeiska folkens sätt att hälsa, de germanska folkens sätt att hälsa, det är vårt sätt att hälsa, men till och med hur vi ska hälsa försöker de som styr kontrollera och ta ifrån oss.

Idag har vi kommit till ett läge där något av det värsta man kan göra är att hälsa på ett speciellt sätt. Att röra en kroppsdel, en arm. Samtidigt bedriver den globala eliten, de som verkligen styr USA, EU och de internationella institutionerna, militär och ekonomisk krigföring över hela världen. De plundrar samtliga områden och förtrycker nästan alla folk. Människor dör på riktigt på grund av deras girighet och maktbegär. Ändå bryr sig inte mainstreammedierna om detta, utan istället attackerar de Alt-right-rörelsen, de verkligt nationalistiska européerna, den enda folkliga kraft som har potential att mobilisera mot globalisterna och detta för att några personer har lyft på sina armar.

Den hysteri och hets som mainstreammedierna skapade över det som inträffade på NPI-konferensen bevisar bara att de är maktens och globalisternas svurna hantlangare och sålunda våra fiender. Hetsen som piskades upp förde dock även något bra med sig, då flera personer som sade sig tillhöra Alt-right-rörelsen och flera alternativmedier drabbades av panik över de uppsträckta armarna och bekände därmed sina färger. En del av agnarna sållades därmed från vetet.

Som avslutning en liten dikt från Jörgen Kromann om den hysteri som en hälsning väcker.

“Det går bra att hälsa med knutna nävar under röda fanor,
men ej att hälsa med öppen hand enligt gamla anor,

det går bra att hylla den blodröda eran på Jorden,
men ej att värna om de fjorton orden,

det går bra att förneka folkens rätt,
men ej att försvara sin egen ätt,

men det är nog nu med hyckleriets era,
för folket börjar att revoltera,

så öppna din hand och hälsa den nya gryningstiden,
den är din om du fångar dagen innan den är liden…”

Referenser

https://youtu.be/yFalXA-RNjIk

3 tankar kring ”Den romerska hälsningen

 1. Jocke

  Som vanligt är det bra artiklar de levereras på denna sida. Ruskigt bra jobbat. 🙂
  Med vänlig hälsning J.B

  Svara
 2. Martin

  Sen, varför vara panisk om att behålla alt right begreppet för oss själva? Våra ideer är bättre än etablissemangets. Om många kallar sig alt-right blir det bara svårare för etablissemanget att applicera sin beröringsskräck. Så länge vi kan engagera i samtal så vinner vi diskussionen.

  Romersk hälsning är ej belagd som romersk hälsning historiskt. Och populariserades av fascserna i Italien. Sen tycker jag att man ska lyssna på vad Spencer faktiskt säger. Han vill se ett amerikanskt vitt imperium, han fokuserar på politisk makt. Och anser att de europeiska identiteterna inte har någon framtid. Så när just Spencer använder fascistika uttryck eller romersk hälsning så är det helt logiskt givet hans åsikter och inte ironiskt alls.
  Personligen tycker jag att hans vision är både orealistisk och motbjudande. Jag tycker Taylors freedom of association är betydligt bättre. Och tror att secession av staterna i USA är både mer realistisk och attraktivare.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *