Ännu en dödad i ett allt våldsammare Sverige

En allvarligt skottskadad man hittades under natten i området Söderkulla utanför Malmö och fördes till sjukhus där han senare avled. Ännu en död i ett allt våldsammare Sverige, en verklighet som de styrande gör allt för att dölja.

Text: Tobias Lindberg 2016-12-08

avsparrat-polis-sparrband-010

Strax efter klockan 02 på torsdagsmorgonen hittade förbipasserande en allvarligt skottskadad man utomhus i bostadsområdet Söderkulla i utkanterna av Malmö. Mannen som var i 25-årsåldern fördes till sjukhus, men avled senare av skadorna.

Omständigheterna kring dödsfallet är oklara och Polisen som spärrade av området och genomsökte det med hund vill i nuläget inte lämna ut fler detaljer om den döde mannen. En förundersökning har inletts med rubriceringen mord, alternativt dråp.

Ännu ett person som dödats i ett allt våldsammare Sverige. Ett mord eller ett dråp.

Söderkulla är en del av stadsdelen Fosie, ett utanförskapsområde i södra Malmö. Söderkulla ligger ungefär en kilometer söder om Seved och en dryg kilometer sydväst om Rosengård, två områden som fanns med i polisens senast publicerade rapport om Sveriges problemområden som släpptes under oktober 2014. Här har Informationskriget.se tidigare skrivit om Sveriges problemområden som ibland också kallas “No go”-zoner.

stod-donera-swish-012

En uppföljning på rapporten lades fram i februari 2016, men blev av någon anledning hemligstämplad för allmänheten.

Ingen kan säga säkert varför den nya rapporten hemligstämplades, men personer med insikt, som Bo Wennström, professor i rättskunskap vid Uppsala universitet, misstänker att det beror på att den visade en allt för oroande bild av samhället som de som styr har svårt att lösa.

Ett faktum är att den nytillträdde rikspolischefen Dan Eliasson under maj 2015 uttalade sig negativt om rapporten och sedan blev uppföljningen av den hemligstämplad. Utan att komma med några egentliga argument om vad som var dåligt med rapporten så hade Eliasson bara sagt:

Det är inte den starkaste rapport som svensk polis har levererat. Vi håller på att se över den. I den har man gjort väldigt långtgående tolkningar.

De som styr kan eller vill inte lösa problemen och tillsätter då istället lojala högre tjänstemän på de viktigaste positionerna som gör och säger vad som helst för att dölja verkligheten för folket.

Personer som Eliasson, som hemligstämplar rapporter och uttrycker sig såhär:

“Under de senaste 10–15 åren har polisen gjort väldigt starka resultat. Vi har bättre trygghet i Sverige. Vi har mindre brottslighet. Människor känner mindre rädsla för att utsättas för brott. Ungdomsbrottsligheten går neråt och förtroendet för polisen går uppåt. Det är en fantastisk utveckling och vi borde fokusera på den utvecklingen, fokusera på hur det kan komma sig.”

Personer som Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi med stort inflytande över den svenska brottsstatistiken, som arbetar hårt med att tona ned hur våldsamt vårt samhälle har blivit och som hela tiden påstår att vårt samhälle har blir mer civiliserat.

I mainstreammedierna redovisas ofta statistik från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) som säger att antalet mord på senare tid har minskat drastiskt, trots att det är uppenbart för de flesta som bryr sig om att undersöka fakta att vålds- och sexualbrottsligheten har ökat, att morden har ökat och att vårt samhälle har blivit mer osäkert under de senaste decennierna. Detta i takt med den hela tiden ökande massinvandringen. Till exempel påstod BRÅ för några år sedan att det bara begicks 62 mord under 2012 och att det innebar en halvering jämfört med åren i början av 90-talet.

Det är dock många som misstänker att siffrorna som under senare år har redovisats för den svenska vålds- och sexualbrottsligheten samt dess konsekvenser inte är korrekta. En av de som misstänker detta är journalisten Elisabet Höglund som i början av 2016 drog igång ett väldigt ambitiöst projekt där hon noggrant och systematiskt kartlägger det faktiska antalet mord som utförs i Sverige. Resultatet hittills för projektet visar att 137 mord har utförts i Sverige under årets första 10 månader och om samma trend fortsätter året ut så kommer siffran för 2016 att stanna på 164 mord, vilket i så fall skulle bli mer än 2,5 gånger fler mord på ett år än vad BRÅ påstod hade utförts 2012. Vidare är det ett klart högre antal mord än vad som begicks under åren i början på 90-talet och detta trots att modern sjukvård på grund av tekniska förbättringar idag kan rädda väldigt många skadade som de inte kunde för 25 år sedan, varför många av de fall som då skulle ha klassats som mord idag istället klassas som andra brott.

Referenser

http://www.gp.se/nyheter/sverige/d%C3%B6dsskjutning-i-malm%C3%B6-1.4026112

https://polisen.se/Global/www%20och%20Intrapolis/Rapporter-utredningar/01%20Polisen%20nationellt/Ovriga%20rapporter-utredningar/Kriminella%20natverk%20med%20stor%20paverkan%20i%20lokalsamhallet%20Sekretesspr%2014.pdf

http://archive.is/GGBdE

http://www.informationskriget.se/2016/02/11/sveriges-no-go-zoner/

https://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/krim/article22190105.ab

http://archive.is/n9Emk

http://www.fokus.se/2016/06/problemrapporten/

http://archive.is/rFx7c

http://www.dn.se/goda-nyheter/antalet-mord-halverat-sedan-90-talet/

http://archive.is/CcUiu

https://elisabethoglund.se/blogg/brottsfacit-oktober-2016-16-mord-39-mordforsok-42-fall-av-grov-misshandel-37-fall-av-misshandel-och-18-mordbrander/

http://archive.is/foEQC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *