Syrisk man åtalad för våldtäkt i Skövde

Den syriska mannen som misstänks för att i september ha våldtagit en kvinna i Skövde åtalades idag på Skaraborgs tingsrätt för att ha sexuellt ofredat två olika kvinnor på en fest i en lägenhet och för att senare på natten ha våldtagit den ena av dem på en parkeringsplats på Havstenavägen. Av någon outgrundlig anledning har åklagaren inte yrkat på utvisning.

Text: Tobias Lindberg 2016-09-14

valdtakt-007-fb-anpassad-oskarpDen misstänkta våldtäkten skedde natten mellan fredag den 9 och lördag den 10 september på en parkeringsplats på Havstenavägen som bara ligger ett par hundra meter väster om köpcentret Elins Esplanad i Skövde.

Här är åtalet och i det framgår det bland annat att den misstänkte är syrisk medborgare:

https://minfil.org/73meqdbbb2/Skaraborgs_TR_B_3098-16_Aktbil_33.pdf

Här är protokollet från häktesförhandlingen:

https://minfil.org/pdD2o7b0bf/Skaraborgs_TR_B_3098-16_Beslut_under_r_tteg_ng_2016-09-13.pdf

stod-donera-swish-012Den syriske mannen förnekar gärningen, men om han döms skyldig till brottet så är minimistraffet två års fängelse.

Enligt Skaraborgs Allehanda skulle mannen och kvinnan ha varit på samma fest och därmed troligtvis inte helt obekanta med varandra.

http://sla.se/skovde/2016/09/13/man-haktad-for-valdtakt

I Skövde Nyheter säger en polis att kvinnan och den syriske mannen var ytligt bekanta.

http://www.skovdenyheter.se/article/man-begars-haktad-for-valdtakt/

Skaraborgs Allehanda utelämnar dock som nästan all mainstreammedia att den misstänkte mannen är syrisk medborgare och skriver istället bara att han är “hemmahörande i Skövde”, vilket felaktigt får många att undermedvetet anta att det kanske är en svensk som har våldtagit någon.

Denna bild av en av parkeringsplatserna längst Havstenavägen valde Skaraborgs Allehanda att ha med i sin artikel. Kanske var det här den misstänkta våldtäkten skedde. Som ni ser så är det som jag skrev här om dagen ett höghusområde och tilläggas bör att det är invandrartätt där.

valdtakt-havstenavagen-skovde-010

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *