Amerikanska ambassaden varnar för Motståndsrörelsens demonstration

Med anledning av den demonstration som Nordiska Motståndsrörelsen genomför i Stockholm imorgon går Amerikanska ambassaden ut med en varning till amerikaner i Sverige att hålla sig ifrån platserna för demonstrationen och den motdemonstration som planeras samt att undvika stora folksamlingar.

Text: Tobias Lindberg 2016-11-11

nordiska-motstandsrorelsen-demonstration-stockholm-2016-070

Expressen kallar den demonstration som Nordiska motståndsrörelsens ska genomföra under lördagen i Stockholm för en “nazistdemonstration” och benämner Nordiska motståndsrörelsen som “nazistisk”, medan den Amerikanska ambassaden och Stockholmspolisen är mer sakliga och undviker sådana förvrängningar. “Nazist” är ett attack- och kontrollord som används av antieuropeiska krafter för att få människor att undermedvetet se stereotypen av en ondskefull Hollywoodnazist framför sig så fort det gäller något som har med nationalsocialism eller något nationalistiskt att göra.

Däremot verkar både polisen och Expressen vilja framställa det som att Nordiska motståndsrörelsens demonstration kommer att bli liten medan motdemonstrationen kommer att bli stor. Lars Byström, presstalesman vid polisen i Stockholm, säger exempelvis att Nordiska motståndsrörelsens uppskattning om 500 deltagare kanske är lite överoptimistisk, medan ingen sådan kommentar görs om motdemonstrationens påstående om 5000 deltagare. Till Amerikanska ambassaden har polisen till och med meddelat att Nordiska motståndsrörelsens demonstration bara kommer att få ungefär 200 deltagare. Detta trots att trenden under senare tid har varit ett ökande deltagande på den nationella sidan och försvinnande uppslutning på den antisvenska sidan. Senast under 1 maj höll Nordiska motståndsrörelsen en demonstration i Borlänge med mellan 300 och 500 deltagare beroende på vem man frågar och hur man räknar. Sedan dess har Nordiska motståndsrörelsen fortsatt att växa kraftigt, vilket inte kan säga om den “antirasistiska rörelsen”.

stod-donera-swish-012

I den varning som Amerikanska ambassadens gått ut med står det att tidigare demonstrationer som Nordiska motståndsrörelsen har varit involverade i har blivit våldsamma, men ingenting nämns om att det bara brukar bli fallet om motdemonstranter angriper demonstrationen. Nordiska motståndsrörelsen påbörjar nämligen inga bråk, men försvarar sig och avslutar bråk om någon angriper dem, allt enligt den grundlagsskyddade rätten att freda sig som alla människor har.

Vilka det är som egentligen påbörjar bråken verkar dock vara känt av alla parter, då både Stockholmspolisen och Expressen skriver att “Motdemonstranter får uttrycka sina åsikter men det är aldrig tillåtet att göra det på bekostnad av en annan demonstration. Därför får man inte till exempel helt störa ut en annans budskap, riva ner plakat, kasta saker eller ge sig på Polisen”.

nordiska-motstandsrorelsen-demonstration-stockholm-2016-050

Se nu till att sluta upp vid demonstrationen i Stockholm för att protestera mot främlingsinvasionen och för att bygga upp det motstånd som ska komma att krossa den globala styrande eliten.

Referenser

https://se.usembassy.gov/security-message-u-s-citizens-demonstrations-planned-central-stockholm-saturday-november-12/

https://polisen.se/Stockholms_lan/Aktuellt/Nyheter/Stockholm/okt-dec/Demonstrationer-i-City-lordag-12-november/

http://www.expressen.se/nyheter/ambassad-varnar-for-nazistdemonstration/

https://www.nordfront.se/alla-till-stockholm.smr

11 tankar kring ”Amerikanska ambassaden varnar för Motståndsrörelsens demonstration

 1. Conny Lundberg

  Tack för en som vanligt välskriven och saklig rapport från Sverige!
  Om vi inte vore i Polen för närvarande så skulle det vara oss ett nöje att medverka
  i denna demonstration!
  Conny

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack Conny! Du var möjligen inte med på den stora nationalistiska demonstrationen som var i Polen nu i helgen?

   Svara
 2. Stefan Einarsson

  Jadå, det är genomgående minimerat rapporterande nör vänsterfolk beter sig illa; men det i sig gör inte nationalism, eller nationalsocialism till en särskilt fin tanke. (Eller socialism för den delen).

  De är alla kollektivistiska auktoritära, statsdyrkande ideologier (ofta med förkärlek för polis- och våldstaten.)

  Svara
  1. Berra

   Sant Stefan. Det som är bäst för mig vet jag bäst själv. Ingen idiot vare sig i Bryssel eller Stockholm. Nationalsocialism är samma skit som kommunism.

   Svara
   1. Stefan Einarsson

    Inte exakt samma. Men likare än man tror.

    “Nationalsocialism” har en hel del drag av just socialism/kommunism; det vill säga, ekonomisk centralplanering, kollektivism, centralisering av makten i staten, bilden av att “folket är staten” men att istället för att basera sin “klasskamp” i proletär/borgerlighet… så är det en mer etniskt nationellt baserad socialism-avart, med sagoromantiseringen om “det egna folket” och dess kamp mot dess förtryckare/fiender.

    Det är egentligen inte så mycket alla etniska rasideologiska komponenter som jag är avigast mot , vem som helst har rätten att associera och ha att göra med vem man känner för att ha att göra med. En ras-separatistisk grupp som vill hålla sig med “sina”, borde få göra det visst fan de vill. Det är inte riktigt min tekopp, men ingen ska tvingas umgås med någon denne inte valt att umgås med.

    Det är just den religiösa statsdyrkan, som följer med i påsen, som ger kontroll- och polis-stat, och eventuellt massmord och utrensningar när det faller på.

    Totalitära ideologier ger dig det här nästan oundvikligen.

    Svara
    1. admin Inläggsförfattare

     Stefan: Du har en del poänger i det du skriver, med enda felet att det finns olika grader av allt det du skriver om. Saken är att vi redan lever i ett totalt statsdyrkande samhälle, bara det att det påstår att det inte är det. Jag tror inte det skulle bli värre i det avseendet om Nordiska motståndsrörelsen kom till makten. Som värst skulle det förbli det samma när det gäller statsdyrkan i praktiken, men på det skulle flera enligt mig positiva saker tillkomma. Några av dem är nationalism, positiva och starka ideal att se upp till och sträva efter samt ett etniskt homogent samhälle.

     Svara
   2. admin Inläggsförfattare

    Berra: Nej, det är inte alls exakt samma sak. Inte på långa vägar. Nationalsocialism är för att göra vårt folk starkt, medan kommunism genom sin internationalism vill göra vårt folk svagt genom att allt vårt blir alla andras.

    Mycket hellre ett samhälle som det Nordiska motståndsrörelsen förespråkar, dvs ett nationalistiskt samhälle där vårt folk lever i ett samhälle som är ungefär som efter det folkhem som fanns under 40-, 50- och 60-talen, än det svenska samhälle som vi lever i idag.

    Jag är inte mycket för socialism eller stark stat, men saken är att vi har alldeles för mycket av dessa saker redan i det samhälle vi lever i idag och om Motståndsrörelsen skulle få makten så skulle det inte leda till mer av detta, utan troligtvis mindre.

    Hellre ett samhälle som när det gäller socialism-delen är som idag om det samtidigt är nationalistiskt och etniskt homogent än ett samhälle som dagens globalistiska och mångkulturella samhälle.

    Har du ens läst Nordiska motståndsrörelsens partiprogram?

    Svara
    1. Berra

     Tobias >> jag har aldrig påstått att dagens socialistiska samhälle är något jag hurrar för. makten hör hemma hos varje enskild individ. Inte hos en enskild stat. Därför tycker jag kommunism och nationalsocialism påminner lite om varandra när det gäller statens makt över individen. jag är en stark individ som vill sköta mitt och min familjs liv själv utan inblandning. Skatt anser jag är stöld och välfärd har jag aldrig bett om. Jag har läst motståndsrörelsens partiprogrammet och gillar en del men inte allt. Som jag ser det finns det inget ideologi som passar mig.

     Tyvärr tror jag mer och mer på att vårt sätt att leva kommer att ta slut vare sig vi släpper in lakristroll eller inte. Kollapsen kommer bara lite tidigare när vi får hjälp att tömma resurserna. Peak everything.

     Svara
  2. admin Inläggsförfattare

   Stefan: Nationalism måste inte alls vara statsdyrkande även om de i stort sett alltid är för att en stat ska finnas i en eller annan form. Helt klart så kan man ha ett nationalistiskt samhälle med en stat som är bra mycket mindre än den som dagens svenska samhälle har.

   Svara
 3. Stefan Einarsson

  Well, Tobias.

  Jag läste igenom NMR:s partiprogram. Alla 60 sidor. Pust.

  Är du för de punkterna som står i programmet i stora drag?

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Stefan: Ja, i stora drag tycker jag att det är ett bra program. Som jag sa tidigare så håller jag inte med om allt. Det finns flera saker jag skulle vilja göra på ett annat sätt. Jag är inte så himla socialistisk av mig, utan lite mer frihetlig. Dock så tycker jag att det på det stora hela är bra om man jämför med hur saker och ting är idag. Det som är mindre bra med programmet är redan som det är idag lika dåligt eller sämre och det som är bra med programmet är riktigt mycket bättre än hur det är idag. Alltså skulle detta program enligt mig bara leda till förbättringar utifrån hur det är idag.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *