Extremvänstern stod för våldet runt Mynttorget

I SVT:s “Veckans brott” som sändes igår kväll visades det tydligt att de som ansvarade för våldet under tiden som Nordiska motståndsrörelsens befann sig på Mynttorget i lördags var den autonoma extremvänstern. Ändå försöker de flesta mainstreammedier framställa det som att det var deltagarna på Motståndsrörelsens demonstration som var de våldsamma.

Text: Tobias Lindberg 2016-11-16

extremvanstern-vald-mynttorget-020

I gårdagens avsnitt av SVT-programmet “Veckans brott” handlade de första 13 minuterna av programmet om Nordiska motståndsrörelsens demonstration som i lördags hölls i centrala Stockholm samt det det våld som i riktades mot tillställningen.

På spelaren här nedanför kan man se det aktuella stycket av gårdagens avsnitt av “Veckans brott”.

 

En backup på filmklippet finns här.

Från Mynttorget, strax efter att demonstrationståget hade nått fram, rapporterade programledaren Camilla Kvartoft om att motdemonstranter försökte ta sig in och att de kastade smällare och bengaliska eldar.

Lite senare under lördagseftermiddagen förklarade polisens insatsledare Anders Bjärgård att polisen hade slagit ner två våldsamma upplopp när autonom extremvänster hade försökt att tränga sig in på det avspärrade området.

stod-donera-swish-012

Utifrån vad Bjärgård sa är det tydligt att polisen vet att det våld som förekom i samband med Motståndsrörelsens samling vid Mynttorget inte kom från någon av de två under dagen tillståndsgivna demonstrationerna.

Trots att allt detta har varit känt redan sedan i lördags så har de flesta mainstreammedier de sista dagarna gjort allt vad de bara kan för att få folket att tro att det är deltagarna i Motståndsrörelsens demonstration som var de våldsamma.

Referenser

http://www.svtplay.se/video/11107421/veckans-brott/veckans-brott-sasong-13-avsnitt-5

https://youtu.be/ajpc8btw2zk

https://vid.me/S7Pz

http://www.filedropper.com/svtveckansbrottomnordiskamotstndsrrelsensdemonstrationmotfrmlingsinvasionen

—————————————

Här nedanför finns några av de för texten väsentliga citaten från reportaget.

Programledaren Camilla Kvartoft:

“Nu har den här demonstrationen kommit till Mynttorget och det är ju motdemonstranter runt om här som försöker ta sig in. Ni ser det är bengaliska eldar där, det är smällare. Och polisen försöker hålla demonstranterna från varandra nu.”

Polismannen Anders Bjärgård:

“Ja, det som har hänt är att det är autonoma grupper som har försökt tränga in på det här avspärrade området och vi har haft två våldsamma upplopp i närheten här, men vi har tryckt tillbaka dem igen och försöker selektera ut de personer nu som ska gripas för brott.
Det är en ansträngning för polisen naturligtvis och det är ju aldrig bra när det blir våldsamheter och tyvärr är det två poliser som är lindrigt skadade nu med anledning av det här.”

Polismannen Anders Bjärgård:

“Ja, jag skulle vilja säga det att det är ganska tydligt för polisen i alla fall att de som har brutit sig ur och försöker göra angrepp inte är någon del av den tidigare tillståndsgivna motdemonstrationen, utan att det handlar om autonom extremvänster i det här fallet.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *