David Duke den ende som stödde Trump

Under debatten mellan Louisianas kandidater till senaten var David Duke den ende av de sammanlagt fyra som företrädde republikanerna som gav ett tydligt stöd till Donald Trump.

Text: Tobias Lindberg 2016-11-03

david-duke-debatt-senaten-010

Under natten mellan onsdagen och torsdagen hölls en debatt mellan samtliga kandidater till den amerikanska senaten från den amerikanska delstaten Louisiana. Debatten som började klockan ett svensk tid höll på i lite drygt en timme. Rent allmänt så var det ingenting i debatten som direkt överraskade och hade det inte hade varit för att David Duke närvarade så hade det hela varit olidligt tråkig.

Här är ett filmklipp från Red Ice Radio där man kan se hela debatten. Efter debatten finns även en studiediskussion där professor Kevin MacDonald deltar och en intervju med Duke när han är på väg ifrån debatten.

Några saker som är värda att nämna angående debatten.

Trots att sammanlagt fanns fyra kandidater i debatten, inklusive Duke, som företrädde det republikanska partiet så var han den ende i debatten som gav ett tydligt stöd till Donald Trump. De andra republikanerna nämnde visserligen att de skulle rösta på Trump, men mycket mer stöd eller uppskattning än så visade de inte.

stod-donera-swish-012

Slående var att moderatorerna inte ställde en enda fråga till någon av debattörerna om migrationskrisen, trots att det är en fråga som engagerar en väldigt stor andel av befolkningen. Inte heller togs frågan upp om problemen med den globala elitens stora kontroll över USA:s ekonomiska och politiska system.

Vid ett tillfälle under debatten fördömde Duke kraftigt det faktum att Hillary Clinton på olika sätt har stött ISIS och sade att hon med tanke på hur allvarligt detta brott är borde avrättas i elektriska stolen.

Efter debatten när Duke leddes ut ur byggnaden så försökte aktivister från Black Lives Matter komma åt honom, men polisen gjorde ett bra jobb och fick in honom i bilen och ifrån platsen utan mer än att våldsverkarna lyckades slå en del på bilen.

Referens

https://youtu.be/c0SyfaX4bcs

1 tanke kring ”David Duke den ende som stödde Trump

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *