BBC barnprogram “Just a Girl” om transbarn som hormonbehandlas

En BBC-serie riktad till barn så unga som 6 år beskriver hur Ben blev Amy genom att ta hormoner för att stoppa pubertetsutvecklingen. Att så extrem propaganda som denna nu riktas till barn visar hur otroligt långt agendan att sudda ut könsrollerna har kommit.

Tobias Lindberg 2016-11-03

bbc-barnprogram-just-a-girl-transbarn-hormonbehandling-010-fb-anpassad

Det är BBC:s barnkanal (CBBC) som står för det senaste chockerande försöket att normalisera, trivialisera och till och med hylla den totalt onödiga företeelsen som är könsbyte för barn. Fritt tillgängligt på CBBC:s webbsida lär serien till och med barnen om hormonterapi och pubertetsstoppande droger trots att vetenskapen i dagsläget egentligen inte har så bra koll på hur sådana droger påverkar en kropp och hjärna som är under utveckling.

stod-donera-swish-012

Vissa kliniker i Storbritannien skriver ut stopphormoner till barn så unga som 9-årsåldern, medan det i Sverige inte ens finns någon faktisk nedre åldersgräns för hur tidigt sådana droger får ges till barn. När barnet sedan blir äldre så ges först könshormoner så att kroppen ändras till det kön som eftersträvas och senare följs det för de som vill upp av kirurgiskt könsbyte. I Sverige får könshormoner sättas i vid 16 års ålder och kirurgiskt könsbyte utföras vid 18 års ålder.

Referenser

http://vigilantcitizen.com/latestnews/bbcs-children-show-just-girl-11-year-old-transgender-child-takes-hormone-blocking-drugs/

https://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/19814/2015-6-1.pdf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *