Glädjescener utbröt när gruppvåldtäktsmän slapp fängelse

Det var glada miner och segertecken i en rättssal i Hamburg från de tilltalade invandrarna som hade gruppvåldtagit en 14-årig tysk flicka och därefter släpat ut och lämnat henne halvnaken i vinterkylan. Fyra slipper fängelse och den femte fick bara ett relativt kort fängelsestraff.

Text: Tobias Lindberg 2016-10-23

Den 14-årig flickan hade kommit till födelsedagsfesten där de fyra utländska pojkarna och männen som gruppvåldtog henne eftersom hon inte trodde att det var någon fara när en ett år äldre flicka som ingick i invandrargänget var med. Efter att ha supits redlös gruppvåldtogs hon av de fyra manliga medlemmarna av gänget, där de under våldtäkten även förde in olika objekt i hennes anus, allt medan hon skrek och kräktes samtidigt som allt filmades av den ett år äldre flickan.

stod-donera-swish-012

När de var färdiga släpade gänget ut flickan ur lägenheten till bakgården där de lämnade henne på marken i bara trosor och en tunn blus trots att det var minusgrader ute. Tre timmar senare fann en granne flickan kraftigt nedkyld varpå hon fördes till sjukhus för intensivvård med en kroppstemperatur på bara 35,4 grader.

De tilltalade som alla uppges vara invandrade från Serbien, även fast de  inte ser ut att komma från Serbien utan snarare från någonstans utanför Europa, dömdes nyligen skyldiga men slapp undan med väldigt lindriga påföljder. Den äldste våldtäktsmannen som uppgavs vara 21 år dömdes till fyra års fängelse, medan övriga som uppgavs vara mellan 14 och 17 år släpptes fria eftersom de redan hade avtjänat straffet medans de var häktade. Den 15-åriga flickan som hade lurat dit offret och filmat gruppvåldtäkten släpptes fri med 1 års villkorlig dom. Straffen ska ställas i relation till att en vuxen kan få upp till 15 års fängelse för detta brott i Tyskland.

Vad som har upprört många förutom de milda straffen är hur de tilltalade samt anhöriga och vänner till de tilltalade uppträdde under rättegången. De tilltalade visade ingen ånger och kunde ses vinka till anhöriga bland åhörarna. När domen lästes upp sågs segergester bland de tilltalade samtidigt som anhöriga och vänner applåderade och gjorde “high five”, allt filmat av RTL som följde rättegången. och som i det mycket sevärda reportaget tar upp många avslöjande detaljer.

Bilder på en del av de som dömdes för gruppvåldtäkten kan ses här och här.

Referenser

http://www.express.co.uk/news/world/723549/Germany-gang-rape-teenagers-convicted-walk-free-jail-hamburg

1 tanke kring ”Glädjescener utbröt när gruppvåldtäktsmän slapp fängelse

  1. Jane

    Vet dom att hennes liv är förstört . Skär av dom kuken så får dom ett litet straff iallafall. Hur kan dom gå fria vad är det för domare???

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *