Socialtjänsten i vårt land har på tok för mycket makt!

Här är en riktigt bra granskning av Expressen där en ny metod, IAS, som en femtedel av landets socialtjänster använder sig av för att snabbutvärdera hur bra anknytning föräldrar och vårdnadshavare har till sina barn har använts av socialtjänsten i Jönköping för att ta Stefan och Lenas två barn ifrån dem trots att de på alla andra sätt hade bedömts vara utmärkta föräldrar. Ett enda test på en timme och sedan ett par–tre timmars utvärdering avgjorde allt.

http://www.expressen.se/tv/nyheter/stefan-och-lena-berovades-barnen/

Expressens utredning av fallet visar dock att metoden i fråga inte alls är så vetenskapligt säker som metodens förespråkare här i Sverige påstår och att det finns många som kritiserar att den används på det sätt som har gjorts i Jönköping.

stod-011

 

Att socialtjänsten i vårt land har så mycket makt som den har är riktigt läskigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *