Tidning förmildrar arabiskt gängs sextrakasserier

Förutom att mörka uppgiften om att gänget som har sexualtrakasserat flickor och kvinnor vid Nässjö Station är av arabiskt ursprung så går tidningen HöglandsNytt in och förmildrar deras vidriga beteende ännu mer genom att beskriva gänget som “killar” i en artikel som berättar om när de ofredade två 13-åriga flickor och som “unga män” och “män i en annan artikel om när de gav sig på en vuxen kvinna.

Text: Tobias Lindberg 2016-08-01

rosa-vidarsdottir-sexuellt-ofredad-nassjo-001-fb-anpassadVarför framställer tidningen HöglandsNytt egentligen gärningsmännen på ett sätt i en situation och på ett annat sätt i en annan situation? Är detta något tidningen gör medvetet eller omedvetet?

Här kan ni se att HöglandsNytt kallar gärningsmännen “killar” genomgående i hela artikeln om de 13-åriga flickorna som blev sexuellt trakasserade och tafsade på i onsdags eftermiddag:

http://www.hoglandsnytt.se/eksjoflickor-sextrakasserade-av-ungdomsgang-pa-nassjo-c/

Och här kallar tidningen dem “unga män” och “män” i artikeln om Rosa Vidarsdottir som blev sexuellt trakasserad vid lunchtid i fredags:

http://www.hoglandsnytt.se/ganget-slog-till-nytt-sexovergrepp-pa-nassjo-c/

stod-011

rosa-vidarsdottir-sexuellt-ofredad-nassjo-001-storLäser man Rosa Vidarsdottirs egen berättelse om händelsen här bredvid så ser man att hon nämner att polisen känner till det här gänget och att de hade uppgivit att det var samma gäng som gav sig på de 13-åriga flickorna. Klicka på bilden för att göra den större.

Vad vill HöglandsNytt med detta egentligen?

Känns det kanske för grovt när ett gäng vuxna araber kommer med olämpliga förslag till och tafsar 13-åriga flickor på ställen som är mycket värre än att bli tagen på rumpan, så att tidningen känner att de måste få det till att de som gör detta mot flickor också är barn?

Avslutningsvis kan det vara värt att observera det faktum att tidningen HöglandsNytt i sina artiklar på politiskt korrekt manér helt utelämnar alla detaljer om att gärningsmännen är araber, detta så att så många som möjligt ska kunna fortsätta att tro att det är vanliga svenska män och pojkar som gör detta och att den stora ökningen vi ser nu av sexuella trakasserier, sexuella övergrepp, våldtäkter och gruppvåldtäkter bara beror på värmen.

sexuella-trakasserier-13-ariga-flickor-nassjo-rosa-vidarsdottir-001Jämför HöglandsNytts artiklar med vad den ena 13-åriga flickans mamma och Rosa Vidarsdottir själva berättar.

Här bredvid ser ni mammans berättelse. Klicka på bilden så blir den större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *