Nyhetstips och kommentarer 2016-04-18

kajsa-ekis-ekman-001Kajsa “Ekis” Ekman kom här om dagen ut med bra kritik mot banksystemet i tidningen ETC.

Evert Larsson​ skriver i en utmärkt text att det är smått otroligt att en erkännande marxist som Kajsa “Ekis” Ekman kommer med en så pass bra bankkritik, men konstaterar att hon inte kom med några egentliga lösningar. I Evert Larssons text tas kritiken ännu längre och verkliga lösningar läggs fram.

http://klyvnadenstid.se/2016/04/kors-i-taket-marxistisk-bankkritik/

Länk till och citat från ETC-artikeln finns i Evert Larssons text.

—————————————-

Ja, det är verkligen befriande att i varje fall ibland få höra myndighetsfolk våga säga som det är! Här är ett citat från ÖP.

kvinnooverfall-ostersund-utredning-laggs-ner-001“Det var i början på mars, efter en rad anmälda kvinnofridsbrott – däribland ett våldtäktsförsök, som polisen höll en presskonferens där kvinnor rekommenderades att inte röra sig ensamma om natten i Östersund. Polisområdeschefen Stephen Jerand pratade då om en trend och grupperingar som stod bakom överfallen.

Vilka slutsatser drar polisen i dag?

– Vi gör väl den bedömningen att det här är en företeelse som har kommit till Sverige. Det är tråkigt att behöva säga det men där man kanske har en annan kvinnosyn och den är spridd på de som utför det här, säger Michael Lundberg.

Enligt honom är den typen av brott sällan förekommande bland de som bott i Sverige konstant.

– Då är det kanske en ensam gärningsman som man kan identifiera, men här är det kollektivet som kanske har en felaktig uppfattning om hur man kommunicerar med kvinnor framför allt, säger Michael Lundberg.

På frågan om vad det är som gör att polisen drar den slutsatsen är Michael Lundberg inte lika tydlig. Han nämner att signalementen är diffusa och att de med en utomeuropeisk härkomst är väldigt snarlika.

– Nu säger inte jag att det bara är den typen av gärningsmän, säger han.

Men enligt Michael Lundberg så kan signalementen till exempel vara ”mörk” och då är det svårt att definiera några särdrag.

Ska man dra slutsatsen att polisen misstänker att det rör sig om nyanlända?

– Ja, det kanske inte är politiskt korrekt men åt det hållet är det nog, säger Michael Lundberg.”

http://www.op.se/blaljus/brott/utredningarna-om-kvinnooverfallen-laggs-ner-fotokonfrontationerna-gav-inget-resultat

—————————————–

nytt-fynd-vikingar-nordamerika-red-ice-creations-001Intressant! Fynd har nyligen uppdagats som verkar tyda på att vikingarnas aktivitet i Nordamerika kanske var mer omfattande än vad man tidigare har trott.

http://redicecreations.com/article.php?id=35647

————————————————-

stod-000—————————————————

Ytterligare en intressant och läsvärt text av Evert Larsson​!

http://klyvnadenstid.se/2015/05/lognernas-revolution/

————————————————-

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *