Folkets demonstration smutskastas i Nyheter 24

Folkets demonstration smutskastades i onsdags i en debattartikel på Nyheter 24 av den “antirasistiske aktivisten” Josefin Purwin. De som stödjer Folkets demonstration utmålades som rasister. Demonstrationen länkades samman med den påhittade historien om en lynchmobb som kvällen innan det förra demonstrationstillfället enligt Aftonbladet skulle ha attackerat afrikanska gatubarn. De så kallade “antirasisterna” som uppmanades att komma på lördag och protestera mot Folkets demonstration beskrevs som många, många fler än de som stödjer Folkets demonstration, men att döma av omröstningsfrågan i slutet av artikeln hur många som håller med skribenten så verkar inte ens det stämma.

Text: Tobias Lindberg 2016-03-18

folkets-demonstration-motdemonstration-artikel-000I onsdags tillät Nyheter 24 den så kallade “antirasistiske aktivisten” Josefin Purwin smutskasta Folkets demonstration, dels genom att utmåla deltagarna som rasister och dels genom antydningar om att det fanns någon slags samband mellan Folkets demonstration och den av Aftonbladet påhittade historien om att en lynchmobb hade dragit runt och misshandlat migranter och så kallade “afrikanska gatubarn” i centrala Stockholm den 29 januari, kvällen före Folkets demonstrations senaste samling på Norrmalmstorg.

Att deltagarna vid Folkets demonstration skulle vara rasister lade hon inte ens fram några argument för, utan det var bara något hon påstod.

Det där med lynchmobben eller medborgargardet som det också kallades hände nämligen aldrig. Det enda som verkligen hände i centrala Stockholm den där kvällen var att en liten grupp nationalister som delade ut flygblad vid Sergels torg blev bortjagade av ordningsvakter och polis. Det var ett filmklipp som visade detta som Aftonbladet gick ut med som ett bevis för historien om lynchmobben som de hade diktat ihop. Resten är bara spekulationer, rykten, överdrifter och lögner. Det finns inga officiella källor som polisrapporter eller liknande från den kvällen som tyder på att någon lynchmobb eller något medborgargarde hade härjat.

stod-000

Tråkigt nog hängde de flesta svenska och många internationella mainstreammedier på och spred historien vidare. Först efter några dagar började berättelser om att allt var påhittat tränga fram genom mediebruset och en dryg månad efteråt skriver Daily Mail, världens största engelskspråkiga tidning, om att allt troligtvis var påhittat av Aftonbladet. Skadan av Aftonbladets lögn var dock redan gjord. När en historia väl har fått “sjunka in” som en sanning i folks medvetande så är det väldigt svårt att ändra på det ens med korrekt information och nästan omöjligt när svenska mainstreammedier inte ens korrigerar sig när det senare kommer fram att de hade haft fel.

Riktigt lustigt blir det när man i slutet av debattartikeln läser det Josefin Purwin skriver om att de som är emot Folkets demonstration är många gånger fler än de som stödjer den, se det markerade stycket i texten, vilket direkt efter följs av en omröstningsfråga om man håller med skribenten eller inte. Hittills visar det sig att bara 350 håller med henne medan hela 1706 inte håller med.

folkets-demonstration-motdemonstration-artikel-poll-001

Avslutningsvis en kommentar angående att det bredvid artikeltexten i den lilla rutan med information “Om skribenten” står att den “antirasistisk demonstration “Krossa rasismen – inga lynchmobbar på våra gator”” ska hållas på Norrmalmstorg kl. 12:30. Det är alltså på samma plats och bara en halvtimme innan Folkets demonstration börjar. Enligt Therese Larsson, en av arrangörerna för Folkets demonstration har ingen annan grupp än Folkets demonstration fått tillstånd av polisen för att demonstrera på Norrmalmstorg  på lördagen. Visst behöver man inte ha tillstånd av polisen för att demonstrera i Sverige, men det brukar ändå vara god sed och ett tecken på goda avsikter att söka tillstånd. Självklart ska de som vill protestera vara tillåtna att samlas och att demonstrera, men det måste inte ska på Norrmalmstorg bara 50 meter från Folkets demonstrations talare som förra gången.

Det man får hoppas är att polisen till skillnad mot förra gången inte tillåter motdemonstranter att samlas på torget innan Folkets demonstration sätter igång. Om de tillåts att samlas så kommer polisen aldrig att kunna få bort dem och då kommer än en gång en extrem minoritet utan folkligt stöd med sitt hatiska skrikande tillåtas att förstöra en folklig, fredlig, lugn och ordnad politisk tillställning.

Se nu till att dyka upp på Norrmalmstorg imorgon så att vi kan visa dessa så kallade “antirasister”, som alla egentligen vet inte är några verkliga antirasister, vilka som verkligen representerar folket! Själv kommer jag att precis som förra gången få åka 60 mil tur och retur för att kunna vara med och visa mitt missnöje med den politik som landets ledare idag för och jag hoppas att du känner och gör likadant! Låt oss göra imorgon till en bra och minnesvärd dag!

Referenser

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3477510/Migrant-attacks-conspiracy-hide-truth-Europe-s-liberal-country-Sweden-stopped-citizens-discussing-refugee-influx.html

2 tankar kring ”Folkets demonstration smutskastas i Nyheter 24

 1. Jim

  Du gamla du fria du fjällhöga nord … 😉

  ‘Ostersund, Sweden, cancelled its annual “Earth Hour” celebration this year. All the lights in the city are turned off during the one-hour event to symbolize the “green” goal of being 100% fossil fuel free.

  The city cancelled the event this year because it has been inundated with Muslim migrants and has experienced an epidemic of rapes and sexual assaults. Some victims have been as young as 10 years old. As a result, residents of Ostersund are now afraid of the dark.’

  http://www.thegatewaypundit.com/2016/03/swedish-town-cancels-earth-hour-nobody-wants-to-turn-off-light-too-scared-of-violent-migants/

  Helsjukt!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.