Soldiers of Odin på svenska gator

soldiers-of-odin-pa-svenska-gator-001I en utmärkt artikel i Avpixlat berättas det om att gruppen Soldiers of Odin för första gången i lördags började vandra på svenska gator. De första städerna blev Stockholm, Trelleborg och Jönköping.

http://avpixlat.info/2016/03/13/soldiers-of-odin-hardbevakades-av-polisen-nar-de-nattvandrade-i-stockholm/

Vad som är tråkigt är att polisen verkar ha alla resurser i världen för att bevaka och visitera grupper som vill öka tryggheten, samtidigt som de verkar sakna både resurser och vilja att stoppa verklig brottslighet.

stod-000

Som det står i artikeln, grupper som Soldiers of Odin och ibland även rena medborgargarden, uppstår som ett svar på när politiker och polis inte sköter sin uppgift. Om de hade gjort ett bättre jobb så skulle inte folk känna sig manade att gå med i Soldiers of Odin. De som tycker att Soldiers of Odin är ett problem borde sålunda fokusera på att lösa migrationskrisen och dess negativa effekter, så skulle de inte ens behöva tänka på en grupp som Soldiers of Odin.

Själv tycker jag att det är bra att det i alla fall finns några medborgare som inser att de själva måste börja engagera sig och välkomnar sålunda grupper av laglydiga vuxna som frivilligt väljer att vandra på gatorna så att vi alla kan känna oss tryggare.

6 tankar kring ”Soldiers of Odin på svenska gator

 1. Stefan E

  Ojdå. Tobias. Vad rasistiskt ditt skrivande har blivit. Eller typ, “ras-betonat”. Saga, och Sons of Odin? Red Ice, och Avpixlat? Vad fan har hänt med dig? Var du alltid sån här?

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Jag ser att du använder dig av de klassiska kontrollorden Stefan, men gör det du, det är inte så många som går på detta längre. De flesta vet att det du säger inte stämmer.

   Vad gäller att jag har börjat skriva mer om problemen med den förda invandringspolitiken, det du ser som om att jag har blivit “rasistiskt”, så är det helt klart så att det som hände här under andra halvåret 2015, allt med migrationskrisen alltså, snabbt gjorde mig mer medveten om problemen som finns.

   Svara
 2. Stefan E

  Problem med invandringspolitiken. Jovisst.

  Det är liksom inte den biten som är rasistisk. (Även om man gärna svärtar ner folk med det ordet i vissa läger när man ens pratar om migrationskrisen.)

  Saga, är rasistisk. Låtar om “den vita rasens hjältar”, och “rasens undergång”. Det är VitMakt-musik, hur man än vänder och vrider på det. Red Ice är ganska fokuserad i ras-prat. Avpixlat är typ kvasi-rasistiskt, alla artiklar är oftast ganska noga med att nämna människors “härkomst”. Jag tror säkert att Soldiers of Odin har väääääldigt många brunhyade, fast kulturellt integrerade svenska merborgare,

  Jag pratar liksom om hela världssynen att se saker och ting i raser.

  Jag pratar inte om det politiskt korrekta fåneriet att likställa kritik av invandringspolitik, eller kritik av Islamism-vurmeri, för rasism.

  Det jag alltid respekterat hos dig är din misstänksamhet mot kontrollstaten. Och medan vårdslös migrationspolitik, och till och med en viss ideologiskt blindhet för de stabiliserande aspekterna av “etnisk homogenitet”, kan bidra med socialt kaos och rädsla; så hade jag mycket hellre förmodat att du hade varit mer inne på att flagga för hur främlingsrädsla för “de andra”, och syndabocksmentalitet är klassiska maktelit-strategier för att få oss att vara duktiga lydande får; strategier som har använts i århundraden.
  Allt det där är extra potent när makteliter dessutom drar nytta av terrordåd för ökad kontroll, ökad rädsla, ökad misstänksamhet mot oönskade migranter (som inte har någon särskilt makt eller inflytande).

  Ja. Alla de sakerna du oroar dig för, som anbringat framtoningen i ditt skrivande, är riktiga problematiska sakfrågor. Men, det är exakt där som etablissemanget vill vi ska titta.

  Utnyttjandet av BÅDE rädslan för de främmande, och rädslan för att bli brännmärkt som rasist är kontrollstatsfasoner. DU fick mig att åtminstone ha uppe ögonen för sånt.

  Fundera på det.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Stefan: Saken är att etablissemanget använder sig av denna till stora delar skapade migrationskris för att splittra folket, för att skapa rädsla och för att på så sätt kunna styra massorna bättre. Detta helt så som du nu beskriver det. Detta kritiserar jag ofta och har gjort så under många många år. Det jag har börjat inse mer nu på senare tid som jag inte har insett tidigare och jag gissar att det är det du vänder dig emot, är att det faktiskt finns en tydlig agenda att göra Europa och Västvärlden mer heterogent genom migration, att med flit få bort den europeiska homogeniteten och det tycker jag är fel.

   Framför allt är det fel för att detta görs för att bättre kunna styra över de som bor i Västvärlden, men också för att olika folkgrupper i olika delar av världen faktiskt är olika.

   Människor från olika delar av världen, som är födda i olika kulturer, är inte exakt lika varandra. Du kan inte blanda befolkningar hur som helst och tro att det blir bra. Gör man så så skapar det oro och motsättningar. Det betyder inte att någon grupp, någon “ras” om man nu vill benämna det så, är mer värd en någon annan, utan de är bara olika.

   Om du vill kalla det “rasistiskt” så gör det. Saken med ordet “rasism” är att folk tolkar in saker som idéer om överhöghet och annat sådant och det är ju först med sådant som “rasism” blir något dåligt. Att bara erkänna att olika folkgrupper är olika både fysiologiskt, psykologiskt och kulturellt, självklart generella skillnader då som syns på populationsnivå, inte på individnivå, är enligt mig inget dåligt. Jag tycker att all mångfald, oavsett om det gäller djur eller människor, är viktig och skall bevaras och mångfald bevaras inte genom att på ett planerat sätt blanda bort arternas och rasernas unika egenheter.

   Att jag sedan försöker att lyfta fram de positiva sakerna med oss européer och oss svenskar och vår kultur och historia är för att motverka den kraftfulla attack vi är under av globalisterna som gör allt de kan för att få oss att tro att vi är värdelösa, att vi har orsakat allt som är dåligt i världen och att världen skulle bli bättre om vi bara dog ut. Det betyder inte att jag tycker att vi är bättre än andra folkgrupper i andra delar av världen eller att jag tycker att vi har rätt att styra och ställa över dem och deras angelägenheter, utan jag vill bara motverka globalisternas smutskastning av oss.

   Fundera på det. 😉

   Svara
 3. Stefan E

  Typ, från Oxford Dictionary:

  Definition of racism in English:

  racism
  Pronunciation: /ˈreɪsɪz(ə)m/
  NOUN

  [MASS NOUN]
  1Prejudice, discrimination, or antagonism directed against someone of a different race based on the belief that one’s own race is superior:
  a programme to combat racism
  More example sentences Synonyms
  1.1The belief that all members of each race possess characteristics, abilities, or qualities specific to that race, especially so as to distinguish it as inferior or superior to another race or races:
  theories of racism

  Vad du håller på med är i princip en “ras-romantisk separatism”. Hur du än vänder och vrider på det, så är det “rasism”, det rör sig om.

  Du kanske inte håller på med korsbrännande rashat; men de där idéerna är väldigt rotade i “rasbaserad misstänksamhet”.

  Det är också alltid lustigt hur vita ras-separatister (med eller utan hat), alltid tycks få för sig att de kan tala om för alla andra som också har någorlunda vit hud vad de ska vara, hur de ska vara, vad som den vita rasen “är”.
  Man typ samlar ihop en ganska idealiserad och romantisk bild av något slags “vit historia”, som man antingen är “stolt över”, eller inte.
  Det är lite grann som ditt tänk runt hur män och kvinnor “ska” vara, att de har nåt slags speciell skyldighet till en smal idé om ett folk som på något sätt ÄR sin kultur, och att vissa valda traditioner bestämmer hur detta ska se ut.

  Det tänket kallas för övrigt för “essentialism”, att folk, raser, kön, etc. har på något sätt ett “essentiell” att vara på, som de ska vara på för att frodas. Det är en hyfsat pseudo-vetenskaplig tanke.

  Exakt vad har du tänkt är en vettig åtgärd för att få till saker så som du anser är “rätt”? Vad är det egentligen du förespråkar? Hur är det tänkt att man ska komma dit du vill?

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Stefan: Igen, beroende på vad man menar med rasism så kan man säkert få det till att jag är rasist. Enligt Aftonbladet är jag helt klart rasist. Saken är att jag faktiskt inte bryr mig om vad andra tycker om detta. Jag vet att jag själv inte är rasist i den bemärkelsen att jag tycker att vissa folkgrupper – eller raser om man så vill – är bättre än någon annan, utan jag tycker bara att vi är olika. Olika, men lika värdefulla. På samma sätt som män och kvinnor. Olika men lika värdefulla. Lika viktiga. Självklart är även detta generellt, inte på individnivå.

   Du får kalla mig vad du vill, Stefan.

   Ras-seperatist och ras-seperatist, jag gillar inte agendan för dagen där en konstgjord skapad migration och multikulturalism påtvingas västvärlden. En mindre naturlig migration/invandring har alltid funnits till och mellan alla delar av världen. Det är inget jag är emot. Det som pågår idag finns det dock ingenting naturligt med.

   Sedan så säger inte jag till någon hur de ska vara. Du får vara som du vill. Jag skriver bara vad jag tycker är viktigt och vad jag tänker. De som vill lyssna på det får göra det, de som inte vill lyssna behöver inte. Du vet, det är inte jag eller sådant som jag står för som tvingas på barn genom skolplikten, utan det är ju sådant som du står på som människor inte kan undvika även fast de vill det. Så försök inte att framställa det som att jag är den dålige som dikterar för andra hur de ska vara. Jag är ju emot skolplikt och läroplaner vet du.

   Jo, sedan gällande detta du sa om sångaren Saga och om tidningen Avpixlat lite tidigare där. Jag tycker den sången av Saga som jag skrev om i ett inlägg här för ett tag sedan och den artikeln av Avpixlat som jag länkade till nyligen var en bra sång och en bra artikel, att jag skrev om och länkade till dem betyder inte att jag gillar allt med Saga respektive Avpixlat. Jag länkar till Aftonbladet och DN ibland, men det innebär inte att jag gillar allt med dem eller står bakom allt som de gör. Om så skulle vara fallet så skulle jag skriva att jag gillar allt med dem eller står bakom allt som de gör.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *