Nyhetstips och kommentarer 2015-12-28

informationskriget-nyhetstips-och-kommentarer-001Jag nämnde igår att det hade varit upplopp i Navestad under lördagskvällen, ett så kallat utanförskapsområde i Norrköping, där stenkastning och andra attacker mot polisen förekom från både ungdomar och vuxna, vilket ledde till att många polispatruller fick åka dit. Nästan exakt samma sak utspelade sig i Araby samma kväll, ett utanförskapsområde i Växjö.

http://www.expressen.se/kvallsposten/upploppsliknande-scener-i-vaxjo/

———————————————

Kostnaderna för alla bråk och oroligheter på asylboendena är enorma!

Polis och räddningstjänst från Kiruna fick upprepade gånger rycka ut de 13 milen till asylboendet på Hotell Riksgränsen på julafton, juldagen och annandagen för att upprepade bråk utbröt, varav det största lär ha involverat 100 personer.

Uppe på kostnaderna för polis och räddningstjänst som bara dessa bråk på asylboendet på Hotell Riksgränsen genererade under dessa tre dagar så tillkommer såklart kostnader för sjukhusvård, förstärkt bevakning av ordningsvakter, förflyttning av de stökigaste till nya asylboenden och säkert en hel del annat.

Vidare tillkommer den olägenhet detta orsakar lokalsamhället i form av ökad oro, att resurser som kunde ha använts till annat nu blir upplåsta på att ta hand om problem som asylinvandringen orsakar och annat sådant.

http://www.kuriren.nu/nyheter/kiruna/stokigt-i-riksgransen-8652083.aspx

———————————-

stod-002

En sjuårig flicka dog inne på toaletten efter att ha blivit knivskuren i halsen. Händelsen är ett tragiskt bevis på hur förödande det kan vara att tillåta labila människor in i våra samhällen och hem.

En familj hade tagit en asylsökande som inneboende, en person från ett krigshärjat land som de inte visste något om hade de släppt in i sitt hem. Den asylsökande mannen hade uppvisat upprepade tecken på att lida av hallucinationer och förföljelsemani, men tilläts ändå vara nära barnen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21991198.ab

Svenska politikers och myndigheters enda ansvar är mot sina medborgare, att hjälpa människor i andra delar av världen är bra och ska göras, men görs bäst och mest effektivt genom att hjälpa på plats. För samma kostnader som vi hjälper 10.000 asylflyktingar kan vi enligt Tino Sanandaji hjälpa en miljon människor i de säkra delarna av Syrien.

http://www.nrk.no/norge/beregninger_-syria-flyktninger-koster-20-milliarder-kroner-over-ti-ar-1.12379363

När vi hjälper den ungefärliga miljon människor som på egen hand har lyckats ta sig till västvärlden genom att ge dem asyl så gör det att resurserna inte räcker för att ta hand om de ungefär 60–70 miljoner flyktingar som lever runt om i världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *