ISIS utfärdade fatwa som tydliggör vem som får våldtas och när och hur det får ske

I fatwan som utfärdades av ISIS regleras vilka som får våldtas och under vilka omständigheter de får våldtas. Exempelvis får en muslim som har två slavar som är mor och dotter våldta modern eller dottern, inte båda. Reuters rapporterar visserligen om detta hemska, men lägger mycket energi på att försäkra att ISIS tolkar islam fel och att islam inte tillåter slaveri och våldtäkt. Sanningen är dock att muslimer enligt de texter som reglerar islam, koranen och de viktigaste haditherna, är fullt tillåtna att hålla slavar och våldta dem om de så vill.

Text: Tobias Lindberg 2015-12-30

valdtakt-fatwa-isis-001IS-krigarna bråkade alldeles för mycket om vem som hade rätt att våldta de kvinnliga slavarna och tydligen blev det även problem med när och hur de våldtog dem. Som alla goda teologer som vill ta hand om sin flock och se till att de handlar rätt, så utfärdade ISIS religiösa överhuvuden en fatwa som noggrant beskrev vem som får våldta vem samt när och hur det får ske. ISIS enorma omtanke om de kvinnliga slavarna lyser tydligt igenom i humanitära formuleringar som dristigt slår fast att om man har en två kvinnliga slavar som är t.ex en mor och hennes 12-årig dotter så får man inte hålla på och våldta båda två som något annat drägg utan istället på ett civiliserat sätt välja en av dem att våldta.

http://www.reuters.com/article/usa-islamic-state-sexslaves-idUSKBN0UC0DZ20151229

Här kan ni läsa fatwan översatt till engelska:

http://graphics.thomsonreuters.com/doc/slaves_fatwa.pdf

När man läser saker som dessa så är de så bisarra att det är svårt att formulera vad man verkligen känner efter som man blir så himla upprörd och då är mörk ironi en sätt att lyckas skriva vad man vill utan att allt fylls med svordomar. Det som står i fatwan beskriver dock bra hur det i så många sammanhang har framkommit att IS tänker och tycker. Så enormt sjuka är de verkligen.

stod-002

I övrigt så står det en hel del saker Reuters-artikeln som helt enkelt inte stämmer. Bland annat så står det att ISIS tolkar islam fel och som stöd för detta citeras en egyptisk professor i islamisk teologi som hävdar att slaveri är förbjudet enligt islam och att islam efter att religionen grundades gradvis försökte avskaffa det slaveri och de våldtäkter på slavar som utfördes av de andra religionerna. Saken är att detta som Reuters skriver inte alls stämmer. Sanningen är att ISIS inte alls har tolkat islam fel. Att det är tillåtet att för muslimer att hålla icke-muslimer som slavar och våldta dem står tydligt i de viktigaste texterna, koranen och haditherna, som styr alla de olika varianterna av islam som existerar idag. Nog är det så att de flesta muslimer av idag är mot slaveri och våldtäkter, men att framställa det som denna egyptiske professor gjorde, att islam är mot slaveri, är inte sant. Islam är inte enhetligt så att det går att säga på det sättet. Olika delar av islam lägger större tyngd vid olika hadither och beroende på detta så kan synen på vad som är rätt och fel skifta stort mellan olika grupper inom islam. Faktum är att islams texter tillåter slaveri, men de allra flesta muslimer bortser bara helt godtyckligt från dessa delar av islams texter. Saken med ISIS, som är salafister, är att de försöker följa koranen och haditherna exakt som det står i skrifterna.

Att Reuters framställer det på detta sätt gör det väldigt tydligt att de arbetar hårt med att skydda islam genom att framställa denna religion som mycket bättre än den är. Sanningen är att texterna som styr islam bygger på är hemska, vilket alla som faktiskt sätter sig och läser koranen och haditherna inser. Att texterna som styr islam är hemska betyder dock inte att alla muslimer är hemska.

Att det enligt islams texter är fullt tillåtet för muslimer att ha icke-muslimska slavar och att våldta dessa beskrivs noggrant på många olika sidor på nätet. Här är en sida med både text och filmklipp som beskriver detta för den som vill läsa mer:

http://www.answeringmuslims.com/2014/02/does-islam-allow-muslims-to-rape-female.html

2 tankar kring ”ISIS utfärdade fatwa som tydliggör vem som får våldtas och när och hur det får ske

 1. Kjell Holmsten

  Anser du att engelskan är pålitilig? Jag har arabiska vänner som säger att detta inte stämmer med Islam. Sen vad några gurkislamister säger är ju struntprat. Synd att du sprider dynga och rasism. Nu vet jag det.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Kjell: Vilken engelska är det du menar inte stämmer? Om det är den engelska versionen av koranen och haditherna du menar så finns det många olika översättningar av dem och alla säger de ungefär samma sak. Av de som har översatt så finns flera som är araber och muslimer. De översatta delarna som jag har länkat till används av muslimer på sidor som är för islam och uppenbarligen tycker inte ens dem att det som står där är fel.

   Om du ska fortsätta att anklaga mig för saker får du nog komma med något som stödjer det du säger, men jag gissar att du bara ville skriva “rasist” eftersom det ordet på något magiskt sätt för er som använder sig av det får er att tro att ni inte längre behöver argumentera och bevisa saker, det liksom bara räcker för er att ni skriver det eller säger det för att ni ska tycka att ni har vunnit.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *