Nyhetstips och kommentarer 2015-12-09

informationskriget-nyhetstips-och-kommentarer-001Det är bra att så många har skrivit på i stöd för Vidarkliniken!

Så länge sjukvården huvudsakligen ska finansieras via skatten så måste människor självklart kunna välja själva vilken typ av vård de vill ha, speciellt när det som här i detta fall gäller sådan vård som är erkänd över i stort sett hela Europa och nästan bara är ifrågasatt här i Sverige.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sodertalje/massiva-protester-till-stod-for-vidarkliniken

Hans Rosling säger i en intervju med Svenska Dagbladet att det är upp till 50 gånger billigare att hjälpa flyktingar på plats jämfört med att hjälpa dem genom att ge dem asyl i Sverige. För 10–15 kronor per dag kan man hjälpa en flykting i flyktingläger i exempelvis något av Syriens grannländer, jämfört med 500 kronor per dag här i Sverige.

Asylmottagandet som Sverige bekostar i år kommer att kosta dubbelt så mycket som det hade kostat att hjälpa alla världens flyktingar på plats i säkra flyktingläger via UNHCR. Det som nu händer är att stora pengar används för asylmottagande av en liten minoritet av flyktingar och personer som påstår sig vara flyktingar samtidigt som den stora majoriteten av alla flyktingar i världen blir utan eller får för lite hjälp.

http://www.friatider.se/rosling-50-g-nger-billigare-att-hj-lpa-p-plats

http://www.svd.se/man-hade-kunnat-salja-asylratten-for-20-000-spann/om/svenskt-flyktingmottagande

—————————————————

stod-002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *