“I’m gonna fuck you little swedish girl”

Han tryckte ner henne i gräset och sa “I’m gonna fuck you little swedish girl”. Sedan började han våldta henne. Ännu en man dök upp och höll fast hennes armar. Våldtäkten var hårdhänt och när han var klar spottade han henne föraktfullt i ansiktet. Svenska myndigheters främsta uppgift borde vara sina medborgares säkerhet, men istället för att utvisa våldtäktsmannen efter att han har avtjänat sitt straff, så att han inte kan utgöra någon fara för kvinnor i Sverige, så visar sig tingsrätten vara så oroade för hur våldtäktsmannen ska kunna klara sig i det våldsamma Syrien att de bestämmer att han ska få vara kvar i Sverige trots att han utgör en allvarlig risk för kvinnor som lever här. Senare skärpte Hovrätten straffet en aning och dömde faktiskt även den syriske våldtäktsmannen till utvisning, men tyvärr resonerar de flesta domstolar fortfarande som tingsrätten gjorde i detta fall, vilket gör att gärningsmännens säkerhet prioriteras högre än svenska kvinnors om de kommer från länder som Syrien, Eritrea och Somalia där det är pågående krig eller konflikter.

Text: Tobias Lindberg 2015-12-03. Uppdatering 2016-07-10.

valdtakt-001-fb-anpassadKvinnan hade bara några minuter innan denna brutala våldtäkt inleddes redan blivit våldtagen av en helt annan man och när hon förvirrad skulle ta sig ifrån platsen kom dessa två män och våldtog henne igen. Hon var kraftigt berusad på väg hem från krogen och befann sig intill ett asylboende i Strängnäs när det i normala fall så osannolika skeendet, att inom loppet av bara några minuter bli utsätta för två av varandra helt oberoende våldtäkter, inträffade.

Polisens utredning hittade spermierester från tre män på kvinnan som inte hade kunnat beskriva hur våldtäktsmännen såg ut. En annan kvinnas anmälan om ofredande på samma krog som den våldtagna kvinnan hade varit fick polisen att misstänka att våldtäktsmännen kanske bodde på asylboendet. När de två våldtäktsmännen hade gripits kunde inte utredningen visa att de hade något med varandra att göra annat än att de både bodde på asylboendet. Den tredje mannen som hade hållit i kvinnan och uppenbarligen onanerat och fått utlösning på henna hittades aldrig.

Den algeriske mannen som först våldtog kvinnan dömdes till 2 år och 6 månaders fängelse som följs av utvisning från Sverige under 10 år.

Den syriske mannen som begick den andra våldtäkten dömdes till 4 års fängelse, eftersom de var två män som hjälptes åt och för att våldtäkten var mer våldsam än den första, men ska inte bli utvisad bär han har avtjänat sitt straff eftersom tingsrätten bedömer att situationen med generellt våld i Syrien är för allvarlig.

Man kan såklart ha synpunkter på att våldtäkter generellt bestraffas alldeles för milt här i Sverige, så även i detta fall, men det som är riktigt fel och upprörande i det här fallet är att tingsrätten väljer att inte utvisa den syriske mannen efter att han har avtjänat sitt straff. Våra myndigheters ansvar borde främst vara att skydda svenska medborgare, inte låta andra länders medborgares intressen gå före svenska medborgares intressen. Då den syriske mannen släpps fri efter 4 års fängelse kommer han återigen kunna röra sig fritt i Sverige och därmed utgöra en stor risk för kvinnor i Sverige.

stod-011

När en svensk medborgare begår en våldtäkt eller andra grova brott så kan vi såklart inte utvisa denne eftersom svenska medborgare är vårt ansvar. Det vore fel om vi skickade iväg våra problem till andra delar av världen. I de fall när människor som inte är svenska medborgare begår våldtäkter och och andra grova brott så har vi däremot inget ansvar för dessa och borde sålunda tänka på alla svenska medborgares intressen och därför utvisa dem oavsett hur förhållandena i deras hemland är. Att de sedan utgör en fara för sitt eget lands medborgare är deras problem, inte vårt. Svenska myndigheters, svenska åklagares och svenskt rättsväsendes främsta uppgift är att skydda oss som bor i Sverige, inte hela världen. De utländska medborgare som begår en våldtäkt eller andra grova brott är fullt ansvariga för sina egna handlingar och förtjänar inget medlidande eller skydd från oss. Om förhållandena i deras hemländer är dåliga så är det något de borde ha tänkt på det innan de bestämde sig för att begå brottet.

Som minst borde vi ha en ordning där alla utlänningar som begår grova brott och saknar svenskt medborgarskap borde utvisas ur att-gora-001Sverige oavsett om detta kan vara farligt för dem. Vidare borde sådana utvisningar inte vara tidsbegränsade som fallet är idag, utan på livstid. Ännu bättre vore om det också fanns en regel som gjorde att man kunde frånta medborgarskapet från människor som har anlänt till Sverige om de döms för allvarligare vålds- och sexualbrott. Allra bäst vore dock om i princip all asylinvandringen stoppades och repatriering av de flesta som har invandrat till Sverige påbörjades enligt vad som beskrivs i texten “Vad som måste göras“.

[Uppdatering 2016-02-12] Mannen som påstod att han var syrier fick skärpt straff i hovrätten till fem års fängelse och han ska även utvisas. [Slut på uppdatering]

[Uppdatering 2016-07-10] Läs även texten “Svea hovrätt dömer brutal syrisk våldtäktsman till utvisning” för en förklaring varför Svea Hovrätt dömde mannen till utvisning trots att syriska gärningsmän normalt sett inte brukar dömas till utvisning. [Slut på uppdatering]

Källa för denna text

Domen från Eskilstuna tingsrätt. Mål nr. B 2084-15.

Gällande skärpningen av straffet för syriern i hovrätten:

http://www.friatider.se/b-da-utvisas-f-r-dubbelv-ldt-kt

http://www.informationskriget.se/2016/02/17/svea-hovratt-domer-brutal-syrisk-valdtaktsman-till-utvisning/

Andra medier om samma händelse

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sormland/fangelse-for-valdtakterna-i-strangnas

http://www.friatider.se/im-gonna-fuck-you-little-swedish-girl-sen-gick-asyls-karen-till-attack

3 tankar kring ”“I’m gonna fuck you little swedish girl”

  1. Lars svensson

    Helt rätt ! Det får inte vara så här. Det är resultatet av att dessa människors skeva respekt mot våra kvinnor.

    Svara
  2. Tess Ängsklöver

    Förstår inte varför de ska va så svårt att hitta den tredje mannen ! DNA finns o de som bor på Asylboendet bor väl kvar ? ! Har hört talas om nått som förr hette att Förhöra de inblandade ! Kan inte den som fick hjälp att hålla tjejen tala om vem det va som höll henne ? ! Döva o Stumma e ju de som bor på Asylboendet inte ! ! ! Skaffa Tolk om ni inte förstår vad dom säger ! Sätt dit dom som gjort detta, och ut med dom samma väg som dom kom hit ! Inte rasist men gillar inte Våldtäktsmän ! ! !

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *