F.d. chef för USA:s militära underrättelsetjänst: Vita huset tog medvetet beslut att stödja al-Qaida

F.d. chef för USA:s underrättelsetjänst intygar under en intervju på Al Jazeera att USA:s ledning “medvetet beslutade” att fortsätta med sin linje att stödja oppositionen till Bashar al-Assad och Syriens regering trots att de visste att den främst bestod av olika al-Qaida-anknutna grupper.

Text: Tobias Lindberg 2015-11-25

syrien-michael-flynn-isis-001Detta intygades av den pensionerade Lieutenant General Michael Flynn, f.d. chef för the Defense Intelligence Agency (DIA) under en internationell TV-intervju på Al Jazeera.

USA:s ledning visste alltså att det främst var olika a-Qaida-anknutna grupper de stödde, däribland salafisterna, vilka är samma sak som de wahhabister ur vilket ISIS uppstod. De visste att ett stöd av dessa hotade att skapa ett salafistiskt furstendöme, vilket är samma sak som det islamistiska kalifat som ISIS nu säger att de vill skapa i Irak och Levanten.

Här förklarar RT förklarar allt detta i en artikel.

“Levanten” avses i detta sammanhang det historiska Stor-Syrien som omfattade det nuvarande Syrien, Libanon, Jordanien och Palestina/Israel.

Ibland hör man benämningen ISIL istället för ISIS. ISIL står för “Islamiska Staten i Irak och Levanten”.

Ett hemligt amerikanska underrättelsedokument från 2012 som offentliggjordes av den amerikanska organisationen Judical Watch visar att västvärldens ledare stödde den så kallade arabiska våren trots att det var känt för dem att denna rörelse till största delen leddes av al-Qaida och grupper som stod dem nära, ur vilka senare vad som kom att bli ISIS växte fram och att resultatet om regeringssidan och Bashar al-Assad försvagades eller besegrades skulle bli att al-Qaida blev starkare eller tog över.

stod-donera-swish-012

Högt upp på sidan 3 i det offentliggjorda dokumentet kan man läsa att motståndet i Syrien på den tiden framförallt bestod av Salafisterna, Muslimska brödraskapet och al-Qaida i Irak. Al-Qaida i Irak är samma som Nusrafronten. Salafisterna är samma som wahhabisterna och ur dem uppstod ISIS.

I nedre delen av sidan 5 under punkt 8c kan man läsa att underrättelsetjänsten ansåg att om situationen urartade så fanns risken att ett salafistiskt furstendöme skulle uppstå i östra Syrien och att det var något som de makter som stödde de al-Qaida-anknutna rebellgrupperna ville för att kunna isolera Syriens regering.

Källor för denna text

Här är intervjun på Al Jazeera:

https://youtu.be/ccdeANvo2bg

Här är en artikel på RT om detta:

https://www.rt.com/usa/312050-dia-flynn-islamic-state/
Det hemliga underrättelsedokumentet ser ni här:

http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2015/05/Pg.-291-Pgs.-287-293-JW-v-DOD-and-State-14-812-DOD-Release-2015-04-10-final-version11.pdf?V=1

Här ligger det hemliga underrättelsedokumentet:

http://www.judicialwatch.org/document-archive/pgs-287-293-291-jw-v-dod-and-state-14-812-2/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *