Bevis att USA:s ledning ville att ISIS skulle uppstå i Syrien

Hemliga amerikanska underrättelsedokument från 2012 visar att västvärldens ledare stödde den så kallade arabiska våren, trots att de visste att denna rörelse till största delen leddes av al-Qaida och grupper som stod dem nära, ur vilka senare vad som kom att bli ISIS växte fram. Inte ens kunskapen om att en försvagning eller ett besegrande av regeringssidan och Bashar al-Assad skulle leda till att al-Qaida blev starkare eller tog över fick dessa globalister att tveka.

Text: Tobias Lindberg 2015-11-25

syrien-ben-swann-isis-002-fb-anpassadHär nedanför ser ni ett filmklipp där journalisten Ben Swann på CBS berättar om de hemliga amerikanska underrättelsedokumenten som offentliggjordes av den amerikanska organisationen Judical Watch.

Högt upp på sidan 3 i det offentliggjorda dokumentet kan man läsa att motståndet i Syrien framförallt bestod av Salafisterna, Muslimska brödraskapet och al-Qaida i Irak. Al-Qaida i Irak är samma som Nusrafronten. Salafisterna är samma som wahhabisterna och ur dem uppstod ISIS.

I nedre delen av sidan 5 under punkt 8c kan man läsa att underrättelsetjänsten på den tiden ansåg att om situationen urartar i Syrien så kan ett salafistiskt furstendöme uppstå i östra Syrien, vilket är samma sak som det islamistiska kalifat som ISIS talar om att de vill skapa idag i Irak och Levanten och att det var det som de makter som stödde de al-Qaida-anknutna rebellgrupperna ville för att kunna isolera Syriens regering.

stod-donera-swish-012

“Levanten” avses i detta sammanhang det historiska Stor-Syrien som omfattade det nuvarande Syrien, Libanon, Jordanien och Palestina/Israel.

Ibland hör man benämningen ISIL istället för ISIS. ISIL står för “Islamiska Staten i Irak och Levanten”.

Källor för denna text

Filmklippet med Ben Swann från CBS:

https://youtu.be/Z1aDciHCejA

Det hemliga dokumentet ser ni här:

http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2015/05/Pg.-291-Pgs.-287-293-JW-v-DOD-and-State-14-812-DOD-Release-2015-04-10-final-version11.pdf?V=1

Här ligger dokumentet:

http://www.judicialwatch.org/document-archive/pgs-287-293-291-jw-v-dod-and-state-14-812-2/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *