Tips och kommentarer 2015-10-16

informationskriget-nyhetstips-och-kommentarer-001Två unga män i 20-årsåldern blev i förrgår skjutna av en 67-årig man efter att de hade dykt upp beväpnade med tillhyggen till den äldre mannens gård på en ort utanför Helsingborg. Allt hade föregåtts av en längre tids konflikt mellan parterna.

Det är alltid väldigt tråkigt när sådant som detta sker, men faktum verkar vara att de båda unga männen som blev skjutna upprepat har trakasserat den äldre mannen och i det ingår misshandel, en av de unga männen hade besöksförbud och de kom till slut beväpnade med tillhyggen till mannens gård. De unga männen blev alltså inte bara oskyldigt skjutna hur som helst, utan de sökte aktivt upp problemen och var sålunda själva starkt bidragande till det som skedde.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article21588207.ab

Visst kan man alltid resonera runt om det den äldre mannen gjorde var rätt eller inte? Troligtvis var det inte det, troligtvis borde han ha handlat annorlunda, men saken är att människor i stressade och påfrestande situationer, när de är rädda, handlar inte alltid genomtänkt och rationellt.

Visst kunde han kanske ha stängt in sig och ringt till polis? Kanske ringde han polisen, men beslutade ändå att agera till slut? Visst kunde han kanske ha skjutit varningsskott innan? Kanske sköt han varningsskott, men att de unga männen ändå inte slutade? Visst kanske han hade kunnat skadeskjuta de båda männen?

Det är alltid lätt att resonera om saker i efterhand, men svårt att säkert säga hur man själv skulle ha agerat när man själv verkligen står i en liknande situation.

Den kommande rättegången kommer att utvisa om det mannen gjorde är att räkna som självförsvar eller om han med sitt handlande gick längre än vad som kan anses rättfärdigat för situationen.

En fråga man kan ställa sig är om polisen och samhället egentligen gjorde allt de kunde göra för att lösa denna konflikt innan den tilläts gå så långt som den gjorde? Bara ett besöksförbud? Det låter på det man läser om historien som om de två unga männen var två riktiga rötägg som hade behandlats alldeles för snällt trots allt skit de tidigare hade ställt till med, kanske borde de ha suttit i fängelse mycket tidigare och om de hade gjort det så kanske de hade levt idag!?

—————————

Bra skrivet om det faktum att de ryska attackerna på ISIS på bara någon veckas tid har orsakat terrororganisationen ofantligt stor skada och att detta också pekar på att USA och dess allierade troligtvis inte alls har bekämpat ISIS under de år de har sagt sig göra det, utan att de i själva verket har stött och skyddat terrororganisationen.

https://parnassen.wordpress.com/2015/10/13/totalt-kaos-inom-is-efter-en-vecka-med-ryska-bomber-vilket-praktfiasko-for-cia/

—————————

Här är en glädjande nyhet! Förundersökningen mot Ion Silver AB läggs ner. Detta är en stor seger för allas frihet att själva välja hur de vill vårda och behandla sig själva. Vi behöver inte någon stat som ska säga vad som är bäst för oss själva.

Här är ett utdrag från Ion Silver AB:s pressmedelande:

Kammaråklagaren lägger ner förundersökningen mot Ion Silver AB eftersom inget brott har begåtts

Helsingborgs Dagblad och Sydsvenska Dagbladet har jobbat stenhårt på att försöka få människor att tro att det skulle kunna vara brottsligt för privatpersoner att diskutera hälsa och olika medels hälsoeffekter i slutna Facebookgrupper. Tidningarnas artiklar under hösten 2014 och framåt i tiden har till och med skrämt diverse privatpersoner till tystnad.

Nu har kammaråklagare Stefan Waern konstaterat att det inte är brottsligt att föra information, egna erfarenheter och andras erfarenheter vidare i till exempel Facebookgrupper, oavsett vad det handlar om. Kammaråklagare Stefan Waern har lagt ner förundersökningen gentemot Ion Silver AB i Löddeköpinge samtidigt som han konstaterar att inget brott har begåtts.

 —————————————

Helt klart en förbättring av Moderaternas ställning i migrationsfrågan jämfört med tidigare.

http://www.svd.se/m-fler-flyktingar-maste-fa-hjalp-i-naromradet/om/m-stamman-2015

Förslagen om att genast stänga gränserna under en period är bra. Att också införa ett system där huvudregeln är att uppehållstillstånden är tillfälliga och bara går över till permanenta uppehållstillstånd om någon kommer i arbete och kan försörja sig själv.

Som sagt, klart bättre även om det finns mycket ytterligare att önska.

Intressant är också att väldigt mycket av detta kommer nästan direkt från Sverigedemokraternas förslag, sådant som Moderaterna tidigare har sagt var så fel och så rasistiskt.

En annan intressant sak var att jag i morse på SVT:s morgonnyheter såg och hörde en helt annan Stefan Lövén än tidigare, vad gäller migrationskrisen. Det verkar som att verkligheten är på väg ikapp flera av riksdagspartierna nu när det blir allt mer uppenbart att Sverige inte klarar av situationen och då pressen från folkopinionen håller på att växa sig allt för stark. Rädslan att förlora allt till Sverigedemokraterna har uppenbarligen blivit för stor, speciellt efter den presskonferens som Sverigedemokraterna höll igår som troligtvis resonerade i en stor andel av den svenska befolkningen.

Saken är att det som nu sker i Sverige nästan verkar vara som gjort för att Sverigedemokraterna ska komma till makten inom kort. Antingen genom ett nyval eller vid nästa ordinarie riksdagsval. De övriga partierna skulle inte kunna göra någonting som på ett mer effektivt sätt driver folk i famnen på Sverigedemokraterna. Ingenting! Det riktigt sorgliga är dock att Sverigedemokraterna inte egentligen har något annat att erbjuda det svenska folket än vad de andra riksdagspartierna har. Det enda som kommer att bli annorlunda med Sverigedemokraterna i ledningen är attityden och retoriken mot invandrare, allt annat kommer att vara detsamma. Eliten kommer att fortsätta att styra allt med hjälp av sina banker och företag och globaliseringen kommer att fortsätta med målet fäst på en framtida världsregering under FN-regi.

Den situation som råder om några år, den som troligtvis kommer att ha fört Sverigedemokraterna till makten . kommer sedan effektivt se till att vanligt folk kommer att vara förblindande av fördomar och hat mot varandra, splittrade i grupper skapade av den misslyckade integrationen som dagens och de senaste decenniernas invandringspolitik har skapat. Förblindade och upptagna med att bekämpa varandra så kommer folket att vara ett enklare byte för den styrande eliten som alltid ser till att agera effektivt och planerat i parlament, kammare och mötesrum och oavsett hur kaotiskt allt i samhället utanför verkar vara så driver de sin agenda vidare. När vi sover och är upptagna med annat så lever och agerar de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *