Tips och kommentarer 2015-10-13

informationskriget-nyhetstips-och-kommentarer-001Utbildningsminister Gustav Fridolin gör bort sig ordentligt med ett uttalande om att nyanlända tonåringar ska kunna placeras i lågstadieklasser om deras låga utbildningsnivå så kräver.

Per Gudmundson på SvD skriver:

“OM det är så att Fridolin vill sätta nyanlända tonåringar bredvid smågluttarna i skolan är detta det kanske sämst genomtänkta utspelet i Miljöpartiets historia, vilket inte vill säga lite. Hur skulle det kännas för 8-åringarna? Hur skulle det kännas för 14-åringarna? Vad skulle föräldrarna tycka?”

http://www.svd.se/fridolin-satt-nyanlanda-tonaringar-i-lagstadieklasser

Jag håller med!

En tjänsteman “pudlade” snabbt ministerns okunniga uttalande, men detta borde verkligen inte kunna rädda honom. Vi ska inte ha ministrar som inte förstår vad som borde vara självklart för de allra flesta!

stod-002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *