SyrianGirl – Media vill få er att gå med på att bomba Syrien

 

Den krassa verkligheten är att medias plötsliga och intensiva engagemang för Syrien inte har något alls att göra med att det är någon speciellt akut situation där just nu eller att ovanligt många dör i sina försök att nå Europa, utan allt har att göra med att viktiga omröstningar snart ska hållas i olika Europeiska länders parlament och innan dess måste opinionen förändras.

Text: Tobias Lindberg 2015-09-10

syriangirl-001SyrianGirl förklarar i ett filmklipp (se nedan) på ett väldigt övertygande sätt varför lidandet i Syrien och flyktingfrågan har hamnat i mediernas fokus på det sätt det har just nu. Kriget i Syrien har trots allt pågått i fyra år och under väldigt lång tid har otaliga barn drunknat i havet på samma sätt som Aylan på vägen till Europa, så varför är har detta dragit igång just nu?

Den krassa verkligheten är att Frankrike, Storbritannien och Australien nyligen tillfrågades av USA att gå med i deras bombkrig mot Syrien och att omröstningar ska hållas om detta inom kort i respektive lands parlament. Storbritannien ska t.ex rösta om frågan i parlamentet tidigt i oktober. Några veckor med kraftig mediapropaganda ska nog få folket att gå med på den paradoxala idén att bomba Syrien för Aylans skull och samtidigt intala sig att det inte kommer att skada otaliga andra barn som är precis lika oskyldiga och sårbara som Aylan.

stod-002

Det är dags att vakna nu gott folk, ni måste se igenom lögnerna och inse att politiker som har helt andra syften än Syriens och Europas folk spelar på er vilja att hjälpa andra som om det vore ett instrument! Ni kommer inte hjälpa Syriens folk genom att gå på dessa lögner!

Följ istället SyrianGirl’s förslag om hur man på bästa sättet hjälper Syrien. Dessa lyder:

1. Stoppa kriget genom att hindra Turkiet, Qatar och Saudiarabien från att finansiera al-Qaida och ISIS, stoppa USA:s politiska stöd till al-Qaida-anknutna rebeller och stoppa din egen regering från att bomba Syrien.

2. Stoppa sanktionerna mot Syrien.

3. Hjälp till att bygga upp Syrien igen. Skänk pengar till Röda halvmånen eller WafaRelief fund.

SyrianGirl avslutar med orden, rädda Syrien och ditt eget land genom att stoppa era regeringar från att starta detta krig mot Syrien.

2 tankar kring ”SyrianGirl – Media vill få er att gå med på att bomba Syrien

    1. admin Inläggsförfattare

      Tack för länken till din text, Henrik, den var mycket intressant och bra! =)

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *