Hans Rosling undviker det viktiga om Syrien i SVT-intervju

Här är en intervju med Hans Rosling om flyktingkrisen och Syrien. En del bra saker nämndes av Hans Rosling, men som vanligt handlar det aldrig om det som är det viktigaste, hur man ska få stopp på kriget och kaoset som orsakar flyktingsituationen. För att få slut på kriget måste de som är ansvariga pekas ut och ställas till svar. De ansvariga är ISIS tillsammans med de kriminella element som verkar inom och bakom leden av de västerländska ledarna som har stött och beväpnat ISIS. De påhittade beskyllningarna av Bashir al-Assad och Ryssland för det som pågår måste upphöra och istället måste den bredda allmänheten få höra sanningen om vilka som verkligen bär skulden. Allt sådant undvek Hans Rosling helt. Som vanligt alltså med de politiker och kändisar som får tillåtelse att synas i de vanliga medierna. Det enda Hans Rosling nämnde var att kriget pågick och att man måste få stopp på det, men det är ju inte direkt en revolutionerande slutsats som hjälper till att föra saker och ting närmare en lösning.

Sedan detta som Hans Rosling sa om att man inte ska kalla människosmugglarna för “smugglare” eftersom de inte för in något olagligt då de som kommer har rätt att komma eftersom de har flyktingstatus. Saken är bara att alla som tas in i Europa har inte flyktingstatus, en stor andel kommer från helt andra länder och har inte alls giltiga asylskäl, vilket också visas av att mindre än hälften av alla som söker asyl i Europa får asyl när processen är över. De människor som tar in människor i Europa tar sålunda visst in många som inte ska tas in och de bryter sålunda mot de lagar som Europa har satt upp och därför är dessa människor ofta just “människosmugglare”.

<iframe src=”http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=532&articleId=3501536&type=embed&contextSectionId=532&autostart=false” width=”480″ height=”270″ frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *